Rockstar-topmannen aan de slag bij nieuwe studio van Dan Houser

Rockstar-topmannen aan de slag bij nieuwe studio van Dan Houser

Lazlow Jones en Mike Unsworth hebben prominente rollen bij Absurd Ventures

Lazlow Jones en Mike Unsworth, twee prominente voormalige Rockstar-werknemers, gaan aan de slag bij Absurd Ventures, de nieuwe studio van Rockstar-medeoprichter Dan Houser.

In 2020 bleek dat Dan Houser vertrok bij Rockstar, het bedrijf dat hij samen met zijn broer Sam Houser had opgericht. Dan was creative director en hoofdschrijver van franchises als Grand Theft Auto, Red Dead Redemption en Bully. Eerder dit jaar kondigde hij zijn nieuwe bedrijf Absurd Ventures aan. Hij beschreef het toen als een mediabedrijf dat nieuwe IP verspreid over alle platforms creëert.

Jones en Unsworth hebben zich nu dus aangesloten bij het bedrijf. Jones, die ook radio-dj is en ook op de radiostations en in missies van de Grand Theft Auto-games voorkwam, vertrok in 2020 bij Rockstar. Unsworth vertrok afgelopen augustus bij Rockstar en was verantwoordelijk voor veel schrijfwerk in de GTA- en Red Dead-spellen. Jones is blijkbaar mede-oprichter van Absurd en Unsworth staat aan het hoofd van story & creative management.

Het is niet bekend waar Absurd Ventures precies aan werkt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Spannend, ben benieuwd wat hun eerste project wordt.

0

Interessant nieuws wel. Erg benieuwd waar deze studio mee gaat komen. Off topic: ik merk dat gamer meer dan ooit nieuws mist, te laat brengt en hierdoor steeds minder mijn go-to wordt. Ook inlogproblemen, steeds minder (kwalitatieve) reacties en gewoon algeheel minder (interessante) content lijken gamer steeds verder te laten afglijden. Is dat iets wat jullie zelf ook zien? Zou het heel jammer vinden, kom hier al 15+ jaar onderhand.

[Reactie gewijzigd door MikkelR1 op 29 november 2023 - 11:46]

2
test

Ik vind het bij gamer nog wel meevallen hoelaat artikelen komen. Ze zijn afhankelijk van andere grote sites. Heb het idee dat ze artikelen overnemen van andere grotere gaming nieuws sites en dan anders verwoorden vandaar dat het vaak later hier verschijnt. Ze onderscheiden zich met hun podcast en andere 'original' content. Verder ben ik het wel eens met je dat ik zelf ook minder snel hier kom. Ook onder andere door het inloggen en bij het gebrek aan notificaties als er iemand op je post reageert.

1

Wat is dan wel je go-to nieuws voor gaming als ik vragen mag?

1

Een combinatie van IGN, Eurogamer, Tweakers en Reddit. Bij Gamer kwam ik destijds omdat ze tijdig waren met nieuws en soms zelfs interviews hadden met bekende namen uit de community. Daarnaast wegens de kwaliteit en community. Ik merk dat ik steeds minder geïnteresseerd ben in Gamer. Edit: het artikel van Obbe Vermeij is zon voorveeld van content wat ik nergens anders kan vinden en erg leuk vind. Interviews zie je hier tegenwoordig niet meer veel.

[Reactie gewijzigd door MikkelR1 op 29 november 2023 - 13:21]

0
test

Voor mijzelf zijn dat de posts zoals vandaag 'Obbe Vermeij: de Nederlander achter GTA' en de podcasts luister ik ook nog wel eens af en toe. Voor de rest zeggen de titels van artikelen mij al genoeg

0

Ik heb hetzelfde hoor. Eurogamer en IGN een tijdje geprobeerd maar die vond ik wat tegenvallen. Tweakers en Reddit gebruik ik veelvuldig. Vroeger was de community nog leuk, maar de laatste jaren zijn er vooral mensen die bij voorbaat een game afbranden omdat het een exclusive is van een ander platform voor ze de game uberhaupt gespeeld hebben. Met dat soort lui is een normale discussie onmogelijk en zinloos. Maar wat je zegt klopt, ik mis kwalitatieve content.

0

Het telkens op opnieuw inloggen irriteer ik me ook mateloos aan. Verder kijk ik veel op VG24, Video Games Chronicle, Tweakers

0
test

Inderdaad, het gebrek aan notificaties als er iemand op je reageerd, het constant moeten inloggen, dan nog niet gesproken over de warrige situatie als je op meer nieuws klikt. De website is verre van perfect en daardoor mis ik het oude bekende.

0

Aanbevolen voor jou