Grand Theft Auto-ontwikkelaar werkt met nieuwe studio aan openwereldgame

Grand Theft Auto-ontwikkelaar werkt met nieuwe studio aan openwereldgame

De actie-adventuregame heeft een derdepersoonsperspectief

Dan Houser, een van de oprichters van Grand Theft Auto-ontwikkelaar Rockstar Games, werkt met zijn huidige studio Absurd Ventures aan een nieuwe openwereldgame.

Dat valt te lezen in vacatures op de officiële website van Absurd Ventures. Daarin wordt gemeld dat het een actie-adventuuregame met een open spelwereld is en dat de game een derdepersoonsperspectief heeft.

Andere informatie over de game is er nog niet. In 2020 verliet Dan Houser Rockstar Games. Hij was samen met zijn broer Sam de oprichter van het bedrijf. In 2023 bleek dat Dan Absurd Ventures had opgericht, een nieuwe ontwikkelstudio in Santa Monica. Afgelopen jaar kwam naar buiten dat Lazlow Jones en Michael Unsworth, beiden ontwikkelaars van de GTA-games, ook aan de slag gaan bij Absurd Ventures.

Eind vorig jaar werden de eerste projecten van de studio al onthuld.  Het gaat om American Caper en A Better Paradise. American Caper wordt een graphic novel over "twee normale, beschadigde Amerikaanse families in een wereld vol corruptie, klungelige politiek en afgeraffelde misdaad". Illustraties worden door Simon Bisley - bekend van ABC Warriors, Lobo en Sláine - verzorgd. A Better Paradise moet 'audiofictie' bestaande uit twaalf afleveringen worden. Het gaat om een "existentiële, spannende thriller die zich in de nabije toekomst afspeelt".

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou