Activision-CEO: 'Switch 2 qua kracht vergelijkbaar met PS4 en Xbox One'

Activision-CEO: 'Switch 2 qua kracht vergelijkbaar met PS4 en Xbox One'

Kotick geeft toe dat het een foute keuze was om Call of Duty niet naar de Switch te brengen

De opvolger van de Nintendo Switch zou qua pure kracht volgens Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick vergelijkbaar zijn met PlayStation 4 en Xbox One.

Tijdens de rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission die de laatste dagen in de Verenigde Staten wordt gehouden, werd e-mailverkeer tussen Kotick en Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa gedeeld. Bronnen als Benji Sales melden dat Kotick daardoor enigszins zicht heeft op de kracht die in de nieuwe, nog onaangekondigde Nintendo-console te vinden is.

Volgens Kotick is de console qua kracht vergelijkbaar met de achtste generatie consoles, waarmee de PlayStation 4 en Xbox One wordt bedoeld. "Het is daarom redelijk om er van uit te gaan dat we iets meeslepends voor de next-gen Switch kunnen ontwikkelen." Mocht de nieuwe console wederom een hybride apparaat zijn, dan gaat het om een aanzienlijke upgrade ten opzichte van de huidige Switch.

Kotick bevestigde overigens niet dat Call of Duty uiteindelijk naar Nintendo-consoles komt. Hij geeft aan dat hij eerst precieze specificaties zou moeten zijn. Wel gaf hij tijdens de rechtszaak toe dat het een fout was om de huidige Switch niet te ondersteunen met de populaire franchise. Kotick liet weten dat hij op voorhand geen groot succes voor de console voor ogen had.

De rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission wordt gehouden omdat de FTC de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door Microsoft wil tegenhouden. Als onderdeel van de rechtszaak komen er de laatste dagen allerlei interessante feiten boven tafel.

Zo heeft Microsoft laten weten dat het verwacht dat de volgende consolegeneratie in 2028 begint, dat The Elder Scrolls 6 op zijn vroegst ook pas dat jaar uitkomt, dat Microsoft vindt dat ze de console-oorlog hebben verloren, dat Call of Duty echt op PlayStation-consoles moet blijven uitkomen en dat de Indiana Jones-game van Bethesda en Machine Games alleen op Xbox en pc verschijnt. Ook is duidelijk dat Microsoft overwoog bedrijven als Sega en Square Enix over te nemen.

Maar ook andere bedrijven laten van zich horen tijdens de rechtszaak. Zo gaf PlayStation-baas Jim Ryan al aan dat volgens hem alle uitgevers een hekel hebben aan Game Pass. Ryan denkt ook dat cloudgaming een belangrijk onderdeel van de game-industrie wordt tussen 2025 en 2035.

View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als dit klopt betekent dit waarschijnlijk geen native 4k in docked modus. Jammer had dat wel gehoopt.

[Reactie gewijzigd door Mythanics op 29 juni 2023 - 06:41]

2
test

switch 2 gaat DLSS gebruiken dus het hoeft niet krachtig te zijn voor mooie plaatjes. Het kan met dezelfde power als een ps4 veel meer dan een ps4. Bovendien; een van de eerste echte ps5 games FF16 heeft zware moeite met native 4K dat het slechts upscale is met zeer regelmatige drops in gevechten naar 720p Native 4K was en is nog steeds slechts een droom. Ook zwaar overbodig trouwens. Ik heb liever een stabiele framerate, iets wat Nintendo altijd bereikt. Daarnaast kan het best zijn dat deze Kotick verouderde info heeft. Zo is er ook info dat de Switch 2 grofweg naast de Xbox series S plaatst. Met andere woorden: laten we gewoon wachten wat Nintendo zelf meld.

[Reactie gewijzigd door Ramirez-1 op 29 juni 2023 - 08:06]

-3
test

Dat is alleen in Performance modus. En die "drops" zijn ook met intentie zo gedaan, omdat het hierdoor stabiel op 60 FPS blijft in gevechten. Het zijn ook alleen de semidirecte omgevingen die 720p worden, niet het totaal beeld. In Graphics Mode is het spel weldegelijk 4K met een stabiele 30 FPS. Verder klopt het wel.

0
test

Wie zegt dat de switch 2 DLSS gaat gebruiken? Nvidia heeft nog helemaal geen opvolger getoond voor de in de Switch gebruikte chip.

1
test

Je hebt wel gelijk hoor. Ik heb alleen een best oké 4K TV en dan vind ik het tof als het er goed op uit ziet, maar als het goed upscaled kan worden voor 4K TV's is dat ook prima en dat kon een PS4 Pro ook wel goed genoeg. Dus als een opvolger van de Switch daarmee qua kracht vergelijkbaar is dat meer dan goed genoeg, ook omdat Nintendo games altijd wel uniek en sterk zijn. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat een Switch 2 niet extreem duur wordt hopelijk. Ik denk overigens wel dat een Kotick als een van de grootste third-party uitgevers daar wel aardig zicht op heeft, maar Nintendo weet altijd het optimale uit beperkte hardware te halen, dus daar maakt het toch niet zo voor uit. Het maakt eerder uit voor wat third-party eruit kan persen plus welke ports/remasters van andere generaties third-party voor Switch 2 uit zal brengen.

0
test

maakt me allemaal niks uit. Een goede update op de huidige switch en gewoon meer van Nintendo en ik heb al lang blij. En hoezo ‘mocht het een hybride wordt dan is het indrukwekkend? ‘ Als dit geen hybride apparaat wordt zouden deze specs heel slecht zijn toch. Dus ik mag hopen dat dit een hybride is. Dan zijn de specs inderdaad best goed. Maar als het een tv dedicated console is dan zouden deze specs echt zielig laag zijn aangezien we tegen die tijd kwa technologie al op een ps5,5 of series x,5 zouden zitten dus als men dan terug grijpt naar enkel ps4 technologie zou echt een hele rare keuze zijn, Want in tv console gebied ben je meteen directe concurrent met de ps5 en series. En de kans dat ze een 2e keer een Wii succes hebben is klein. Eerder is dan de kans op een Wii-u tje. Ik hoop dat Nintendo beseft dat hun kracht ligt in handheld en ze daar de hele markt domineren dus die markt afstaan met een tv console zou stom zijn omdat ze dan ook een handheld apparaat nodig hebben. En laat dat nu net gecombineerd kunnen worden. maar goed. Ik hou van Nintendo maar ik weet dat zij soms rare sprongen maken. Kwa software weten ze precies wat de gamers willen. Kwa hardware de ene generatie weten ze het perfect de andere slaan ze het faliekant mis. Bij dat bedrijf weet je het dus nooit.

0
test

Ik heb die zin iets verduidelijkt. Maar je zegt het in feite zelf al: als het om een hybride apparaat gaat, is het (zover we weten) een goed niveau. Draagbare apparaten hebben een heel ander platfond dan dedicated hardware dat je aan een scherm hangt, o.a. afhankelijk van de batterij en form factor.

[Reactie gewijzigd door MichelMusters op 29 juni 2023 - 07:29]

0
test

na maar wat ik ook beetje beodle is dat op basis van dit het gewoon ook niks anders kan zijn toch? tenmjnste dat zou niet moeten. Als het een echte console is dan is dit tergend slecht. Of matig op zijn minst. Hahaha was overigens niet om jou schrijven aan te vallen meer een soort van hardop denken ding. Want je hebt gewoon gelijk en we weten nog niks dus jij en iedereen kan enkel afgaan op de informatie die we langzaam krijgen

0

Aanbevolen voor jou