Gerucht: Pokémon-live-action-serie nog altijd in de maak bij Netflix

Gerucht: Pokémon-live-action-serie nog altijd in de maak bij Netflix

Netflix zou nog altijd werken aan een live-action-serie gebaseerd op de Pokémon-franchise.

Dat meldt insider DanielRPK op zijn Patreon (via Insider Gaming). In 2021 gingen er al geruchten over de serie, maar inmiddels is het al jaren stil. De serie zou niet om Ash Ketchum draaien, maar om 'Red', het hoofdpersonage uit de eerste Pokémon-games. Veel meer details zijn er nog niet, behalve dat Joe Henderson (Lucifer) nog altijd verantwoordelijk zou zijn voor het script en als showrunner aangesteld zou zijn.

De mogelijke serie moet overigens niet verward worden met Pokétsume, een in Japan gefilmde serie die vorig jaar is uitgekomen. Deze serie draait niet letterlijk om de bekende zakmonstertjes, maar heeft er wel deels mee te maken. In de dramaserie volgen kijkers Madoka Agaki, een afgestudeerde die besluit haar baantje in een dorpje op te zeggen en naar Tokio verhuist om bij een advertentiebureau aan de slag te gaan.

Hoe dan ook zou het niet voor het eerst zijn dat er een live-action-adaptie van games uit de Pokémon-franchise wordt gemaakt. Eerder verscheen immers als de film Detective Pikachu. Gezien Netflix de laatste jaren diverse bekende animatieshows zoals One Piece en Avatar: The Last Airbender verfilmt, hopen Pokémon-fans dat de franchise rondom de monstertjes een soortgelijke behandeling krijgt.

Over Pokémon en Netflix gesproken: gisteren is aangekondigd dat het vierde deel van de Pokémon Horizons-animatieserie op 22 november op de streamingdienst verschijnt in de VS. Het is op dit moment niet bekend of de datum ook voor Europa geldt. Hieronder kan alvast een fragment worden bekeken.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou