Lanceergames voor PlayStation 5 en Xbox Series X die we graag zouden zien
Nieuws

Lanceergames voor PlayStation 5 en Xbox Series X die we graag zouden zien

Eind dit jaar begint een nieuwe consolegeneratie met de komst van de PlayStation 5 en Xbox Series X. Beide apparaten lijken qua grafische capaciteiten een behoorlijke sprong vooruit te maken, maar een nieuwe console is slechts zo goed als de games die bij lancering beschikbaar zijn. Dit zijn daarom de titels die we het liefst willen zien.

Van oudsher zijn lanceergames niet de beste titels van een consolecyclus. Killzone: Shadow Fall, Resogun en Knack verschenen bijvoorbeeld tegelijkertijd met de PS4, terwijl Forza Motorsport 5, Ryse: Son of Rome en Dead Rising 3 bij release voor de Xbox One uitkwamen. Tegen beter weten in hebben we toch onze meest gewilde lanceergames op een rij gezet, in de hoop dat minimaal eentje uit de lijst het haalt.

Fable (Xbox Series X)

Al sinds Phil Spencer aan het roer staat van Microsofts Xbox-divisie wordt er een constante stroom aan exclusieve AAA-games beloofd, maar we kunnen wel stellen dat de Xbox One die belofte niet heeft waargemaakt. We verwachten echter dat Microsoft vanaf de lancering van de Series X de vruchten van hun indrukwekkende lijst aan studio-overnames begint te plukken. Een van de meest gewilde vervolgen, aangewakkerd door hardnekkige geruchten, is Fable 4 door Playground Games.

Spencer hintte tijdens E3 2018 dat de Forza Horizon-ontwikkelaar bezig is met ”andere werelden”. Hopelijk bedoelt hij specifiek deze exclusieve openwereld-rpg die Series X maar al te goed kan gebruiken. Het ligt voor de hand dat Playground de serie voorziet van een reboot, zoals regelmatig gebeurt bij langlopende franchises, en de game simpelweg ‘Fable’ noemt. De lancering van de Series X is een ideaal moment om opnieuw te beginnen, met wellicht zelfs meerdere planeten, tijdreizen, het kunnen bouwen van een eigen dorp en een multiplayermodus, als we dit gerucht mogen geloven.

©GMRimport

Horizon Zero Dawn 2 (PS5)

2017 was het jaar waarin Guerrilla Games zichzelf wederom bewees als absolute wereldstudio. De ommekeer van grauwe sciencefictionshooters naar de kleurrijke ‘post-post-apocalyptische’ wereld van Horizon Zero Dawn was onverwachts, maar pakte ontzettend goed uit. Nu het alweer bijna drie jaar geleden is sinds het debuut van de franchise – en een vervolg al zo goed als bevestigd is – zou Horizon Zero Dawn 2 een prachtige lanceergame zijn.

Met Aloy als charismatische protagonist (en tevens het personage met het mooiste haar in een videogame ooit), een wereld vol geloofwaardige volkeren en verhalen en een flink arsenaal aan imposante robotdinosaurussen zijn we nog lang niet uitgekeken op de wereld van Horizon. Bovendien merk je aan het origineel dat Guerrilla nog geen volleerd rpg-maker is en er nog genoeg ruimte voor verbetering overblijft. Denk aan een beter uitgewerkt factiesysteem, betere klimmechanieken en verbeterde gezichtsanimaties. Oh, en een paar lieve robots zou ook een welkome toevoeging zijn.

©GMRimport

Spider-Man 2 (PS5)

Spider-Man kwam relatief recent uit, maar we zouden maar al te graag een vervolg zien dat gepaard gaat met de lancering van Sony’s volgende console. Insomniac Games zette met het origineel een ijzersterke superheldengame neer, die als prima fundament dient voor een vervolg. Zo is spinnenmans zo wendbaar en lenig als het maar kan zijn en is New York met al haar trekpleisters en verkeer eigenlijk te mooi om te verruilen voor een andere setting.

Spider-Man 2 zal het dan ook moeten hebben van verbeteringen op andere aspecten, zoals meer variatie in de zijmissies, boeiendere eindbazen en betere stealthmissies. Uiteraard lichtte het einde van het origineel ook al een tipje van de sluier op over het verhaal, dat de desbetreffende superschurk hopelijk eer aan doet en spelers wellicht zelfs in de schoenen zet van Miles Morales als beginnende Spider-Man.

