Amazon Games: 'Ontwikkeling nieuwe Tomb Raider-game verloopt gestaag'

Amazon Games: 'Ontwikkeling nieuwe Tomb Raider-game verloopt gestaag'

Crystal Dynamics zou weinig last van de Embracer-ontslagrondes hebben gehad

Volgens Amazon Games-baas Christoph Hartmann verloopt de ontwikkeling van de nieuwe Tomb Raider-game bij Crystal Dynamics naar wens.

Dat meldde hij aan IGN. Volgens hem is Crystal Dynamics "relatief buiten schot gebleven" tijdens de ontslagrondes bij moederbedrijf Embracer de afgelopen jaren, en verloopt de ontwikkeling van de nieuwe Tomb Raider daardoor gestaag.

"De lat ligt hoog wanneer je een nieuwe Tomb Raider ontwikkelt. Hoe langer het duurt, hoe hoger de verwachtingen worden. Het is een gigantische taak, maar de ontwikkeling verloopt. Er zitten een aantal geweldige ideeën in. Ook al zouden we dat graag doen, deel ik nu nog niets met je. Maar het verloopt goed."

Crystal Dynamics werkt al geruime tijd aan een nieuwe Tomb Raider-game die op Unreal Engine 5 draait. Amazon Games gaat het spel uitgeven, maar verder zijn er nog nauwelijks officiële details bekend. Wel gaan er geruchten dat Amazon al drie Tomb Raider-games op de planning heeft staan.

Eerder dit jaar claimde een insider dat de nieuwe Tomb Raider een open spelwereld heeft gesitueerd in India. "De game bevat gigantische landschappen, vrij gebruik van een motor, parachute en Lara's gebruikelijke voortbewegingsmethodes om grenzeloos een grote map en diens diverse uitdagingen te navigeren."

Amazon heeft ook groen licht gegeven aan een live-action-Tomb Raider-serie. Op 10 oktober verschijnt er tevens een animatieserie op Netflix genaamd Tomb Raider: The Rise of Lara Croft.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou