CD Projekt Red wil in hoger tempo games uitbrengen

CD Projekt Red wil in hoger tempo games uitbrengen

Het bedrijf heeft meerdere projecten in ontwikkeling

CD Projekt Red heeft de intentie om in een hoger tempo games uit te brengen.

Dat liet het bedrijf tijdens het bekendmaken van zijn kwartaalcijfers. "We werkten al aan twee projecten tegelijkertijd tijdens het ontwikkelen van Cyberpunk 2077-uitbreiding Phantom Liberty", zo vertelt CEO Michał Nowakowski. Naast de uitbreiding, waar door bijna driehonderd mensen aan werd gewerkt, was de ontwikkelaar toen ook al bezig met Polaris, een nieuwe The Witcher-game.

"We werken op dit moment ook aan meer dan één project. Cyberpunk 2 wordt in Boston ontwikkeld, Polaris hier in Europa, en we hebben andere projecten lopen zoals Project Sirius samen met ontwikkelaar The Molasses Flood. En samen met Canis Majoris werken we aan The Witcher 1-remake. Je kunt dus zeker verwachten dat we meer games gaan uitbrengen en dat we van plan zijn om het ritme van onze releases te verhogen. Ik kan echter niet zeggen hoeveel tijd er tussen releases gaat zitten."

CD Projekt gaf zoals gewoonlijk ook weer een update over hoeveel mensen aan de verschillende projecten werken. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat niemand meer aan Cyberpunk 2077 werkt - logisch, want eerder dit jaar werd al aangegeven dat er geen updates meer voor de game zouden verschijnen. 407 mensen werken aan de nieuwe The Witcher-game - dat tegelijk het begin van een nieuwe trilogie moet worden. Aan een vervolg op Cyberpunk 2077 wordt op dit moment door 56 werknemers gewerkt. Er zitten 39 mensen van CD Projekt op The Witcher-spin-off Project Sirius, 20 werknemers ontwikkelen een nieuwe, originele IP met de codenaam Hadar en 13 mensen werken aan "andere projecten".

CD Projekt Red
Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Cyberpunk 2 staat wel op mijn verlanglijst, mits ie bij release vergelijkbaar is met Cyberpunk 2077 update 2.0. Maar wát een game wat was dat zeg. Nog nooit zoveel tijd in een SP game gestoken.

0
test

Met behulp van AI moet dat zeker te doen zijn. Denk dat het een hele nuttige tool kan zijn om 'busy work' uit handen te nemen van de mensen op de werkvloer. Daarnaast worden de toolsets van engines ook steeds beter en hebben ze eerder aangegeven van hun 'household' engine af te stappen en verder te gaan ontwikkelen in UE5.

[Reactie gewijzigd door gusanito op 29 mei 2024 - 10:05]

0

Aanbevolen voor jou