Ontslagen bij Mortal Kombat-ontwikkelaar

Ontslagen bij Mortal Kombat-ontwikkelaar

Het zou om minstens vijftig getroffen werknemers gaan

Ook Mortal Kombat-ontwikkelaar NetherRealm Studios komt niet onder de ontslagrondes die de game-industrie teisteren uit: er zouden zo'n vijftig werknemers zijn ontslagen.

Het zou daarbij voornamelijk gaan om het team binnen NetherRealm dat zich op mobiele ontwikkeling richt. Quality assurance-analist Tony Lazzara meldde op LinkedIn dat het gehele team zou zijn opgedoekt.

Sindsdien hebben meerdere voormalige werknemers het nieuws bevestigd. NetherRealm heeft nog geen officieel statement naar buiten gebracht, maar Insider Gaming claimt dat het om op zijn minst vijftig ontslagen gaat. Daarbij is er een officiële tweet naar buiten gekomen dat de mobiele game Mortal Kombat: Onslaught in oktober voorgoed offline gaat.

Warner Bros. Discovery, het moederbedrijf van NetherRealm, gaf eerder dit jaar al aan een uitdagende periode voor de boeg te hebben, zeker na de tegenvallende verkoop van Suicide Squad: Kill the Justice League. Het bedrijf heeft meermaals benadrukt dat het van diens grootste franchises live-service-games wil maken. Volgens recente berichten worden er in totaal bijna duizend werknemers bij het bedrijf ontslagen deze week.

View post on X
Mortal Kombat 1 - Xbox

Mortal Kombat 1 - Xbox kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou