Waterblok voor Arc A7-gpu's kost minstens de helft van kaart zelf

Waterblok voor Arc A7-gpu's kost minstens de helft van kaart zelf

Koelingspecialist EK heeft een waterblok voor de Arc A750- en Arc A770-gpu's van Intel onthuld, met een adviesprijs van 239 euro.

Het zogeheten EK-Quantum Vector 2-waterblok kenmerkt EK's eerste koeloplossing voor Intels videokaarten, die eerder dit jaar officieel verschenen. Het Sloveense EK levert al jaar en dag vrijwel alle hulpmiddelen om pc-componenten van 'custom' waterkoeling te voorzien, waaronder nu ook Intels zwaarste eigen videokaarten. 

De keuze om ook Intel te ondersteunen met de high-end waterkoeling valt, vooral gezien de prijs, op. De 'Limited Edition' van het Arc A770-vlaggenschip kent immers een richtprijs van 419 euro; het waterblok alleen kost daarmee al ruim de helft van de videokaart zelf. De iets lager gelegen Arc A750 kost circa 333 euro, wat opvallend dicht op de adviesprijs van EK's koelcomponent ligt. 

De zwarte, CNC-geschapen backplate van het EK-Quantum Vector 2-waterblok voor Intel Arc A7-gpu's/

EK's nieuwe Intel-variant van het Quantum Vector 2-waterblok verschilt niet bar veel van de versies die eerder voor Nvidia- en AMD-gpu's verschenen. Het transparante waterblok is voorzien van argb-verlichting, met een zwarte, CNC-geschapen en geanodiseerde metalen 'backplate' achterop. Het blok komt uiteraard exclusief de andere benodigdheden voor een werkende 'loop', zoals radiatorblokken, tubes en een pompeenheid.

Het Intel-waterblok is via EK's eigen webwinkel al direct voor te bestellen. Het bedrijf verwacht dat de waterblokken voor Arc-gpu's ergens in midden december verscheept worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Die koeler is makkelijker/eerder te krijgen dan zo'n A770 zelf. Maar ik denk sowieso niet dat iemand echt een waterkoeler gaat gebruiken op zo'n videokaart, denk eerder dat je dan voor een veel duurdere/snellere GPU gaat.

0
test

@SuperDre Ik snap het ergens wel. Kan best leuk zijn om te kunnen claimen dat je (een van de) snelste of koelste Arc-videokaarten ter wereld hebt. Maar dat is natuurlijk ook maar een niche van een niche die zich daarin interesseert.

0

Aanbevolen voor jou