Game info

Bayonetta 2

Bayonetta 2 is het vervolg op de cultgame van Platinum Games. Het origineel verscheen op Xbox 360 en PlayStation 3 en werd uitgegeven door Sega, maar het vervolg is gefinancierd door Nintendo en is exclusief op Wii U verkrijgbaar. In Bayonetta 2 keer heks Bayonetta weer terug. Opvallend is dat haar lange haren in dit tweede deel zijn weggeknipt voor ietwat kortere coupe. Qua actie is de game trouw aan zijn voorganger. Dat betekent dat de speler ongelofelijke combo's met Bayonetta kan uithalen, om zodoende alle vijanden naar het hiernamaals te trappen. Spelers moeten proberen aanvallen op het laatste moment te ontwijken om 'Witch Time' in te schakelen, waardoor alles langzamer gaat en Bayonetta meer tijd heeft kont te schoppen. Naast Bayonetta zelf komen er ook een aantal personages uit het eerste deel weer terug. Het verhaal volgt het eerste deel op. Bayonetta vecht samen met haar voormalige rivaal Jeanne tegen verschillende engelen. Tijdens één aanval beschermt Jeanne Bayonetta van een demonenoproep die verkeerd gaat. Daardoor wordt haar ziel door de hel geclaimd. Bayonetta gaat op zoek naar Jeanne's ziel, waardoor ze bij de heilige berg van Fimbulvinter komt. Deze berg linkt zowel Inferno als Paradiso aan elkaar. In de berg is de toegang tot de hel en Bayonetta is van plan om via die ingang haar vriendin te redden.

Nieuwste review

Zo revolutionair als zijn voorganger is Bayonetta 2 niet. Wel net zo bevredigend, wild en uitdagend. Dergelijke tot in de puntjes verfijnde gameplay tref je bijna nergens anders aan. De presentatiestijl blijft een kwestie van ‘love it or hate it’, maar wie nog geen Wii U bezit en dit soort games een warm hart toedraagt, kan hiermee de aanschaf van Nintendo’s spelcomputer prima verantwoorden.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Zeer bevredigende spelactie, langdurig uitdagend dankzij unlockables en score-based multiplayer, mooi en lekker over-de-top gepresenteerd
  • Minpunten
  • Minder origineel en overdonderend dan de originele game, verwarrende en clichématige verhaallijn

Artikelen

Screenshots