Game info

New Super Mario Bros. Wii

Twintig jaar na de eerste actiegame keren Mario en Luigi terug naar hun originele stijl van doen. De klassieke platformformule is toen uitgevonden en dankzij dit spel weer klaar voor een nieuwe generatie spelers. De boosaardige koning der Koopa's Bowser heeft prinses Peach gekidnapt en het is aan Mario en Luigi om haar uit zijn grijpgrage klauwen te redden. Dit avontuur kunnen spelers alleen beleven, maar op elk moment kunnen anderen meehelpen. Uiteindelijk kan er met vier spelers tegelijk gesprongen worden in de diverse platformlevels. Spelers moeten niet alleen samenwerken om schildpadden en ander gespuis te verslaan, maar elkaar ook te snel af zijn om uiteindelijk de winnaar van het level te worden. Zo kunnen spelers elkaar het ene moment helpen bij het verslaan van een lastige vijand, om elkaar het volgende moment de afgrond in te duwen en er met de munten vandoor te gaan. Om de vijanden te verslaan, kan elk personage voorwerpen verzamelen om speciale krachten te krijgen. Bekende voorwerpen als paddenstoelen en vuurbloemen zijn aanwezig, maar er zijn ook enkele nieuwe voorwerpen, zoals het propellorpak waarmee jij én een tweede speler de lucht in kunnen vliegen en het pinguïnpak waarmee sneeuwballen gegooid kunnen worden.

Nieuwste review

New Super Mario Bros. Wii is een dijk van een tweedimensionale platformer die misschien niet de meest originele dan wel moeilijkste Mario-game is, maar wel een gigantische verbetering ten opzichte van de DS-game is. De items zijn deze keer zowel leuk als nuttig en de levels zijn enorm gevarieerd. Audiovisueel heeft de game minder een eigen smoelwerk dan de oude Mario-platformers, maar het is allemaal wel zeer netjes uitgewerkt. De chaotische multiplayer zorgt voor nog vele weken extra plezier. Twijfels die je nog had zijn ongegrond, dit is gewoon ouderwets goede Mario-actie. New Super Mario Bros. Wii bewijst vooral dat de gameplay van Mario die meer dan twintig jaar geleden werd verzonnen nog steeds leuker is en beter werkt dan 99 procent van alle andere games.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Moeilijkheidsgraad stijgt lekker gedurende de game. Nieuwe items worden op geweldige manieren in de levels toegepast. Multiplayer is erg leuk. Talloze odes aan de oude platformavonturen
  • Minpunten
  • Muziek niet zo sterk als gewend. Had een online-optie zoveel moeite gekost?

Artikelen

Screenshots