Nintendo neemt ontwikkelingspartner SRD over
Nieuws

Nintendo neemt ontwikkelingspartner SRD over

Nintendo gaat het bedrijf SRD - kort voor Systems Research and Development - overnemen.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd. De deal moet begin april rond zijn. Het is niet bekend hoeveel Nintendo voor de overname heeft betaald.

Nintendo werkt al decennialang samen met SRD - diens Kyoto-kantoor is zelfs binnen het Nintendo Development Center gevestigd. Het bedrijf helpt Nintendo mee met het programmeren van diverse games, waaronder de The Legend of Zelda-reeks en Animal Crossing: New Horizons. Een complete lijst met games waar SRD aan mee heeft geholpen, is hier te vinden.

Waar de laatste jaren veel studio's door grote uitgevers worden opgekocht, lijkt Nintendo zich vooral te richten op de overnames van studio's waar het al een lange werkrelatie mee heeft. Zo kocht Nintendo vorig jaar Next Level Games op, dat Luigi's Mansion 3 ontwikkelde en op dit moment aan een nieuwe Mario Strikers-game werkt.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
F-Zero 99 ontvangt nieuwe content, twee F-Zero-games naar Switch Online
Nieuws

F-Zero 99 ontvangt nieuwe content, twee F-Zero-games naar Switch Online

Vijf nieuwe circuits toegevoegd

Nintendo heeft vandaag nieuwe content aan F-Zero 99 toegevoegd. Daarnaast verschijnen er later deze maand twee klassieke F-Zero-games voor Nintendo Switch Online.

De gratis update voor F-Zero 99 voegt vijf nieuwe circuits toe aan de game via de Ace League Grand Prix. Deze vijf circuits komen uit de Satellaview-versie van SNES-game F-Zero, die alleen in Japan verkrijgbaar was. Ook zijn er nieuwe decals voor voertuigen toegevoegd en is de oefenmodus uitgebreid. F-Zero 99 is gratis beschikbaar voor alle Nintendo Switch Online-leden.

Daarnaast worden er op 11 oktober twee klassieke F-Zero-games via de Game Boy Advance-app op de Switch toegevoegd. Het gaat om F-Zero: GP Legend en F-Zero Climax. Eerstgenoemde game kwam in 2003 uit en is gebaseerd op de anime met dezelfde naam. F-Zero Climax verscheen een jaar later en is vergelijkbaar - tot de release van F-Zero 99 was het de meest recente game in de reeks.

De GBA-app op Switch kan alleen gedownload worden voor mensen die zowel een abonnement op Nintendo Switch Online als het uitbreidingspakket hebben. Dat kost in totaal 39,99 euro per jaar.

View post on X
View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Bijna drie uur aan gameplay van Until Dawn-remake getoond
Nieuws

Bijna drie uur aan gameplay van Until Dawn-remake getoond

De game komt aanstaande vrijdag uit op PS5 en pc

Ondanks dat de game officieel pas vrijdag uitkomt, zijn er al bijna drie uur aan gameplaybeelden van de Until Dawn-remake uitgezonden op Twitch.

Streamer Nikolai7PT had blijkbaar de game al in het bezit en besloot de game te streamen. De beelden tonen de eerste uren van het spel en kunnen hier bekeken worden. Logischerwijs bevatten de beelden wel spoilers voor de eerste uren van de game.

Until Dawn is opnieuw opgebouwd voor PS5 en pc - het origineel verscheen op PlayStation 4 - en bevat diverse toegankelijkheidsopties. Het proloog is vernieuwd, de game draait op Unreal Engine 5 en er zijn nieuwe verzamelbare items te vinden. De game komt zoals gezegd op 4 oktober uit - hier kunnen de systeemeisen voor de pc-versie worden gevonden.

In Until Dawn komt een groep jongvolwassenen vast te zitten in een skihut terwijl er iets jacht op hun maakt. Spelers kunnen diverse keuzes maken die invloed hebben op het verhaal en het lot van de personages. Diverse bekende acteurs vertolkten de rollen van de personages in de games, waaronder Rami Malek, Hayden Panettiere en Peter Stormare. Het origineel is ontwikkeld door Supermassive Games, ook bekend van de The Dark Pictures Anthology.

Onlangs bleek al dat de opnames van de Until Dawn-film zijn begonnen. De regie is in handen van David F. Sandberg, de maker van horrorfilm Annabelle: Creation en de Shazam-films. Ook is duidelijk dat Peter Stormare een rol heeft in de film. De acteur was al in de game te zien als Dr. Hill en de kans is groot dat hij deze rol opnieuw op zich neemt. Andere castleden zijn Ella Rubin, Michael Cimino, Ji-young Yoo en Odessa A’zion.

Begin september vielen er veel ontslagen bij Ballistic Moon, de ontwikkelaar van deze remake. "Terwijl de game-industrie te maken blijft hebben met complexe uitdagingen, worden we bij Ballistic Moon geconfronteerd met de harde realiteit", zo viel in een statement te lezen. "Met veel spijt en verdriet maken we de moeilijke beslissing om ons team significant te krimpen om de toekomst van onze studio veilig te stellen. Dit komt na de ontwikkeling van Until Dawn op PS5 en pc."

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Microsoft stopt met productie van Hololens 2
Nieuws

Microsoft stopt met productie van Hololens 2

Eerder gingen er al geruchten dat de Hololens 3 geschrapt is

Microsoft zet de productie van de Hololens 2 stop.

Dat heeft Microsoft aan The Verge bevestigd. De reden is niet bekend, maar Microsoft geeft aan dat het wel blijft investeren in mixedreality met software en diensten en samen zal werken met leveranciers van andere mixedrealityhardware.

De Hololens 2 is de in 2019 verschenen opvolger van de eerste Hololens. In beide gevallen gaat het om een augmented realityheadset waarbij de zichtbare omgeving van gebruikers met virtuele effecten wordt gecombineerd.

Tot 31 december 2027 blijven er wel beveiligingsupdates voor de Hololens 2 uitkomen. Onlangs stopte Microsoft al met de ondersteuning voor Windows Mixed Reality, nadat er twee jaar geleden al geruchten de ronde gingen dat Microsoft plannen voor een derde versie van de Hololens geschrapt had.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!