Cameraperspectief verandert moeilijkheidsgraad in Metal Gear Solid Delta
Nieuws

Cameraperspectief verandert moeilijkheidsgraad in Metal Gear Solid Delta

Het nieuwe perspectief maakte de game in eerste instantie te makkelijk

De moeilijkheidsgraad van het aankomende Metal Gear Solid Delta: Snake Eater wordt aangepast afhankelijk van welk cameraperspectief de speler gebruikt.

Dat laat creative producer Yuji Korekado weten in een interview met Famitsu (via VGC). Hij laat daarbij weten dat mensen wanneer ze de game beginnen moeten kiezen uit de 'oude' camerastandpunt die vaststaat, en een nieuwe camera in derdepersoonsperspectief die spelers naar gelieve kunnen bewegen.

Korekado legt uit waarom dit zo is: "De moeilijkheidsgraad van de game verandert drastisch afhankelijk van het perspectief. De nieuwe camera heeft een wijder, lineairder gezichtsveld en geeft je de mogelijkheid om te schieten terwijl je beweegt, dus dat is makkelijker dan we verwacht hadden. Maar toen we de moeilijkheidsgraad naar de nieuwe camera aanpasten, werd de game met de oude camera weer te moeilijk, dus besloten we er twee aparte modi van te maken. De oude camera is vergelijkbaar met de moeilijkheidsgraad van het origineel, en de nieuwe camera geeft een nieuwe uitdaging."

De remake van Metal Gear Solid 3 werd vorig jaar voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc aangekondigd. Snake Eater speelt zich af in 1964, ver voor de andere hoofddelen in de Metal Gear-reeks. In het spel moeten spelers als een FOX-agent genaamd Naked Snake de Russische raketgeleerde Nikolai Stephanovich Sokolov zien te redden en een superwapen zien te saboteren.

Waar in andere Metal Gear-games vooral stedelijke en industriële gebieden worden verkend, doen spelers in Snake Eater een jungle aan. Naast stealth, actie en verhalende elementen bevat het spel ook survivalelementen. Zo kan er op dieren gejaagd worden en moeten spelers hun wonden en breuken helen. De remake draait in Unreal Engine 5.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater verschijnt op Xbox Series X en S, PlayStation 5 en pc. Een releasedatum is nog altijd niet bekend, er gaan er wel geruchten dat de game pas in 2025 uitkomt.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Google Play Store moet drie jaar openstaan voor concurrerende winkels
Nieuws

Google Play Store moet drie jaar openstaan voor concurrerende winkels

Amerikaanse rechter geeft Epic Games gelijk

Google moet de mobiele Play Store openbreken voor concurrerende appwinkels.

Dat heeft de Amerikaanse rechter James Donato bepaald in de rechtszaak tussen Epic Games en Google die in 2020 werd aangespannen. De jury bepaalde vorig jaar al dat de Play Store Google een monopolie op de markt gaf, en de rechter is van mening dat er meer concurrentie mogelijk moet zijn op Android.

Als gevolg moet Google de Play Store drie jaar lang openstellen voor concurrerende appwinkels. Die moeten beschikbaar komen via de Play Store zelf in plaats van via de website van de eigenaar van die appwinkel. Opmerkelijker is dat alle concurrerende appwinkels gedurende deze periode ook toegang behoren te krijgen tot alle apps uit de Play Store, zodat deze ook via deze winkels gedownload kunnen worden. Appontwikkelaars mogen er wel voor kiezen hun apps niet in andere winkels aan te bieden.

Verder wordt het verboden voor Google om zijn eigen betalingssysteem te verplichten voor aankopen in de Play Store. Via dit betalingssysteem moeten bedrijven maximaal dertig procent aan commissie betalen aan Google. Ontwikkelaars mogen dan ook adverteren met andere betaalopties.

Google heeft acht maanden om dit te bewerkstelligen. Gezien het om een rechtszaak in de Verenigde Staten gaat, gelden de nieuwe regels alleen daar. Daarbij gaat Google in hoger beroep. Ondanks dat wordt er een special team samengesteld om er voor te zorgen dat Google zich aan de hierboven beschreven uitspraak houdt.

Epic Games-CEO Twin Sweeney spreekt op social media van "groot nieuws" en laat weten dat de Epic Games Store daardoor volgend jaar in de VS naar de Play Store kan komen. Hij laat daarbij ook weten dat hij wereldwijd zijn strijd wil blijven doorzetten. Epic Games maakt de laatste jaren grote stappen in deze zaak: de Epic Games Store en Fortnite zijn inmiddels al beschikbaar op iOS en Android in Europa.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Call of Duty: Black Ops 6-launchtrailer uitgebracht
Nieuws

Call of Duty: Black Ops 6-launchtrailer uitgebracht

Game verschijnt op 25 oktober voor consoles en pc

Activision heeft de launchtrailer van het aankomende Call of Duty: Black Ops 6 gepubliceerd.

De trailer kan hieronder worden bekeken. De shooter bevat een singleplayercampagne, multiplayer met nieuwe maps en een Zombies-modus met rondes. De campagne draait ditmaal om de Golfoorlog, en bekende Black Ops-personages zoals Frank Woods keren weer terug.

De multiplayer bevat op release zestien maps. Nieuw aan de game is het Omnimovement-systeem, waarmee spelers in alle richtingen kunnen rennen, glijden, springen en duiken.

Call of Duty: Black Ops 6 verschijnt op 25 oktober voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Het spel staat vanaf dag één ook op Xbox Game Pass. De game komt op alle platforms tegelijkertijd uit en er is geen Early Access-periode voor mensen die reserveren.

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Assassin's Creed Mirage verschijnt deze maand op Steam
Nieuws

Assassin's Creed Mirage verschijnt deze maand op Steam

Een precieze releasedatum is er nog niet

Assassin's Creed Mirage is vanaf later deze maand ook via Steam verkrijgbaar.

De vorig najaar uitgekomen game was op pc voorheen alleen via de Ubisoft Store en Epic Games Store verkrijgbaar, maar komt deze maand dus ook naar Steam. Een precieze releasedatum is op moment van schrijven onbekend.

Toen Ubisoft onlangs aankondigde dat Assassin's Creed Shadows uitgesteld werd naar volgend jaar, maakte het bedrijf ook bekend dat het games weer op Steam zou uitbrengen. Toen werd ook aangekondigd dat Star Wars Outlaws op 21 november op Steam verschijnt. Mirage is de volgende game die de overstap maakt.

Assassin's Creed Mirage speelt zich af in de negende eeuw. In vergelijking met de meest recente hoofddelen in de reeks, gaat Mirage terug naar de kleinere schaal van de vroegere Assassin's Creed-games, met een focus op één stad en stealth-gameplay. Spelers besturen Basim Ibn Ishaq, die ook al voorkwam in Assassin's Creed Valhalla, en bezoeken Bagdad en de omgeving van de stad.

Lars Cornelis gaf er een 6,5 aan in zijn review: "Als je maar ver genoeg wordt uitgekleed, sta je uiteindelijk in je hemd. Dat ondervindt ook Assassin’s Creed Mirage. Alles wat niet met sluipmoorden te maken heeft wordt achterwege gelaten, maar er wordt ook niks nieuws aan toegevoegd. Het resultaat is bij vlagen nostalgisch en vermakelijk, maar uiteindelijk zo vluchtig als een luchtspiegeling."

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!