Fortnite en andere Epic-games komen naar mobiele third-party-winkels

Fortnite en andere Epic-games komen naar mobiele third-party-winkels

Er worden echter ook samenwerkingen met mobiele winkels verbroken

Fortnite-ontwikkelaar Epic Games heeft zijn nieuwe strategie voor het uitbrengen van mobiele games uit de doeken gedaan.

Het bedrijf gaat in de loop van deze zomer zijn eigen mobiele games - waaronder Fortnite - uitbrengen op andere mobiele winkels, waaronder AltStore. Epic geeft aan dat het dit doet omdat het voor eerlijke concurrentie opkomt op smarphones en het "alle ontwikkelaars een geweldige deal in onze winkel wil geven. Als gameontwikkelaars willen we er alles aan doen om andere winkels te ondersteunen die ontwikkelaars ook goede deals kunnen geven."

Tegelijkertijd worden samenwerkingen met mobiele winkels "die als incassobureaus dienen of ontwikkelaars niet eerlijk behandelen" verbroken. Verder worden Epic-games ook uit de Samsung Galaxy Store gehaald omdat een update op Galaxy-smartphones er voor zorgt dat sideloading niet meer werkt.

Eerder werd al bekend dat door nieuwe regelgeving in de Europese Unie Fortnite terug kan keren naar smartphones en ook de Epic Games Store toegelaten wordt op smartphones. Wanneer precies en of dat nu nog staat te gebeuren op bijvoorbeeld de App Store van Apple, is op moment van schrijven niet duidelijk.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou