Hoogtepunten: PS4-update problemen en CD Projekt Red Crunch-praktijken
Nieuws

Hoogtepunten: PS4-update problemen en CD Projekt Red Crunch-praktijken

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Rechtszaak tussen Epic en Apple kan gevolgen voor consoleboeren hebben

De lopende rechtszaak tussen Epic Games en Apple kan serieuze gevolgen hebben voor consoleboeren als Nintendo, Sony en Microsoft.

Dat meldt Yvonne Gonzales Rogers, de rechter die zich over de zaak tussen Epic en Apple ontfermt, in nieuwe documenten van de rechtszaak die eind vorige week naar buiten werden gebracht, aldus VGC. De rechtszaak draait om het feit dat Epic Games een manier vond om Fortnite-spelers op iPhone al het geld aan Epic zelf over te laten maken. Dat terwijl het de norm is om dertig procent van de omzet naar Apple over te maken.

Lees hier het volledige bericht.

PlayStation 4-update beschikbaar, levert technische problemen op

Vandaag is systeemupdate 8.00 voor de PlayStation 4 uitgekomen. Console-eigenaren die de update hebben gedownload ondervinden echter technische problemen.

Zo melden diverse gebruikers dat ze hun vriendenlijst niet kunnen zien. Dat is frappant, omdat de update juist bedoeld is om Parties en Messages te stroomlijnen.

Lees hier het volledige bericht.

De eerste trailer van de Monster Hunter-film

De eerste trailer van de aankomende Monster Hunter-film is uitgebracht.

De afgelopen tijd waren er al onder andere foto's en korte teasers uitgegeven, maar IGN heeft nu ook de eerste volledige trailer geplaatst. De film moet in december in de bioscopen draaien.

Lees hier het volledige bericht.

Leeftijdsclassificatie van Mass Effect Legendary Edition verschenen

Er is een leeftijdsclassificatie voor een game genaamd Mass Effect Legendary Edition verschenen.

De classificatie werd door Gematsu gevonden op de officiële Game Rating and Administration Committee of Korea-website. Meer details zijn er niet. De verschijning is opvallend, omdat er nog helemaal geen nieuwe versie van Mass Effect is aangekondigd.

Lees hier het volledige bericht.

'Cyberpunk 2077-ontwikkelaar moet crunchen sinds mei 2019'

Een anonieme werknemer van CD Projekt Red is uit de school geklapt over de turbulente ontwikkeling van Cyberpunk 2077. Zo zouden werknemers sinds mei vorig jaar moeten crunchen.

Het bericht van de anonieme ontwikkelaar verscheen als reactie op de Reddit-thread van journalist Jason Schreier over de crunch-problemen bij CD Projekt Red. Schreier heeft de werknemer inmiddels aan de telefoon gesproken en kan bevestigen dat de bron betrouwbaar is. Kort daarna gaf gerenommeerd journalist Jim Sterling aan dat de informatie overeenkomt met wat hij heeft gehoord van CD Projekt Red-werknemers.

Lees hier het volledige bericht.

Seizoen 9 van PUBG voegt dynamische map toe

Het aankomende negende seizoen van PlayerUnknown's Battlegrounds voegt een dynamische map toe.

De dynamische map komt in de vorm van het vulkanische eiland Paramo. Op wat voor manier de map precies dynamisch is, blijft nog in mysterie gehuld. In de nieuwe teaser die uit is gekomen lijkt het te gaan om verschillende seizoenen of weersomstandigheden, maar sommige spelers speculeren dat de map bij elke speelsessie verandert.

Lees hier het volledige bericht.

'Obsidian heeft nieuwe The Outer Worlds-game in pre-productie'

Ontwikkelaar Obsidian Entertainment zou een nieuwe game in de The Outer Worlds-franchise plannen.

Dat claimt insider Daniel Ahmad, die over het algemeen vaker met correcte informatie over games naar buiten komt. Volgens Ahmad zit een nieuw deel in de reeks op dit moment in pre-productie. Hij meldt daarbij wel dat dit nog altijd kan veranderen. Obsidian zelf heeft nog niets bevestigd.

Lees hier het volledige bericht.

Assassin's Creed Valhalla-video's gaan de diepte in

Ubisoft heeft twee uitgebreide video's van Assassin's Creed Valhalla uitgebracht waarin veel details over de games worden gegeven.

In de zogenaamde 'Deep Dive'-trailer worden alle belangrijke details over de game gegeven, waaronder hoe spelers hun Viking-dorp uitbreiden en langzaam maar zeker Engeland overnemen. Daarnaast is er een uitgebreide gameplayvideo van meer dan een uur uitgebracht waarin Ubisoft-werknemers het spel spelen.

Lees hier het volledige bericht.

Microsoft onthult geoptimaliseerde Xbox One-lanceergames

Microsoft heeft onthuld welke backwards compatible games beschikbaar zijn bij de lancering van de Xbox Series X en S.

In totaal zijn dertig titels geoptimaliseerd voor de nieuwe consoles, waarvan twintig beschikbaar zijn als gratis update via Smart Delivery. Grote titels zijn Assassin's Creed Valhalla, Borderlands 3, Fortnite, Forza Horizon 4, Gears 5, Ori and the Will of the Wisps, Sea of Thieves en Watch Dogs Legion.

Lees hier het volledige bericht.

Age of Empires 3: Definitive Edition naar Xbox Game Pass

Age of Empires 3: Definitive Edition en Katana Zero komen onder andere naar Xbox Game Pass. Dat laat Microsoft weten middels een blogpost.

