Nintendo koopt grond tegenover hoofdkantoor in Japan op

Nintendo koopt grond tegenover hoofdkantoor in Japan op

Nintendo heeft een stuk grond tegenover diens hoofdkantoor in Kyoto, Japan opgekocht, waar het een nieuw gebouw wil gaan zetten.

Het stuk grond was eerst in het bezit van Kyoto, maar Nintendo heeft het voor 5 miljard yen (zo'n 36,63 miljoen euro) gekocht. Het gebied beslaat ongeveer 10.000 vierkante meter.

Nintendo wil er voor het einde van 2027 een gebouw genaamd 'Corporate Headquarters Development Center Building No 2' hebben staan. Het werk dat in dit gebouw gedaan gaat worden, moet geheel in het teken staan van het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe technologie - bijvoorbeeld voor nieuwe consoles.

Tot die tijd huurt Nintendo twee verdiepingen van het Kyoto City Waterworks Bureau, dat naast het huidige hoofdkantoor van Nintendo is gelegen. Dit werd vorig jaar al aangekondigd. Het einddoel is echter dat Nintendo rond 2027 dus een deel van zijn werknemers in het nieuwe gebouw situeert.

Nintendo ondervindt op dit moment veel succes met de in 2017 uitgekomen Nintendo Switch, een hybride console die zowel als handheld gebruikt kan worden, als op televisie aangesloten kan worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Go Nintendo!

0
test

"ondervindt" het is net alsof ze er last van hebben! Goed nieuws dit. Klinkt alsof Research & Development echt een boost gaat krijgen op deze manier. 2027 klinkt dan wel weer ver weg.

0

Aanbevolen voor jou