©GMRimport

Banjo-Kazooie (Xbox Series X)

Als er één game is die Xbox-fans graag willen zien, dan is het Banjo-Kazooie wel. We geven toe: een nieuw deel bij lancering van de Series X maakt de console aantrekkelijk voor jong en oud. Een remake van het eerste deel ligt voor de hand, aangezien de Crash- en Spyro-trilogieën het uitstekend deden, en dergelijke overzettingen een goede pijler zijn voor eventuele vervolgen. Playtonic, dat bestaat uit voormalige Rare-werknemers en dat Yooka-Laylee ontwikkelde, zou een uitstekende studio zijn om die proef op de som te nemen. We zouden graag zien dat de beer en de vogel volledig opnieuw worden ontwikkeld, met wapperende veren, gedetailleerde haren en vloeiende animaties.

Microsoft kan er natuurlijk ook voor kiezen om een volledig nieuw deel te maken, met meer (zij-) personages, prachtige tussenfilmpjes en een uitgebreider verhaal. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat innovatie in het 3D-platformgenre te wensen overlaat, maar titels als Super Mario Odyssey bewijzen dat er nog genoeg te halen valt. Introduceer een nieuwe gameplaymechaniek, bouw kleine, maar superboeiende werelden en geef spelers een reden om alles tot in de puntjes te verkennen, om maar wat te noemen. Zo kan een nieuwe Banjo-Kazooie een groot succes worden.

©GMRimport

Starfield (PS5 en Xbox Series X)

Bethesda dronk de gifbeker van Fallout 76 tot de laatste druppel leeg en werkt momenteel gelukkig aan iets gloednieuws: Starfield. De ruimte-rpg dook tijdens E3 2018 op in een teaser, maar verder is er nog bijzonder weinig over bekend. Volgens de regisseur van Bethesda Games, Todd Howard, bevat Starfield het ‘Bethesda-dna’, maar introduceert het ook een hoop nieuwe systemen. Met The Outer Worlds en de reboot van Prey in het achterhoofd klinkt het concept van een uitgebreide sciencefiction-rpg behoorlijk aantrekkelijk, zeker met de kracht van de volgende generatie apparaten.

©GMRimport

Assassin’s Creed Ragnarok (PS5 en Xbox Series X)

Ubisoft heeft geleerd van de problematische ontwikkeling van Ghost Recon: Breakpoint. Een flink aantal games is uitgesteld naar het volgende fiscale jaar en vooralsnog heeft Watch Dogs Legion – die ook verschijnt voor de volgende generatie consoles – alle prioriteit. Er gaan echter ook geruchten over een nieuwe Assassin’s Creed, die na een jaar afwezigheid van de franchise vermoedelijk dit jaar verschijnt. Assassin’s Creed Ragnarok, als we de geruchten mogen geloven, zou daarom een prachtige lanceergame zijn voor de PS5 en de Series X.

Na deze generatie de Caraïben, industrieel Londen, het Oude Egypte en het Oude Griekenland te hebben bezocht, klinkt de mogelijke Noordse setting van Ragnarok wederom verfrissend en een prachtig voorbeeld van waartoe de PS5 en Series X in staat zijn. Denk aan een samensmelting van prominente figuren en volken uit de Vikingtijd en intrigerende Noordse mythologie. Het ligt daarnaast voor de hand dat de spelwereld wederom gigantisch wordt, maar eigenlijk zou Ubisoft de schaal van de game binnen de perken moeten houden en de inhoud ervan iets beter doseren. Denk aan een verhaal met iets meer tempo en meer van die fantastische zijmissies uit Odyssey.

©GMRimport

Splinter Cell (PS5 en Xbox Series X)

Sam Fisher dook de afgelopen jaren op als dlc en binnenkort in een mobiele game, maar het echte wachten is op een volwaardige nieuwe Splinter Cell-titel. Hoe fijn zou het dan zijn als de volgende generatie consoles lanceert met een nieuw deel in de stealthfranchise, wellicht zelfs een reboot om de drempel voor nieuwkomers te verlagen? Stel je voor: een stealth-avontuur waarin Fisher in verschillende zandbakken over de hele wereld missies voltooit met een flinke hoeveelheid gadgets tot z’n beschikking. Splinter Cell is uitstekend geschikt als filmisch AAA-avontuur, met ruimte voor coöperatieve modi, om de nieuwe consoles aan de man te krijgen. Wij geloven erin, hopelijk Ubisoft ook.

©GMRimport

Dit zijn de lanceergames die we eind dit jaar graag zouden zien. Lees ook alle geruchten en feiten over de PlayStation 5 en Xbox Series X op een rij.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Super Mario Kart-soundtrack toegevoegd aan Nintendo Music
Nieuws

Super Mario Kart-soundtrack toegevoegd aan Nintendo Music

De app is beschikbaar voor Nintendo Switch Online-leden

Nintendo heeft de soundtrack van de SNES-game Super Mario Kart toegevoegd aan de Nintendo Music-app.

De soundtrack bestaat uit 37 nummers die samen 33 minuten beslaan. Super Mario Kart is de eerste game in de gigantisch populaire kartracefranchise. Een van de meest recente delen, Mario Kart 8 Deluxe, is de bestverkochte Switch-game.

Vorig jaar bracht Nintendo Nintendo Music uit. Met de gratis app die alleen beschikbaar is voor Nintendo Switch Online-leden kan men muziek uit diverse Nintendo-games beluisteren op iPhone- of Android-apparaten. De app is daarmee vergelijkbaar met andere muziekapps als Spotify en Apple Music, maar dus louter voor muziek uit Nintendo-spellen.

Mensen kunnen daarbij zoeken op games, personages en verschillende speellijsten. Er is muziek beschikbaar uit games van verschillende consoles. Denk aan spellen als Donkey Kong Country, Super Mario Odyssey, Animal Crossing: New Horizons, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en Super Mario Bros.

Diverse nummers kunnen ook 'verlengd' worden tot wel zestig minuten. Bepaalde soundtracks kunnen verborgen worden om spoilers te voorkomen en daarbij worden er soundtracks aangeraden gebaseerd op de speelgeschiedenis op de Switch. Zoals gezegd is een abonnement op Nintendo Switch Online nodig om in te kunnen loggen op Nintendo Music en de app te gebruiken. Dit kost 19,99 euro per jaar.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Geplande extra content voor Kingdom Come Deliverance 2 onthuld
Nieuws

Geplande extra content voor Kingdom Come Deliverance 2 onthuld

Diverse gratis updates en drie betaalde uitbreidingen op komst

Deep Silver en Warhorse Studios hebben bekendgemaakt welke content Kingdom Come Deliverance 2-spelers in de loop van het jaar voor de game kunnen verwachten.

Zo zal aankomende lente een aantal gratis updates verschijnen, waaronder een 'kappersfeature' om het uiterlijk van het hoofdpersonage te veranderen, een Hardcore-modus voor nog meer uitdaging en paardenraces. Gedurende de rest van het jaar zullen er diverse gratis updates uitkomen om de game te verbeteren.

In de loop van de zomer verschijnt de betaalde uitbreiding 'Brushes with Death'. Hierin helpt hoofdpersonage Henry een artiest met een twijfelachtig verleden. Ook in het najaar volgt een betaalde uitbreiding, ditmaal met de naam 'Legacy of te Forge', waarin spelers de smidsafkomst van Henry verkennen. Tot slot zal ook volgende winter een betaalde uitbreiding verschijnen in de vorm van 'Mysteria Ecclesia', waarin spelers de intriges van het Sedlec-klooster achterhalen.

De hierboven genoemde betaalde uitbreidingen maken onderdeel uit van de uitbreidingspas van de game, die ook bij de Gold Edition van het spel zit. Deze Gold Edition kost 79,99 euro.

Kingdom Come Deliverance 2 is het vervolg op de in 2018 verschenen eerste game en laat spelers terugkeren naar het Centraal Europa van de vijftiende eeuw - de game speelt zich na het eerste deel af. Spelers besturen Henry, de zoon van een smid, die in een duizelingwekkend verhaal van wraak, bedrog en zelfontdekking terechtkomt.

De game speelt zich af in het Boheems Paradijs, een echte locatie die nog altijd bezocht kan worden in de Tsjechische Republiek. Zo zijn er het majestueuze Kasteel Trosky en de mijnstad Kutná Hora. Het gameplayconcept van het origineel, waarin de wereld realistisch op de acties van de speler reageert, blijft intact. Wel is het vechtsysteem op de schop gegaan, en zijn er nu ook nieuwe wapens voor op afstand, zoals kruisbogen en vroege vuurwapens.

Kingdom Come Deliverance 2 komt op 4 februari naar pc (Steam en Epic Games Store), PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Aankomend voorjaar verschijnt de game ook op GOG. Onlangs bleek nog dat het spel volgens de makers het langste script voor een game ooit heeft.

Marvin Toepoel ging onlangs aan de slag met de game, zoals te lezen valt in de preview: "De rijke natuur van Bohemen komt nog veel beter tot zijn recht dan in het eerste deel, met dank aan sterk verbeterde graphics en belichting. Het geheel draait op PS5 soepel op 60 fps. Vanaf minuut één is ook duidelijk dat Warhorse Studios KCD2 een stuk beter heeft afgewerkt dan zijn voorganger. Npc’s bewegen natuurlijker en het handjevol bugs dat we tegenkomen is zo minimaal dat je goed op moet letten om er überhaupt iets van mee te krijgen (op twee crashes na). Waar deel één na zijn release nog maanden aan patches nodig had, lijkt het vervolg al voor release in een betere staat te verkeren."

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!