'Mislukte strategische samenwerking van Embracer was met Savvy Games'

'Mislukte strategische samenwerking van Embracer was met Savvy Games'

Er was zo'n 2 miljard dollar bij de deal gemoeid

Het uit Saoedi-Arabië afkomstige Savvy Games Group was mogelijk de andere partij in de mislukte strategische samenwerking van 2 miljard dollar rondom Embracer Group.

Eerder dit jaar kelderden de aandelen van de Zweedse uitgever Embracer met zo'n veertig procent nadat een strategische samenwerking onverwachts werd afgeblazen, waardoor de winstverwachting van het bedrijf naar beneden bijgesteld moet worden. Destijds werd niet gemeld met wie de samenwerking was gepland.

Axios claimt te weten wie de andere partij was: Savvy Games Group, een dochteronderneming van het Public Investment Fund, dat in het leven is geroepen om Saoedi-Arabië minder afhankelijk van winst gebaseerd op olie te maken. Waarom de samenwerking is afgeblazen is niet bekend.

Saoedi-Arabië kocht in 2022 via Savvy al voor een miljard dollar aan aandelen in Embracer - wat neerkomt op 8,1 procent van het totale bedrijf. Embracer heeft honderden grote, middelgrote en kleine ontwikkelaars en IP-rechten op diens naam staan nadat het de afgelopen jaren veel bedrijven heeft overgenomen. Zo is het tegenwoordig eigenaar van Tomb Raider en ontwikkelaar Crystal Dynamics, en heeft het de entertainmentrechten op de The Lord of the Rings-franchise in handen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou