Warner Bros. benadrukt plan om zich op free-to-play en live-service te richten

Warner Bros. benadrukt plan om zich op free-to-play en live-service te richten

En dat binnen de franchises Mortal Kombat, Harry Potter, Game of Thrones en DC

Warner Bros. Discovery heeft wederom benadrukt dat het op het gebied van games een grotere focus op live-service en free-to-play-games wil creëren.

Dat meldde JB Perrette, Warner Bros. Discovery's ceo van streaming en games, op een Morgan Stanley-conferentie (via VGC). Vorig jaar gaf algemeen ceo David Zaslav ook al aan dat het bedrijf van plan is om van de grootste gamefranchises live-service-games te maken.

Perrette benadrukte eerst dat het grootste gedeelte van de gamezaken die het bedrijf doet om vier grote franchises draait: Mortal Kombat, Harry Potter, Game of Thrones en DC. "We denken dat er verspreid over meerdere jaren kansen liggen om deze vier franchises holistischer aan te pakken - vooral op het gebied van mobiel en multiplatform-free-to-play. Dat zou een consistentere omzet kunnen opleveren. Later dit jaar brengen we een aantal mobiele free-to-play-games uit en vanuit daar bouwen we verder."

Perrette haalde deze nieuwe strategie aan omdat het eerder dit jaar uitgekomen Suicide Squad: Kill the Justice League niet het beoogde succes heeft opgeleverd, al bevat die game ironisch genoeg ook een aantal live-service-elementen. "De zaken gaan goed wanneer je een hit zoals Harry Potter hebt", zo legt Perrette uit, waarmee hij refereert naar het vorig jaar verschenen Hogwarts Legacy. "Als je geen nieuwe release hebt of een tegenvaller - zoals Suicide Squad, dat het niet zo goed doet - dan is dat succes erg vluchtig."

"In plaats van een 'one and done'-consolegame uit te brengen, kijken we naar hoe we een live-service-game rondom Hogwarts Legacy of Harry Potter kunnen bouwen waar mensen continu kunnen blijven komen leven, werken, bouwen en spelen. We denken dat we er de franchises voor hebben, en een aantal geweldige studio's, en we hebben een planning en strategisch investeringsplan om dit op te bouwen. We denken dat er de komende jaren dan ook betekenisvolle groei in kan zitten."

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Mortal Kombat 1 - Xbox

Mortal Kombat 1 - Xbox kopen?

Kopen voor Xbox

Suicide Squad: Kill the Justice League

Suicide Squad: Kill the Justice League kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

We leven in een tijd dat iedereen tegen live-service games is en wat is hun logica, "meer live service games". Ze leven compleet naast de community. En free-to-play games? sure, de kans bestaat er dat ik ze uitprobeer als het mij niets kost maar ik geef er geen enkele € aan uit. Als dit het nieuwe van Warner Bros is kunnen alvast naar mijn geld fluiten terwijl ik anders wel een normale game zou kopen las hij goed is. Niet dat zij erom geven of eronder lijden.

1
test

Hahaha, de game industrie is niet kapot. Grote bedrijven maken zichzelf kapot. WB: Harry Potter heeft ons veel geld opgebracht maar Suicide Squad niet zoveel als we hadden gehoopt... We gaan meer games maken zoals Suicide Squad

1

Aanbevolen voor jou