Earthblade van Celeste-makers komt niet meer in 2024 uit

Earthblade van Celeste-makers komt niet meer in 2024 uit

De ontwikkelaar had gehoopt een concrete releasedatum aan te kunnen kondigen

Earthblade, de nieuwe game van Celeste-ontwikkelaar Extremely OK Games, verschijnt niet meer dit jaar.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd. "Earthblade komt niet meer in 2024 uit. We hadden de hoop een concrete releasedatum aan te kondigen, maar het zit er niet in. We begrijpen dat dit een teleurstelling is voor velen van jullie en het spijt ons. Misschien was dit te verwachten, maar het is altijd rottig wanneer de haters gelijk krijgen."

Ondanks het uitstel zou de ontwikkeling voorspoedig voorlopen. Dat komt mede door de hulp van ervaren indie-ontwikkelaar Kyle Pulver, die voorheen aan games als Super Meat Boy Forever en Offspring Fling heeft gewerkt. "Kyle had grote ideeën en dat kan spannend zijn. Maar het is duidelijk dat hij het project niet van de rails brengt. Hij identificeert onze visie en de problemen die dit tegenhouden, en werkt met ons aan oplossingen. Zijn frisse blik heeft ons allen geïnspireerd."

Earthblade werd in 2021 aangekondigd en het jaar daarop voor het eerst getoond. In de game kruipen spelers in de huid van Névoa, die terugkeert naar de aarde. De platformgame moet spelers ruim de mogelijkheid geven om de uitgebreide spelwereld te verkennen.

Zoals gezegd is Earthblade ontwikkeld door de maker van Celeste, een uitdagende platformer die in 2018 uitkwam en indruk maakte op veel spelers, mede dankzij hoe het spel het onderwerp depressie aankaart. Ook de steeds moeilijk wordende levels werden geprezen. De ontwikkelaar maakte daarvoor Towerfall.

Earthblade stond op de tiende plek van de Gamer.nl Top 100 van 2024.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als het net zo'n banger wordt als Celeste dan verdient het alle tijd. Maak er alleen geen hollow knight silksong van met betrekking tot release, aub haha :P

[Reactie gewijzigd door Markus88 op 28 maart 2024 - 18:02]

0

Aanbevolen voor jou