Nintendo Switch verbreekt na meer dan zes jaar nieuw verkooprecord in Japan

Nintendo Switch verbreekt na meer dan zes jaar nieuw verkooprecord in Japan

Nog nooit werden er in Japan zoveel exemplaren van de console verkocht in de maand juni

Nintendo zou afgelopen juni in Japan een nieuw verkooprecord met de Switch hebben verbroken; nog nooit zou het bedrijf in juni zoveel exemplaren van de Switch in het land hebben verkocht.

Dat claimt de Japanse publicatie Nikkei (via VGC). Het zou gaan om 380.000 verkochte exemplaren, een stijging van 68 procent ten opzichte van juni vorig jaar in Japan. Zoals gezegd heeft Nintendo nooit eerder zoveel exemplaren van de Switch verkocht in de maand juni.

Het record is opvallend, omdat de Nintendo Switch al meer dan zes jaar verkrijgbaar is. Traditiegetrouw neemt de verkoop van consoles na vijf à zes jaar af. Daarbij zal de console later dit jaar in totaal waarschijnlijk meer dan dertig miljoen keer verkocht zijn in Japan. In mei kwam The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom uit - het is zeer waarschijnlijk dat de goede verkoop van de console wordt aangedreven door die game.

Ondanks dat er al geruime tijd geruchten gaan over de opvolger van de Nintendo Switch, breekt de verkoop van de huidige console nog steeds nieuwe records. Nintendo kondigde onlangs tijdens een Direct-uitzending diverse nieuwe games voor het platform aan, waaronder Super Mario Bros. Wonder en een remake van Super Mario RPG.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het is en blijft dan ook een fantastische console. Zowel de hardware als de games die ervoor beschikbaar zijn. Denk dat het voor mij persoonlijk inmiddels m'n absolute favoriete console is. En dat zegt wat, ik ben ooit begonnen met een NES.

4
test

mee eens. Ik speel met veel plezier op PlayStation. Al sinds de ps2 maar nog nooit zoveel echte fun gehad dan met de switch, het is gewoon heel veel plezier. en ik ben begonnen met Pong console. Lol Of ja mijn ouders. Ik was toen nog jong.

2

PS2 vond ik niet zozeer een goede console als dat er gave 3rd party games op uit zijn gekomen. Dat gaat natuurlijk vaak hand in hand, maar de PS2 deed eigenlijk weinig bijzonders.

-1
test

De ps2 was mij eerste ps console ook daarna allemaal gehad, maar altijd al zwak voor Nintendo gehad voor n64 vond ik zo goed met zoveel goeie games er op. Ben zelf ook begonnen met pong van me stiefvader, maar mijn eigen eerste console was de sega master systeem.

0
test

@mikkelR1 dat vind ik van alle ps consoles. Sony heeft nog nooit iets innovatief erin gedaan. Veel dingen heel sterk verbeterd tov de concurrentie misschien. Maar vernieuwend nee. nu ook net die controllers waarbij je kunt voelen hoeveel ijsblokjes er in een glas zitten. mis leuk. Maar de switch werd tijdens de lancering met hetzelfde gepromoot. Dus zo vernieuwd is dat niet. De Wii had move controles. Ik en de ps3 daarna ook ineens. De n64 had een analoge controller. En de ps1 kreeg dan in de 2e generatie games ook. Nu is Nintendo ook niet vernieuwd wang die analoge controler is geloof ik ook niet hun uitvinding Maar het is wel duidelijk dat Sony altijd kijkt wat Nintendo doet. zelfs nu met hun nieuwe streaming handheld. Ik steun die keuze. Maar het is wel goed gekeken naar het succes van de switch. Zeker als ze ook een manier vinden dat je niet in de buurt hoeft te zijn van je console. Dus geen enkel ps console is vernieuwend geweest. Altijd enkel gericht op mooi, snel, flitsend. en dat mag en is hun sterke kant ook. Dus wijs om dat te blijven doen. en nee discdrives waren ook niet uniek voor iemand dat wil zeggen. Sega kwam al 2 jaar ervoor met hun mega cd.

0

De PS2 was één van de eerste en goedkoopste DVD-spelers. Daarom is ie zo vaak verkocht. Bekijk de game sales van de PS2 maar eens. Niets bijzonders.

-1
test

Dan ben ik benieuwd waar jij kijkt. De PS2 had zeker wel heel veel goede games en goede cijfers hoor. Respect voor de Switch ook trouwens! Zeer netjes dit.

1

Deze gebruiker is verwijderd

-4
test

Nouja er waren toch behoorlijk wat goede games uitgebracht op de PS2. Het ding afschrijven als een goedkope DVD speler is dan ook niet helemaal terecht.

-1
test

ach ja het blijft dan nog dat ik er veel plezier aan had. Ik had het ook niet over sales in aantal. Maar in mijn plezier. Kan evengoed zijn dat ik de enige was die een game kocht. Neemt mijn plezier herinnering niet weg. en daar had ik het over. Niet over of het een apparaatje was wat wat goed deed of veel sales had.

0
test

De Switch wordt makkelijk de best verkochte console ooit. En dat ook nog veel sneller dan de ps2/DS en zonder ook maar 1 prijsverlaging. Wel wordt het tijd voor een opvolger met oog op third party support.

-2

Wat is er dan mis met het huidige third party support?

0

Dat kan beter dan dat het nu is.

-1
test

Het kracht verschil tussen bv Switch en ps4 is nog te handelen voor third party om games te maken voor beide consoles. Nu de ps4 is afgeschreven en ontwikkeling voor ps5 start zal de Switch ook games gaan missen. Door met de Switch 2 te komen wordt het krachtsverschil weer kleiner en krijgt deze ook multiplatform games. Daarom is de next gen Switch nodig. Gelukkig duurt het ook niet lang meer.

-1

Aanbevolen voor jou