Age of Empires Definitive Edition is vanaf 15 oktober beschikbaar op pc. Op die dag verschijnen ook partyplatformer Heave Ho en actie-rpg Sword of Ditto op pc, en Katana Zero en Tales of Vesperia: Definitive Edition voor console en pc.

Klik hierom de volledige lijst te bekijken.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Neva van Gris-makers komt ook naar naar PS4 en Mac
Nieuws

Neva van Gris-makers komt ook naar naar PS4 en Mac

De game verschijnt op 15 oktober ook voor PS5, Xbox Series, Switch en pc

Neva, de nieuwe game van Gris-ontwikkelaar Nomada Studio, verschijnt op release ook voor PlayStation 4 en Mac.

Dat heeft de studio aangekondigd. Eerder werd al aangekondigd dat het spel op 15 oktober voor PlayStation 5, Xbox Series-consoles, Nintendo Switch en pc (via Steam) beschikbaar komt.

Neva wordt zoals gezegd ontwikkeld door Nomada Studio, de ontwikkelaar van het geprezen indiespel Gris. De nieuwe game combineert platformsecties, puzzels en gevechten. Het spel draait om Alba en haar band met een wolf. Samen verkennen ze een stervende wereld. Daarbij is de user interface minimaal en wordt de unieke grafische stijl van Gris voortgezet.

Hieronder kan naast de aankondigingstweet voor de PS4- en Mac-versie ook een eerder verschenen trailer van de game worden bekeken.

View post on X
Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Cameraperspectief verandert moeilijkheidsgraad in Metal Gear Solid Delta
Nieuws

Cameraperspectief verandert moeilijkheidsgraad in Metal Gear Solid Delta

Het nieuwe perspectief maakte de game in eerste instantie te makkelijk

De moeilijkheidsgraad van het aankomende Metal Gear Solid Delta: Snake Eater wordt aangepast afhankelijk van welk cameraperspectief de speler gebruikt.

Dat laat creative producer Yuji Korekado weten in een interview met Famitsu (via VGC). Hij laat daarbij weten dat mensen wanneer ze de game beginnen moeten kiezen uit de 'oude' camerastandpunt die vaststaat, en een nieuwe camera in derdepersoonsperspectief die spelers naar gelieve kunnen bewegen.

Korekado legt uit waarom dit zo is: "De moeilijkheidsgraad van de game verandert drastisch afhankelijk van het perspectief. De nieuwe camera heeft een wijder, lineairder gezichtsveld en geeft je de mogelijkheid om te schieten terwijl je beweegt, dus dat is makkelijker dan we verwacht hadden. Maar toen we de moeilijkheidsgraad naar de nieuwe camera aanpasten, werd de game met de oude camera weer te moeilijk, dus besloten we er twee aparte modi van te maken. De oude camera is vergelijkbaar met de moeilijkheidsgraad van het origineel, en de nieuwe camera geeft een nieuwe uitdaging."

De remake van Metal Gear Solid 3 werd vorig jaar voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc aangekondigd. Snake Eater speelt zich af in 1964, ver voor de andere hoofddelen in de Metal Gear-reeks. In het spel moeten spelers als een FOX-agent genaamd Naked Snake de Russische raketgeleerde Nikolai Stephanovich Sokolov zien te redden en een superwapen zien te saboteren.

Waar in andere Metal Gear-games vooral stedelijke en industriële gebieden worden verkend, doen spelers in Snake Eater een jungle aan. Naast stealth, actie en verhalende elementen bevat het spel ook survivalelementen. Zo kan er op dieren gejaagd worden en moeten spelers hun wonden en breuken helen. De remake draait in Unreal Engine 5.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater verschijnt op Xbox Series X en S, PlayStation 5 en pc. Een releasedatum is nog altijd niet bekend, er gaan er wel geruchten dat de game pas in 2025 uitkomt.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Diablo 4-uitbreiding Vessel of Hatred vannacht vanaf 1:00 uur beschikbaar
Nieuws

Diablo 4-uitbreiding Vessel of Hatred vannacht vanaf 1:00 uur beschikbaar

Een pre-download is beschikbaar op Battle.net en consoles

De eerste grote uitbreiding voor Diablo 4, genaamd Vessel of Hatred, kan aankomende nacht vanaf 1:00 uur Nederlandse tijd gespeeld worden.

Dat heeft Blizzard aangekondigd. De releasedatum was al bekend, maar nu is er ook een precieze tijd naar buiten gecommuniceerd. Via Battle.net en consoles is er een optie voor een pre-download beschikbaar.

In Vessel of Hatred bezoeken spelers een nieuwe regio genaamd Nahantu – een jungle vol met geheimen, nieuwe kerkers, Strongholds en monsters. Vessel of Hatred speelt zich meteen na Diablo 4 af en zet dat verhaal dus voort.

Nieuw is ook de Spiritborn-klasse, die ook wel de "grootste jagers van de jungle" worden genoemd. De klasse richt zich op behendigheid en gebruikt martial arts als moveset - aspecten uit taekwondo, karate, kickboksen, boksen en Muay Thai worden gecombineerd voor "de snelste, meest agressieve" klasse in de game.

Daarbij zijn al zijn moves gebaseerd op vier goddelijke Spirit Guardians die tijdens gevechten opgeroepen kunnen worden: een jaguar, duizendpoot, gorilla en adelaar. Alle skills kunnen met elkaar gecombineerd worden, al is het ook mogelijk voor spelers om volledig voor één Spirit Guardian te gaan.

Diablo 4 is beschikbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Steam en Battle.net. Ook is de game speelbaar via Xbox Game Pass. Hieronder zijn de eerder uitgekomen gameplaytrailer en cinematische liveaction-trailer te zien.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!