Capcom blijft fysieke games uitbrengen ondanks dalende verkoop

Capcom blijft fysieke games uitbrengen ondanks dalende verkoop

Afgelopen fiscale jaar was 90,1 procent van totale verkoop van Capcom-games digitaal

Ondanks dat er steeds minder fysieke exemplaren van games worden verkocht, blijft de Japanse uitgever Capcom ze wel uitgeven.

Dat heeft het bedrijf laten weten in een meeting met aandeelhouders (via VGC). Daarbij meldde de uitgever dat in het afgelopen fiscale jaar 90,1 procent van de totale verkoop van games van Capcom digitaal was. Het bedrijf voorspelt dat dit percentage gedurende het huidige fiscale jaar op 93 procent komt te liggen.

Ondanks dat blijft Capcom games ook fysiek uitbrengen. "Een significant aantal gebruikers eist fysieke games, dus we zijn niet van plan om fysieke producten te elimineren."

Dat wil echter niet zeggen dat alle games van het bedrijf fysiek uit blijven komen. Zo is het recentelijk verschenen Kunitsu-Gami: Path of the Goddess alleen digitaal uitgebracht. Ook andere uitgevers brengen sommige spellen alleen digitaal uit. Recente voorbeelden zijn Alan Wake 2 van Remedy Games en Senua's Saga: Hellblade 2 van Xbox. Recentelijk werden wel gelimiteerde fysieke edities van Alan Wake 2 aangekondigd in samenwerking met Limited Run Games.

Overigens liet Capcom tevens weten dat het met enige regelmaat Mega Man-games uit wil gaan brengen. "Mega Man is een van onze zeer gewaardeerde IP's en we kijken naar de mogelijkheden om nieuwe delen op een reguliere basis uit te brengen."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Super! Ik ben altijd al een fan geweest van hun 3D sleeves bij hun Resident Evil games.

0

Aanbevolen voor jou