Game info

Star Wars: The Old Republic

Star Wars: The Old Republic is een MMORPG waarbij de speler kan kiezen of hij als aanhanger van de Sith Empire of van The Galactic Republic gaat spelen. De game speelt zich zo’n 3.500 jaar af voor de Star Wars-films, lang voor de tijd van Luke Skywalker, Darth Vader en Yoda. In The Old Republic is er echter geen sprake van vrede, een machtig Sith-rijk is opgestaan en begint een oorlog tegen The Repbublic. Aan de start van de game kiest de speler eerst aan welke zijde hij mee wil vechten, die van The Sith of die van The Republic. Vervolgens bepaalt hij als wat voor klasse hij de strijd aangaat. Elke klasse heeft zijn eigen specialiteiten en komt dus met een unieke speelstijl, maar ook met een eigen verhaal en andere missies. Spelers zullen Star Wars: The Old Republic dus anders ervaren wanneer ze kiezen voor een personage uit een andere klasse. Spelers komen op hun avontuur op allerlei plekken in de wereld van Star Wars, hiervoor zullen ze ook met ruimtechepen de ruimte ingaan en ruimtegevechten meemaken. Op hun reis komen ze zowel vijanden als bondgenoten tegen. Een bondgenoot kan echter ook veranderen in een vijand, afhankelijk van bepaalde keuzes die de speler maakt.

Nieuwste review

Star Wars The Old Republic is een MMO van hoge kwaliteit die voor Star Wars fans niet te versmaden is. Beeld, geluid en verhaal doen dit universum absoluut eer aan. Wel is het spel zelf zeer nauw verwant aan voorgangers zoals Everquest, Lord of the Rings Online en World of Warcraft. BioWare doet echter veel dingen net even beter dan de rest, en zeker voor nieuwkomers in dit genre is dit een fenomenale ervaring.

8,5
Score
85
Score: 85
  • Pluspunten
  • Perfecte Star Wars sfeer, ijzersterke unieke verhalen voor elk van de acht personageklassen, zeer stabiel, companions stroomlijnen 'saaie' MMO klusjes.
  • Minpunten
  • Lineaire ervaring, meer evolutie dan revolutie, PVP is matig

Artikelen

Screenshots