Nintendo wil nieuw kantoorgebouw groter dan verwacht maken

Nintendo wil nieuw kantoorgebouw groter dan verwacht maken

Daardoor wordt de deadline van de aanlevering wel naar 2028 of later verschoven

Nintendo gaat het nieuwe kantoor dat het in Kyoto, Japan bouwt waarschijnlijk groter maken dan verwacht. Daardoor wordt de deadline van de aanlevering wel met minstens een jaar verschoven.

Dat meldt Nikkei. Het bedrijf kocht vorig jaar de grond tegenover diens huidige hoofdkantoor in Kyoto op voor 5 miljard yen (zo'n 36,63 miljoen euro). Het gebied beslaat ongeveer 10.000 vierkante meter. In eerste instantie was het bedoeling dat het gebouw, wat er komt te staan, genaamd 'Corporate Headquarters Development Center Building No 2', voor het einde van 2027 aangeleverd zou worden.

Dat zou nu 2028 of zelfs later worden. Waar het oorspronkelijk de bedoeling was dat het gebouw twaalf verdiepingen zou tellen, zouden er nu extra verdiepingen bijkomen. Dit omdat Nintendo verwacht een aanzienlijke groei in werknemers te krijgen de komende jaren. In het boekjaar 2023 nam Nintendo al honderddertig nieuwe werknemers aan, vijftig procent meer dan de jaren ervoor.

Hoewel er nog niets officieel over bekend is, werkt Nintendo achter de schermen aan de opvolger van de succesvolle Nintendo Switch. Het lijkt aanneembaar dat met een stijging in grafische mogelijkheden er ook meer werknemers nodig zijn om games tijdig te kunnen ontwikkelen, om nog maar te zwijgen over de mogelijke situatie in 2028.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hoe vet zou het zijn als dat gebouw er uit zou gaan zien als 1 van de Nintendo Consoles :P Mijn voorkeur zou de eerste Nintendo zijn, en dan niet de Japanse maar die grote grijze bak met dat klepje waar je games in stopt.

0

Aanbevolen voor jou