Nintendo en The Pokémon Company klagen Palworld-ontwikkelaar aan

Nintendo en The Pokémon Company klagen Palworld-ontwikkelaar aan

Game kwam begin dit jaar uit en werd toen al veelvuldig vergeleken met Pokémon

Nintendo en The Pokémon Company slepen Pocketpair, de ontwikkelaar van Palworld, voor de rechter.

Volgens de bedrijven heeft Pocketpair met Palworld inbreuk gemaakt op meerdere patenten. Nintendo en The Pokémon Company willen via de gisteren bij Tokyo District Court aangevraagde rechtszaak dan ook schadevergoeding ontvangen en dat Pocketpair gedwongen wordt om te stoppen met inbreuk maken op patenten.

"Nintendo blijft noodzakelijke acties uitvoeren tegenover inbreuk op zijn intellectuele eigendommen, waaronder het Nintendo-merk zelf, om deze intellectuele eigendommen die het in al die jaren heeft opgebouwd te beschermen", aldus het bedrijf.

Palworld verscheen begin dit jaar op Xbox-consoles en pc en werd door sommigen al voor release gezien als 'Pokémon met geweren'. Na release vergeleken sommige fans diverse designs van wezens in de game met ontwerpen van pokémon - daaruit bleek dat sommigen erg op elkaar leken. Hoe dan ook hebben de bedrijven niet verduidelijkt op welke patenten precies inbreuk is gemaakt. Vlak na release van Palworld gaf The Pokémon Company al aan gelijkenissen te onderzoeken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heeft ook lang geduurt tot Nintendo dit deed, maar had Sony niet aandelen gekocht in de bedrijf of vergis ik me daar in nu.

1
test

Niet helemaal. Pocketpair heeft samen met Sony een nieuw bedrijf gestart waarmee men de franchise verder wil uitbreiden (lees: https://gamer.nl/nieuws/playstation/ps5/ontwikkelaar-palworld-en-sony-richten-samen-nieuw-bedrijf-op/ ) Dat het zo lang heeft geduurd, is waarschijnlijk omdat Nintendo en TPC hun zaak echt waterdicht wilden hebben. Ze zullen deze rechtszaak absoluut niet willen verliezen.

1
test

Niemand wilt een rechtzaak verkiezen die ze aanspannen. Maar zo zat het ja ze hadden samen een bedrijf opgestart ja, ik wist er was iets tussen Sony en pallworld maar wist het niet meer hoe of wat. Denk tpc en Nintendo grote kans maken om te winnen sinds de rechtzaak in Japan is.

0
test

Mmh leuk en interessant. Erg benieuwd om welke patenten het gaat want het moet dat iets met de gameplay-mechanics zijn en niet de designs van het spel/beesten. Meestal als Nintendo een zaak begint na zoveel voorbereiding kan je overigens wel inpakken. Dus tenzij ze een deal sluiten is dit het einde van Palworld. Ben er niet rouwig om gezien het een luie cashgrab is.

0

Nou ja, Sony denkt daar blijkbaar anders over want anders waren ze niet met ze in zee gegaan.

-1

Aanbevolen voor jou