Grand Theft Auto-uitgever Take-Two gaat zo'n zeshonderd werknemers ontslaan

Grand Theft Auto-uitgever Take-Two gaat zo'n zeshonderd werknemers ontslaan

Ook worden er meerdere games in ontwikkeling geannuleerd

Take-Two Interactive - de eigenaar van Grand Theft Auto-ontwikkelaar Rockstar Games - heeft een ontslagronde aangekondigd.

Hoewel het bedrijf geen specifieke aantallen noemt, claimt Reuters dat het om ongeveer vijf procent van het totaal aantal werknemers gaat - dat komt neer op zo'n zeshonderd mensen die hun baan verliezen. Het is de bedoeling dat de ontslagronde eind dit jaar volledig is doorgevoerd. Het moet het bedrijf jaarlijks zo'n 160 miljoen dollar besparen.

Verder worden er ook meerdere games die in ontwikkeling waren geannuleerd, al wordt niet gemeld om welke games het gaat of welke studio's er mee bezig waren.

Begin vorig jaar vielen er ook al ontslagen bij Take-Two. Daarbij werden meerdere studio's binnen het bedrijf getroffen, waaronder uitgeverslabel Private Division. Begin dit jaar liet het bedrijf weten dat er plannen waren voor kostenbesparing, maar dat het bedrijf vooralsnog niet van plan was werknemers te ontslaan.

Afgelopen maand bleek dat Take-Two de Borderlands-ontwikkelaar Gearbox overnam. Daar betaalde de uitgever 460 miljoen dollar voor aan de vorige eigenaar, Embracer Group.

De belangrijkste game waar een ontwikkelaar binnen Take-Two aan werkt, is Grand Theft Auto 6. Die game staat officieel gepland voor een release in 2025 op PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Sinds vorig jaar vallen er opvallend veel ontslagen binnen de game-industrie bij haast alle uitgevers en ontwikkelaars. In dit achtergrondverhaal analyseert Gamer.nl de situatie en worden diverse mensen uit de industrie aan het woord gelaten.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Called it. Op het bericht over Rockstar's return to office werd mijn reactie nog gedownvote, omdat ik doorzag dat het een soft layoff tactiek was, en dat er later nog een ontslagronde zou volgen.

-1
test

Maar jij hebt het over Rockstar. Dit gaat over Take Two, er is nog geen bevestiging dat er ontslagen vallen binnen Rockstar.

3
test

Dit dus. De ontslagen kunnen net zo goed vallen bij 2K, Ghost Story Games, Nordeus, Private Division, Socialpoint of Zynga. Met GTA 6 in aantocht acht ik de kans eigenlijk redelijk klein dat ze bij Rockstar vallen.

[Reactie gewijzigd door gusanito op 17 april 2024 - 10:03]

0

en ondertussen harkt die Strauss zelnick tientallen miljoenen bonus binnen walgelijk mannetje is het net als die Kotick

0
test

Ontslagen zijn soms nodig om een bedrijf gezond te houden. Lullig voor de individu maar in het grotere plaatje af en toe nodig. Het ene moment heb je meer troepen nodig dan het andere moment. Verder is het soms goed om ingesleten gewoontes en regels uit je systeem te verwijderen om zo met een frisse neus weer verder de toekomst in te gaan.

1

Aanbevolen voor jou