Corsairs buigbare oled-monitor nu te bestellen voor 2.399 euro
Nieuws

Corsairs buigbare oled-monitor nu te bestellen voor 2.399 euro

De Xeneon Flex 45WQHD240 van Corsair, 's werelds eerste buigbare oled-monitor voor gamers, is nu te pre-orderen voor 2.399 euro.

De nieuwe luxemonitor is sinds gisteren officieel voor te bestellen, op in ieder geval Corsairs officiële webwinkel. Een precieze levertijd of lanceringsdatum blijft nog uit, maar Corsair verwacht dat de eerste bestelling nog voor het eind van 2022 verscheept zullen worden.

Corsair onthulde de eerste Xeneon Flex-monitor afgelopen zomer al, gedurende de Gamescom-drukte. Het nieuwe scherm biedt, zoals al deels te achterhalen uit de naamgeving, een 45 inch groot paneel, met een 3440 x 1440 pixel resolutie (wqhd) op 240 hertz beeldverversing. Het paneel belooft ook oled-waardige pixelresponstijden, in dit geval 0,03 milliseconde. 

Het unicum van het luxescherm ligt uiteraard bij de buigbare oled-technologie, afkomstig van LG. Met de hand is het scherm van geheel vlak krom te trekken tot een 800R-curve — en alles daartussenin. Voor meer gemak met het verstellen biedt de monitor twee uitvouwbare handgrepen op de flanken.

Watch on YouTube

Inmiddels duidt Corsair ook de definitieve aansluitingen op het standaard van de monitor. Aan de voorzijde prijken twee doorgevoerde usb-a 3.2-poorten met elk 5 Gbps bandbreedte, alsmede een 3,5 mm audiopoort. Daarnaast plaatst Corsair het inmiddels bekende besturingspookje evenals aan deze kant, in plaats van de achterzijde van het paneel.

Op de achterkant van het standaard wordt tweemaal hdmi 2.1 aangeboden, eenmaal DisplayPort 1.4, een usb-c-aansluiting met DisplayPort-compatibiliteit, een usb-c-passthrough (met upstream) en nogmaals twee usb-a 3.2-poorten op 5 Gbps. Onderop bevindt zich ook een compacte en unieke stroomaansluiting, bedoeld voor de bijbehorende 240 watt-adapter voor het scherm. 

De onderste poten van het standaard zouden later te verwisselen moeten zijn met "andere mounting-accessoires", maar daarover is nog niets bekend. Vooralsnog lijkt er geen mogelijkheid te zijn om de Xeneon Flex zónder het meegeleverde standaard te gebruiken; het paneel noch het standaard biedt uitsparingen voor bijvoorbeeld vesa-beugels of alternatieve monitorarmen. 

Corsair is overigens niet de enige partij met een buigbaar oled-scherm voor gamers. Beeldpartner LG onthulde kort na Corsair zelf ook een buigbaar oled-scherm, de Flex LX3, die sinds oktober 2022 ook officieel verkrijgbaar is. Met diens 42 inch grootte (op 16:9-verhouding) is LG's eerste buigscherm echter meer een televisie, waar Corsair de Xeneon Flex (op 21:9-verhouding) vooral in de markt zet als een pc-monitor. 

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Death Stranding door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld
Nieuws

Death Stranding door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld

Dat zijn een hoop bezorgde pakketjes

Het in 2019 uitgekomen Death Stranding is inmiddels door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld.

Dat maakte bedenker Hideo Kojima bekend via social media. De game is al sinds november 2019 verkrijgbaar, maar was in eerste instantie alleen op PlayStation 4 beschikbaar. Inmiddels is de game ook op PlayStation 5, pc, Xbox Series-consoles, Mac en smartphones speelbaar.

Vervolg Death Stranding 2: On the Beach staat gepland voor een release op 26 juni, zo werd onlangs bekendgemaakt. Diverse acteurs en actrices uit de eerste Death Stranding keren terug, waaronder Léa Seydoux, Norman Reedus en Troy Baker. Ook Shioli Kutsuna en Elle Fanning hebben rollen in de game.

