Embracer ontsloeg meer dan 4500 mensen in afgelopen fiscale jaar

Embracer ontsloeg meer dan 4500 mensen in afgelopen fiscale jaar

Een bloedbad

Embracer Group heeft in het afgelopen fiscale jaar 4532 medewerkers ontslagen.

Dat onthulde het bedrijf tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers (Via Eurogamer). Dat is 27 procent van het werknemersbestand. Naast de duizenden ontslagen sloot het bedrijf de deuren van maar liefst 44 studio's en werden tachtig projecten geannuleerd.

Al deze kostenbesparingen zijn onderdeel van een grote herstructurering binnen het bedrijf. CEO Lars Wingefors laat weten dat die herstructurering nu "succesvol is afgerond".

Zoals eerder al werd onthuld splitst het bedrijf zich op in drie verschillende beursgenoteerde bedrijven. Het bedrijf heeft een paar stormachtige jaren achter de rug. De gedane kostenbesparingen zijn het gevolg van een misgelopen investering. De waarde van de aandelen van het bedrijf is sinds 2021 flink gedaald.

Tijdens het volgende fiscale jaar verwacht het bedrijf meer dan zeventig gameprojecten uit te brengen. Kingdom Come: Deliverance 2, Killing Floor 3, Disney Epic Mickey: Rebrushed, Hyperlight Breaker, Gothic Remake en Titan Quest 2 worden aangeduid als de meest significante.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja 4500x 3000 salaris? = 13.5 miljoen per maand dat je dan bespaard. Dus ja ik snap het wel.

0
test

De neerwaartse spiraal die Embracer heet.

0

Aanbevolen voor jou