Embracer sluit mogelijk deuren van Timesplitters-studio Free Radical Design

Embracer sluit mogelijk deuren van Timesplitters-studio Free Radical Design

De ontwikkelaar werkte aan een nieuwe Timesplitters-game

Free Radical Design, de ontwikkelaar van de Timesplitters-franchise, wordt mogelijk gesloten door eigenaar Embracer Group.

Dat hebben bronnen aan VGC gemeld. Embracer heeft de afgelopen maanden al meerdere ontslagrondes gehouden en studio's gesloten nadat een investering niet doorging. Zo werd Saints Row-ontwikkelaar Volition opgeheven, en staat Borderlands-ontwikkelaar Gearbox naar verluidt te koop.

Volgens bronnen die dicht bij Free Radical Design staan zijn werknemers van de in Nottingham, Groot-Brittannië gesitueerde studio verwittigd dat een mogelijke sluiting aanstaande is. Officieel hebben Free Radical, Embracer of Plaion - de dochteronderneming van Embracer waar Free Radical onder valt - nog geen aankondiging gedaan.

Vanwege Britse wetten moeten werknemers minstens dertig dagen voor ontslag verwittigd worden. In die tijd is het mogelijk dat er naar opties wordt gezocht om open te blijven - bijvoorbeeld door een nieuwe koper voor de studio te vinden. Op LinkedIn worden er sinds gisteren echter door minstens vijftien voormalige Free Radical-werknemers berichten geplaatst dat ze op zoek zijn naar nieuw werk.

Free Radical Design werd in 1999 opgericht en bestond uit diverse mensen die eerder bij Rare aan games als GoldenEye 007 hebben gewerkt. De studio leverde onder andere de Timesplitters-shooters en Second Sight af. Na het tegenvallende Haze en een geannuleerde Star Wars-shooter ging de studio in 2008 failliet, en wat overbleef werd overgenomen door Crytek. In 2014 werd de studio weer overgenomen, ditmaal door Deep Silver, en hernoemd naar Dambuster Studios. Zij brachten Homefront: The Revolution en Dead Island 2 uit.

In 2021 kondigde Embracer aan dat ze een nieuwe team hadden samengesteld onder de naam Free Radical Design, geleid door Steve Ellis en David Doak - de oorspronkelijke oprichters van Free Radical - en dat er gewerkt werd aan een nieuwe Timesplitters-game. Het is nu onwaarschijnlijk dat dit project ooit nog uitkomt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit zou een goeie studio voor Sony zijn met de timespliter serie er bij. En met Sony begeleiding moet voor hoe je triple sp games maakt zou dit zo een serie zijn wat ze misschien een goeie triple a first persoon shooter verhaal.

1
test

Ik vraag het me sterk af. De TimeSplitters games vond ik alle drie geweldig, maar in de afgelopen 19(!) jaar is er weinig van waarde door beide heren en hun teams opgeleverd.

1
test

Volgens mij is het behoorlijk de ijskast in gegaan de serie.. Maar met Sony manier van triple a games maken zou dit best een goeie ip zijn voor hun.

1

Vind het ook wel iets voor Nintendo om er weer iets creatiefs mee te gaan doen.

1
test

Ja Nintendo zou ook heel goed kunnen.

0

Aanbevolen voor jou