Rockstar-medeoprichter maakt eerste projecten van nieuwe bedrijf bekend

Rockstar-medeoprichter maakt eerste projecten van nieuwe bedrijf bekend

Het gaat in ieder geval niet om games

De eerste twee projecten van Absurd Ventures, het nieuwe bedrijf van Rockstar-medeoprichter Dan Houser, zijn bekendgemaakt.

Dat werd via de officiële website van het bedrijf gedaan. Het gaat om American Caper en A Better Paradise. American Caper wordt een graphic novel over "twee normale, beschadigde Amerikaanse families in een wereld vol corruptie, klungelige politiek en afgeraffelde misdaad". Verdere details zijn er nog niet, behalve dat de illustraties door Simon Bisley - bekend van ABC Warriors, Lobo en Sláine - worden verzorgd.

A Better Paradise moet 'audiofictie' bestaande uit twaalf afleveringen worden. Het gaat om een "existentiële, spannende thriller die zich in de nabije toekomst afspeelt". Ook hier ontbreekt verdere informatie.

In 2020 bleek dat Dan Houser vertrok bij Rockstar, het bedrijf dat hij samen met zijn broer Sam Houser had opgericht. Dan was creative director en hoofdschrijver van franchises als Grand Theft Auto, Red Dead Redemption en Bully. Eerder dit jaar kondigde hij zijn nieuwe bedrijf Absurd Ventures aan. Hij beschreef het toen als een mediabedrijf dat nieuwe IP verspreid over alle platforms creëert. Bovenstaande projecten zijn de eerste producten die onthuld zijn.

Gisteren bleek nog dat voormalige Rockstar-topmannen Lazlow Jones en Mike Unsworth ook betrokken zijn bij Absurd Ventures. Jones, die ook radio-dj is en ook op de radiostations en in missies van de Grand Theft Auto-games voorkwam, vertrok in 2020 bij Rockstar. Unsworth vertrok afgelopen augustus bij Rockstar en was verantwoordelijk voor veel schrijfwerk in de GTA- en Red Dead-spellen. Jones is blijkbaar medeoprichter van Absurd en Unsworth staat aan het hoofd van story & creative management.

Absurd Ventures

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou