Grand Theft Auto 6-uitgever over pc-versie: 'Rockstar kondigt later meer aan'

Grand Theft Auto 6-uitgever over pc-versie: 'Rockstar kondigt later meer aan'

'Het lijkt mij dat het nog niet vast staat'

Take-Two Interactive werd gevraagd naar de reden voor het feit dat er vooralsnog geen pc-versie van Grand Theft Auto 6 is aangekondigd. Volgens de uitgever doet ontwikkelaar Rockstar Games op een later moment "meer aankondigingen".

Tijdens de TD Cowen-conferentie werd Take-Two Interactive-baas Strauss Zelnick geïnterviewd (via VGC) en gevraagd of het gebrek aan een aankondiging van een pc-versie van Grand Theft Auto 6 betekent dat het spel niet naar het platform komt.

"Het gebrek aan een aankondiging is niet iets dat per se definitief is, want het enige dat na een gebrek aan een aankondiging komt, is een aankondiging, of nog steeds geen aankondiging. Het lijkt mij dat geen van beide opties vast staat."

Hij vervolgt: "Rockstar benadert de platforms op hun eigen manier en zal op een later moment meer aankondigingen maken. Ik denk dat de juiste strategie is om te gaan naar waar de consument zich bevindt. Kijkend naar het verleden proberen we consumenten uiteindelijk overal te bereiken, op elk platform dat logisch is."

Het antwoord van Zelnick suggereert niet per se dat Grand Theft Auto 6 tegelijk met de PlayStation 5- en Xbox Series-versies van de game uitkomt. In het verleden bracht het bedrijf vaak GTA-games eerst op consoles uit, om op een later moment ook een pc-versie uit te brengen. Aan de andere kant neemt de populariteit van de pc als gameplatform alsmaar toe, wat Take-Two en Rockstar vast ook niet ontgaat.

Grand Theft Auto 6 komt in ieder geval in het najaar van 2025 uit op PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Console versies dus in 2026 (ja, ik weet dat ze herfst 2025 zeggen, maar dat Rockstar anderhalf jaar kan zonder een game uit te stellen is net zo aannemelijk dat varkens dan kunnen vliegen), PC versie in 2027, next-gen versies een jaartje nadat die uitkomen.

1
test

Ik denk wel dat ze deze keer hun herfst 2025 datum kunnen halen. Dit omdat eerder een winstmarge werd voorspeld in het voorjaar van 2025. Deze grote bedragen en winstvoorspellingen werden uiteindelijk verplaatst naar het najaar van 2025, op hun laatste vergadering begin deze maand met de grote CEO’s en investeerders. De game is dus eigenlijk al intern gedelayed als je het zo bekijkt. Stiekem denk ik ook wel dat Rockstar deze keer teleurstellingen op vlak van verdere delays wilt vermijden op deze manier. Helaas is er momenteel al wel wat gekende crunch in het bedrijf om alles op tijd klaar te krijgen, las ik in een recent artikel. Persoonlijk vind ik het niet erg als Rockstar deze game uitstelt, zolang het eindresultaat maar perfect is en het personeel het niet hoeft te bekopen op vlak van werkdruk. Ik gok herfst 2025 op de officiële release van GTA VI. Of er al dan niet een PC versie komt, weten we nog niet, al denk ik dat het vrij logisch is van wel, aangezien alle vorige titels uiteindelijk ook op dat platform verschenen.

-1
test

PC versie komt er zeker wel, maar zoals met alle rockstar games pas een jaar later. Hopelijk dat ze ook meteen een officiele VR modus meeleveren zodat men dat niet achteraf hoeft in the modden zoals nu.

0
test

Als er een VR modus komt voor GTA VI, die in eerste instantie alleen exclusief is voor de PSVR2. Dan krijg je een enorme boost in de sales voor de PSVR2, ik hoop ook dat ze Cape Canaveral in GTA VI verwerken, kan je eindelijk een space shuttle kapen.

0

Aanbevolen voor jou