Fire Emblem-tips: Zo word je goed in de game
Nieuws

Fire Emblem-tips: Zo word je goed in de game

De Fire Emblem-games kunnen het je extreem moeilijk maken, maar met deze Fire Emblem-tips behaal jij altijd de overwinning. Ook in het nieuwe Fire Emblem: Three Houses.

De verschillende games in de langlopende Fire Emblem-serie hebben grotendeels dezelfde basis. Daarom zijn de tips in dit artikel voor bijna elke editie toe te passen. Ook het nieuwe Fire Emblem: Three Houses voor de Nintendo Switch. Is dit je eerste deel in de serie? Dan zijn deze tips een must.

Houd er daarnaast rekening mee, dat de verschillende games elk eigen mechanismen toevoegen die het verschil kunnen maken in de strijd. Let daar dus goed op en lees de tutorials zodra ze in beeld verschijnen.

Lees ook onze uitgebreide review:

De eerste keuze: wel of geen permadeath

Voordat je start met de game sta je al voor een lastige keuze. Naast de moeilijkheidsgraad moet je namelijk bepalen of je in de classic of casual modus wil spelen. De classic modus is zoals het spel origineel werd gespeeld. Dat betekent dat permadeath is geactiveerd.

Permadeath zorgt er voor dat als een van je units doodgaat op het strijdveld, er geen mogelijkheid is om dit personage weer terug te krijgen. Dat maakt de gevechten extra spannend. Niet alleen omdat je op deze manier veel ervaring kwijt kunt raken, maar ook omdat je na een tijd spelen jezelf gaat hechten aan de personages. In de casual modus keren personages na een gevecht weer terug in je leger.

©GMRimport

De wapendriehoek

De basis van alle gevechten in Fire Emblem is weten welke units zwak zijn voor specifieke wapens. Dat werkt zoals steen, papier, schaar, maar dan met wapens.

Specifiek is een unit met een zwaard extra zwak tegenover een unit met een lans. Een unit met een lans is weer extra zwak tegenover een unit met een bijl. Een unit met een bijl is dan natuurlijk extra zwak tegenover een unit met een zwaard. Zo is de wapendriehoek compleet.

Dat betekent niet dat je een vijand met een lans enkel kunt aanvallen met een personage dat een bijl draagt. Wel is het in gedachten houden van deze driehoek dé manier om de overhand te krijgen in een gevaarlijke situatie. Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat vliegende personages extra zwak zijn tegenover aanvallen van lange afstand, zoals een pijl en boog.

©GMRimport

Plaatsing is alles

Weten tegen wie je moet vechten is belangrijk, maar minstens zo essentieel is de plaatsing van je leger. Het juiste personage op de juiste plek kan het verschil maken tussen winnen en verliezen. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Het is allereerst verstandig om je units dicht bij elkaar te houden. Op deze manier is er geen kans dat een enkel personage omringt wordt door vijanden. Ook kunnen bepaalde personages elkaar sterker maken als ze naast elkaar staan.

Toch kan het soms verstandig zijn om af te splitsen, om zo op meerdere plekken van de kaart de boel onder controle te houden. Zorg er dan voor dat je de units in groepjes houdt en niemand zich afzondert.

Houd bij de plaatsing daarnaast altijd rekening met de omgeving. Bossen en bergen geven je bonussen, of vertragen je units juist. Een goede tactiek om met veel vijanden om te gaan, is door de omgeving en je leger te gebruiken om een knelpunt te creëren waar de vijand maar met één soldaat tegelijk doorheen kan.

©GMRimport

Doe niet alles met je hoofdpersonages

De hoofdpersonages die van belang zijn voor het verhaal, zijn vaak de sterkste units in je party. Daardoor kun je al snel de neiging hebben om deze personages tijdens de gevechten de hoofdrol te geven. De rest van je leger laat je dan volgen.

Doe je dat, dan maken deze hoofdpersonages alle kills en krijgen ze dus ook alle ervaringspunten. Dat is aanvankelijk niet zo erg, totdat je plots op de rest van je leger aangewezen bent en die te zwak is om missies te voltooien. Zorg er dus voor dat je de hele party inzet. Dat kan soms betekenen dat je de hoofdpersonages een wat meer passieve rol geeft.

©GMRimport

Kies je juiste party

Het is bij de verschillende missies noodzaak om de juiste party te kiezen. Dat betekent meestal een goede verscheidenheid aan units. Denk aan een balans tussen mêlee-vechters en units die van veraf kunnen aanvallen. Ook vliegende units zijn belangrijk, omdat die snel een grote afstand kunnen afleggen en een groot deel van de kaart kunnen zien.

Een goede strategie, zeker als je met permadeath speelt, is om regelmatig je units te wisselen. Zo geef je iedereen kans om ervaring op te doen. Anders moet je een overleden unit vervangen met een soldaat die nog geen minuut op het veld heeft gestaan.

©GMRimport

Wacht met het promoveren van je units

Doen je units ervaring op, dan wordt het op een gegeven moment mogelijk om ze te promoveren. Met een promotie kan een personage een sterkere versie van zichzelf worden, met vaak nieuwe wapens, bepantsering en mogelijkheden. De timing van deze promotie is belangrijk.

Het is aan te raden om op hogere moeilijkheidsgraden te wachten met een promotie tot een unit level 20 is. Na een promotie ziet de game het personage namelijk als een hoger level, waardoor die soldaat minder xp bij elke verslagen vijand krijgt. Vind je een missie echter

lastig, dan is het fijn om je manschappen wat vroeger te promoveren. Zeker op lage moeilijkheidsgraden is het direct promoveren van je units geen probleem.

