Embracer splitst zich op in drie verschillende beursgenoteerde bedrijven

Embracer splitst zich op in drie verschillende beursgenoteerde bedrijven

Middle-earth Enterprises & Friends, Coffee Stain & Friends en Asmodee Group

Embracer Group wordt opgesplitst in drie verschillende beursgenoteerde bedrijven. Ook zijn er nieuwe investeringen binnengehaald waarmee uitstaande schuld wordt weggewerkt.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd. Embracer Group wordt hernoemd naar Middle-earth Enterprises & Friends, een "creatieve krachtpatser op het gebied van AAA-gameontwikkeling voor pc en console". Dit bedrijf blijft diverse IP managen, waaronder de Tomb Raider-, Dead Island-, Metro- en The Lord of the Rings-franchises. Studio's die hieronder vallen zijn onder andere Crystal Dynamics, 4A Games, Warhorse Studios, Eidos Montreal, Flying Wild Hog, Tripwire, Dambuster en Vertigo Games.

Een van de andere bedrijven wordt Asmodee Group, dat zich geheel richt op het uitgeven en distribueren van tabletop-spellen. Tot slot is er Coffee Stain & Friends, een "diverse gamingentiteit gericht op indie-, A/AA- en free-to-play-games voor pc, consoles en mobiel". Hier zullen onder andere Coffee Stain, THQ Nordic, Tarsier en Tuxedo Labs onder vallen. Asmodee Group moet binnen twaalf maanden naar de beurs gaan, en Coffee Stain & Friends in 2025.

Embracer heeft een paar stormachtige jaren achter de rug. Het bedrijf, dat jarenlang games en studio's opkocht, moest de afgelopen paar jaar diverse studio's weer verkopen en sluiten nadat het een grote investering misliep. De waarde van de aandelen van het bedrijf is sinds 2021 dan ook flink gedaald.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou