Werknemers van Kerbal Space Program 2-studio worden in juni ontslagen

Werknemers van Kerbal Space Program 2-studio worden in juni ontslagen

Ondanks eerdere ontkenning van eigenaar Take-Two Interactive

Op 28 juni worden de werknemers van Intercept Games, de ontwikkelaar van Kerbal Space Program 2, ontslagen.

Dat valt te lezen op de LinkedIn-pagina van senior design manager Quinn Duffy. "Het team van Intercept Games wordt op 28 juni ontslagen, dus een geweldige groep aan ontwikkelaars zoekt naar nieuwe rollen, waaronder ik."

Begin deze maand kwamen er berichten naar buiten dat uitgever Take-Two Interactive - bovenal bekend als de uitgever van de Grand Theft Auto-games - Intercept Games en OlliOlli-ontwikkelaar Roll7 ging sluiten. Vorige maand kondigde de Grand Theft Auto-uitgever al aan zo'n vijf procent van het bedrijf - oftewel zeshonderd werknemers - te ontslaan.

Opvallend genoeg meldde Take-Two-CEO Strauss Zelnick in een interview onlangs dat de bovengenoemde studio's niet opgeheven worden. "Voor de duidelijkheid: we hebben deze studio's niet gesloten. En we kijken altijd naar ons releaseschema voor al onze studio's om er voor te zorgen dat we logische keuzes maken."

Hoewel Zelnicks quote de berichten over de ontslagrondes tegen lijkt te spreken, is het waarschijnlijker dat Take-Two de studio's alleen in naam laat voortbestaan en de werknemers ontslaat. Eerder deed het bedrijf dit al met 2K Marin.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Niet leuk om te lezen natuurlijk maar denk nu dat die sector gewoon zo werkt. Ben er zelf niet werkzaam. Stel je hebt een hoop bouwvakkers in dienst die vanalles kunnen. Je moet een gebouw maken en elke dag klussen de bouwvakkers kei hard om het gebouw op tijd op te kunnen leveren. Maar op een dag is het gebouw klaar, er zijn nog wel wat kleine werkzaamheden en af en toe wat onderhoud, maar als er geen nieuwe opdracht is, wat moeten die bouwvakkers dan doen? In de bouw hebben ze het natuurlijk super druk, maar waarom zou je een hoop personeel in dienst houden waar je geen taken meer voor hebt? Het ontwikkelen heeft ontzettend veel mankracht nodig, maar als dat eenmaal klaar is kan je gaan snijden in je personeel.

0

Aanbevolen voor jou