Gerucht: Spaanse studio heeft Nintendo Switch 2-dev kit ontvangen

Gerucht: Spaanse studio heeft Nintendo Switch 2-dev kit ontvangen

De opvolger van de Joy-Cons zou nog geheim worden gehouden

Een Spaanse ontwikkelaar zou een development kit van de nieuwe Nintendo-console - de opvolger van de Switch - hebben ontvangen.

Dat claimt insider Nash Weedle te hebben vernomen. Hij lekte eerder ook al het bestaan van de Switch-game Metroid Dread uit. Volgens hem heeft een Spaanse studio de development kit van de de nieuwe console gekregen van Nintendo. Dit zou wat de insider betreft betekenen dat het niet lang meer kan duren voordat het systeem wordt onthuld.

De insider heeft ook een video geliked waarin wordt gemeld dat de Switch Pro Controller gebruikt wordt met de dev kit, zodat de opvolgers van de Joy-Con niet uitlekken. Het is echter niet bekend hoe men aan deze informatie is gekomen.

Op plekken als gameforum ResetEra wordt gespeculeerd dat de ontwikkelaar die de dev kit mogelijk in handen heeft, MercurySteam is. Deze Spaanse ontwikkelaar was verantwoordelijk voor Metroid Dread.

Hoe dan ook is vooralsnog niets bevestigd. Wel is het zo goed als zeker dat Nintendo aan een nieuwe console werkt. Onlangs gaf het bedrijf nog aan dat het Nintendo Accounts wil gebruiken om de transitie van de Switch naar de nieuwe console zo soepel mogelijk te laten verlopen. Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick vergeleek onlangs tijdens de rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission de nieuwe Nintendo-console qua pure kracht met de PlayStation 4 en Xbox One.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou