Marvel Rivals-testers mochten geen kritiek uiten volgens voorwaarden

Marvel Rivals-testers mochten geen kritiek uiten volgens voorwaarden

NetEase heeft zich inmiddels verontschuldigd

Spelers van de gesloten alfatest van Marvel Rivals hebben voorwaarden moeten ondertekenen waarin staat dat ze geen kritiek op de game mogen uiten.

Diverse verontwaardigde spelers en content creators deelden op social media de voorwaarden voor de op 10 mei begonnen alfatest van Marvel Rivals die ze hebben moeten ondertekenen. Zo mochten ze publiekelijk geen "statements maken die schadelijk voor de reputatie van de game zouden zijn". Ook mocht de game niet vergeleken worden met concurrerende spellen. Volgens sommigen zouden veel streamers de voorwaarden hebben ondertekend zonder ze te lezen.

Ontwikkelaar NetEase heeft zich inmiddels verontschuldigd voor de "ongepaste en misleidende voorwaarden". Het bedrijf benadrukt dat het absoluut open staat voor suggesties en kritiek op de game. Het bedrijf werkt dan ook aan het aanpassingen op de voorwaarden. "Dit wordt spoedig met alle content creators gedeeld".

De free-to-play PvP-shooter Marvel Rivals werd eerder dit jaar onthuld. Hierin nemen twee teams van zes spelers het tegen elkaar op. "Roep je favoriete Marvel-personages bij elkaar en strijd in 6v6-gevechten, met gloednieuwe Team-Up Skills in verwoestbare locaties uit het hele Marvel-universum", aldus de beschrijving.

Met die Team-Up-vaardigheden kunnen helden samen moves uitvoeren. Zo kan Rocket Raccoon bijvoorbeeld op de rug van Groot rondrijden. Spelers kunnen uit een grote selectie helden en schurken kiezen uit bekende groepen als de Avengers, Guardians of the Galaxy, X-Men en nog veel meer.

Marvel belooft daarnaast dat de game steeds blijft evolueren. "Elk seizoen worden er nieuwe superhelden geïntroduceerd, samen met uitdagende en diverse maps. Ontgrendel nieuwe content om in verschillende strategieën te gebruiken en ervaar zinderende actie en oneindige mogelijkheden in deze avontuurlijke teamgevechten."

Marvel Rivals wordt ontwikkeld met hulp van de Chinese uitgever NetEase. Een precieze releasedatum is niet bekend. Vooralsnog is de game alleen voor pc bevestigd. Lees hier alles over Marvel Rivals.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"inmiddels verontschuldigd voor de "ongepaste en misleidende voorwaarden". Het bedrijf benadrukt dat het absoluut open staat voor suggesties en kritiek op de game. " -- Hahaha. Man, man, man.. wat leven we toch in een rare wereld. Je zet letterlijk in je voorwaarden dat je niet gediend ben van kritiek en dat je geprezen wil worden alsof je een god bent of zo... En het moment dat dit gelekt wordt, is het "och nee joh, gekkies, tuurlijk mogen jullie dat, geen probleem" en dat was het weer... HOE DAN lmao

0
test

De verontschuldiging slaat nergens op, ze mochten rustig kritiek leveren en negatief zijn, richting de developers, maar ze mochten dat niet publiekelijk, op bv social media, doen. Is toch gewoon logisch, gaat hier nog om een gesloten alphatest.

0
test

Een gesloten alphatest die je ook gewoon op YouTube, Twitch etc. mag laten zien. Als dat niet mocht snapte ik het nog wel, maar dat je de game wel aan het publiek mag laten zien maar geen kritiek mag hebben richting hetzelfde publiek slaat nergens op.

1
test

Voor een gesloten alphatest vind ik het niet meer dan normaal dat er een vorm van NDA van toepassing is. Een Alphaversie is vaak nog heel er ongeoptimaliseerd en de gameplay kan nog heel erg veranderen, naar aanleiding van de test. Dus ik vind dat die lui die hier over zeuren, niet moeten zeiken, ben je het niet eens met de voorwaarden om mee te doen aan een gesloten test, dan moet je het maar voorbij laten gaan. Dat je dus niet publiekelijk negatief mag zijn over de gesloten alpha is dus gewoon logisch.

0
test

Ik heb dit gevonden in een ander artikel over het zelfde artikel als hierboven: Interestingly, the FAQs published in the game's discord community says that there is "no NDA for our Closed Alpha Test" and players are "encouraged to share their experience and all types of content on all platforms". Bron: eurogamer.net/marvel-rivals-tos-contains-a-non-disparagement-clause-to-prevent-players-giving-negative-reviews Oftewel er is geen vorm van NDA. Anders hadden ze er sowieso niet over mogen praten. Nu mag dat wel maar mag je niet negatief zijn of kritiek leveren. NDA: Een geheimhoudingsverklaring heet ook wel: geheimhoudingsovereenkomst, geheimhoudingsbeding of non-disclosure agreement (NDA). Het is een contract waarin de andere partij akkoord gaat om bepaalde informatie van u niet door te vertellen of openbaar te maken. De ander is dus verplicht om die informatie geheim te houden.

0

Aanbevolen voor jou