De eerste Death Stranding is de eerste game die Kojima ontwikkelde met zijn studio Kojima Productions nadat hij de banden brak met uitgever Konami, waar hij de Metal Gear-reeks voor ontwikkelde. Het spel biedt een uniek concept, waarbij spelers door een post-apocalyptisch landschap lopen om pakketten te bezorgen. Zoals gebruikelijk bij games van Kojima worden gameplaysegmenten afgewisseld met soms langdurige filmpjes waarin vooral het verhaal en dialogen centraal staan.

Michel Musters beloonde Death Stranding in 2019 met een 9,5 op Gamer.nl: "Met Death Stranding behandelt Hideo Kojima grote thema’s als het hiernamaals, ouderschap, de connectie tussen mensen en zelfs klimaatverandering en het uitsterven van de mensheid. Hij brengt dit alles op even fabuleuze als verwarrende wijze in beeld. De kerngameplay – het vervoeren van pakketjes en ondertussen je evenwicht zien te bewaren – lijkt in eerste instantie tegenstrijdig simpel. Klikt het eenmaal, dan biedt het concept oneindig veel voldoening. Gecombineerd met de online functies die in de campagne zijn geïntegreerd, resulteert het in een van de meest unieke virtuele ervaringen ooit."

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
The Last of Us-bedenker: 'Joel maakte de juiste keuze'
Nieuws

The Last of Us-bedenker: 'Joel maakte de juiste keuze'

Ontwikkelaar geeft zijn mening over het einde van de eerste game

The Last of Us-ontwikkelaar Neil Druckmann heeft zich voor het eerst uitgesproken over een belangrijk plotpunt uit de gamereeks: wat hem betreft heeft Joel "de juiste keuze gemaakt".

Let op: Hierna volgen grote spoilers voor de eerste The Last of Us-game en het eerste seizoen van de gelijknamige HBO-serie.

In The Last of Us wordt het meisje Ellie naar een groep genaamd de Fireflies gebracht. Ellie is namelijk immuun voor een virus dat de gehele mensheid treft. De Fireflies zijn van plan om Ellie te opereren om er zo achter te komen of er een medicijn voor het virus gemaakt kan worden, maar zijn wel genoodzaakt haar te doden. Joel, de man waarmee Ellie de reis naar de Fireflies heeft afgelegd, besluit op het laatste moment echter de Fireflies te doden, Ellie te redden en haar zodra ze wakker wordt uit haar narcose te vertellen dat ze niets voor de mensheid kon betekenen.

Dit einde van The Last of Us heeft al jaren discussie bij gamers opgeleverd - heeft Joel de juiste keuze gemaakt? Regisseur Neil Druckmann heeft nu tegen IGN verteld dat hij van mening is dat Joel dat inderdaad heeft gedaan. "Ik geloof dat Joel de juiste keuze maakte. Als ik Joel was geweest, hoop ik dat ik ook zou kunnen doen wat hij deed om mijn 'dochter' te redden."

Craig Mazin, die samen met Druckmann de HBO-verfilming runt, geeft iets meer nuance. Ook hij geeft aan dat hij waarschijnlijk hetzelfde zou doen. "Maar ik zou graag denken dat ik het niet zou doen. Dat is ook juist het interessante moraal van het verhaal. En daarom is het einde van de eerste game zo spraakmakend en geweldig."

Het tweede seizoen van The Last of Us verfilmt het in 2020 verschenen The Last of Us: Part 2, dat zich vier jaar na de eerste game afspeelt. In de serie zit er echter vijf jaar tussen het eerste en tweede seizoen. De game wordt in ieder geval opgedeeld in meerdere seizoenen, al is nog niet bekend hoeveel precies. Het tweede seizoen bestaat uit zeven afleveringen. De eerste aflevering verschijnt op 14 april op HBO Max.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!