©GMRimport

Bescherm je healer

Om te overleven is het belangrijk om een healer (of zelfs meerderen!) in je party te hebben. Het nadeel is dat deze personages vaak heel zwak zijn. In Fire Emblem zal de tegenstander altijd proberen om eerst deze zwakkere personages te verslaan. Zorg er dus voor dat een healer nooit onbeschermd in het veld staat.

©GMRimport

Praat met personages

Krijg je de mogelijkheid om met personages te praten, dan doe je er goed aan om dat te doen. Deze gesprekken zijn namelijk niet alleen nuttig voor het verhaal. Soms krijg je op deze manier ook de mogelijkheid om nieuwe personages aan je leger toe te voegen, of wordt de band tussen personages sterker zodat je bonussen krijgt op het strijdveld.

©GMRimport

Hopelijk ben je met bovenstaande tips wat wijzer geworden over de gameplay van Fire Emblem en ben je klaar om met Fire Emblem: Three Houses de strijd aan te gaan. De game is vanaf 26 juli verkrijgbaar voor de Switch. Lees ook onze review van de nieuwe Switch-game en ons artikelWat is Fire Emblem en waarom moet je het spelen?

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Death Stranding door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld
Nieuws

Death Stranding door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld

Dat zijn een hoop bezorgde pakketjes

Het in 2019 uitgekomen Death Stranding is inmiddels door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld.

Dat maakte bedenker Hideo Kojima bekend via social media. De game is al sinds november 2019 verkrijgbaar, maar was in eerste instantie alleen op PlayStation 4 beschikbaar. Inmiddels is de game ook op PlayStation 5, pc, Xbox Series-consoles, Mac en smartphones speelbaar.

Vervolg Death Stranding 2: On the Beach staat gepland voor een release op 26 juni, zo werd onlangs bekendgemaakt. Diverse acteurs en actrices uit de eerste Death Stranding keren terug, waaronder Léa Seydoux, Norman Reedus en Troy Baker. Ook Shioli Kutsuna en Elle Fanning hebben rollen in de game.

De eerste Death Stranding is de eerste game die Kojima ontwikkelde met zijn studio Kojima Productions nadat hij de banden brak met uitgever Konami, waar hij de Metal Gear-reeks voor ontwikkelde. Het spel biedt een uniek concept, waarbij spelers door een post-apocalyptisch landschap lopen om pakketten te bezorgen. Zoals gebruikelijk bij games van Kojima worden gameplaysegmenten afgewisseld met soms langdurige filmpjes waarin vooral het verhaal en dialogen centraal staan.

Michel Musters beloonde Death Stranding in 2019 met een 9,5 op Gamer.nl: "Met Death Stranding behandelt Hideo Kojima grote thema’s als het hiernamaals, ouderschap, de connectie tussen mensen en zelfs klimaatverandering en het uitsterven van de mensheid. Hij brengt dit alles op even fabuleuze als verwarrende wijze in beeld. De kerngameplay – het vervoeren van pakketjes en ondertussen je evenwicht zien te bewaren – lijkt in eerste instantie tegenstrijdig simpel. Klikt het eenmaal, dan biedt het concept oneindig veel voldoening. Gecombineerd met de online functies die in de campagne zijn geïntegreerd, resulteert het in een van de meest unieke virtuele ervaringen ooit."

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
The Last of Us-bedenker: 'Joel maakte de juiste keuze'
Nieuws

The Last of Us-bedenker: 'Joel maakte de juiste keuze'

Ontwikkelaar geeft zijn mening over het einde van de eerste game

The Last of Us-ontwikkelaar Neil Druckmann heeft zich voor het eerst uitgesproken over een belangrijk plotpunt uit de gamereeks: wat hem betreft heeft Joel "de juiste keuze gemaakt".

Let op: Hierna volgen grote spoilers voor de eerste The Last of Us-game en het eerste seizoen van de gelijknamige HBO-serie.

In The Last of Us wordt het meisje Ellie naar een groep genaamd de Fireflies gebracht. Ellie is namelijk immuun voor een virus dat de gehele mensheid treft. De Fireflies zijn van plan om Ellie te opereren om er zo achter te komen of er een medicijn voor het virus gemaakt kan worden, maar zijn wel genoodzaakt haar te doden. Joel, de man waarmee Ellie de reis naar de Fireflies heeft afgelegd, besluit op het laatste moment echter de Fireflies te doden, Ellie te redden en haar zodra ze wakker wordt uit haar narcose te vertellen dat ze niets voor de mensheid kon betekenen.

Dit einde van The Last of Us heeft al jaren discussie bij gamers opgeleverd - heeft Joel de juiste keuze gemaakt? Regisseur Neil Druckmann heeft nu tegen IGN verteld dat hij van mening is dat Joel dat inderdaad heeft gedaan. "Ik geloof dat Joel de juiste keuze maakte. Als ik Joel was geweest, hoop ik dat ik ook zou kunnen doen wat hij deed om mijn 'dochter' te redden."

Craig Mazin, die samen met Druckmann de HBO-verfilming runt, geeft iets meer nuance. Ook hij geeft aan dat hij waarschijnlijk hetzelfde zou doen. "Maar ik zou graag denken dat ik het niet zou doen. Dat is ook juist het interessante moraal van het verhaal. En daarom is het einde van de eerste game zo spraakmakend en geweldig."

Het tweede seizoen van The Last of Us verfilmt het in 2020 verschenen The Last of Us: Part 2, dat zich vier jaar na de eerste game afspeelt. In de serie zit er echter vijf jaar tussen het eerste en tweede seizoen. De game wordt in ieder geval opgedeeld in meerdere seizoenen, al is nog niet bekend hoeveel precies. Het tweede seizoen bestaat uit zeven afleveringen. De eerste aflevering verschijnt op 14 april op HBO Max.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!