Weekoverzicht
Dark Souls 2

Nieuws van de week: Dark Souls en Rainway

Nintendo Direct Mini en CES

Geschreven door Eline Oosterloo op
De weken vliegen zo voorbij en zo kan het wel eens voorkomen dat je het nieuws een weekje niet zo goed gevolgd hebt. Geen probleem, want hieronder hebben we het belangrijkste nieuws van de week voor je op een rijtje gezet.

Dark Souls Remastered voor Switch aangekondigd

Nintendo heeft in een plotseling verschenen Nintendo Direct Mini de game Dark Souls Remastered aangekondigd.

De remaster van de originele Dark Souls bevat een verbeterde framerate en een hogere resolutie, alsmede de uitbreiding Artorias of the Abyss. De game verschijnt op 25 mei voor Switch.

Volgens Kotaku wordt later vandaag de Dark Souls-remaster ook voor Xbox One en PlayStation 4 aangekondigd. Daarbij hebben zij van bronnen vernomen dat Dark Souls 2 en 3 tevens in de maak zijn voor Switch, al is dit nog niet bevestigd.

Hieronder is de trailer te zien, daaronder staat de gehele Nintendo Direct.

Dark Souls Remastered ook naar PlayStation 4, Xbox One en pc

Niet lang nadat Dark Souls Remastered is aangekondigd voor de Switch is deze ook aangekondigd voor PlayStation 4 en pc.

Op PlayStation.blog geeft Sony een trailer vrij voor Dark Souls Remastered. Hierin belooft het bedrijf dat de game een framerate van 60fps krijgt. De PS4-, Xbox One- en pc-versies krijgen een visuele upgrade gebaseerd op Dark Souls 3. Verder krijgt, volgens de bronnen, de multiplayer van Dark Souls een upgrade. Hierdoor kunnen spelers met zijn zessen tegelijk samen spelen.

Dark Souls Remastered komt op 25 mei uit voor PS4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Daarbij verschijnt ook een Dark Souls Trilogy Box voor PS4 (niet aangekondigd voor Xbox One of pc). Deze set bevat alle drie de Dark Souls-games: Dark Souls Remastered, Dark Souls 2: Scholar of the First Sin en Dark Souls 3: The Fire Fades Edition. Daarnaast bevat deze verzameling nog een statue van 34cm breed en 19 cm hoog, een aantal Dark souls-encyclopedieën en zes muziek-cd's met de originele soundtracks van de games. De releasedatum is 24 mei in Japan. Het is nog niet duidelijk wanneer deze in Europa moet verschijnen.

Mario Tennis Aces komt deze lente naar de Switch

Nintendo heeft in een Mini Nintendo Direct de sportgame Mario Tennis Aces voor Switch aangekondigd.

In de nieuwe tennisgame speelt Mario weer samen met allerlei personages uit het Mario-universum een potje tennis. De game bevat daarbij voor het eerst sinds de Mario Tennis-game op de GameBoy Advance een verhaalmodus, inclusief missies en eindbaasgevechten.

Volgens Nintendo ligt de uitdaging hem in Aces bij het herkennen van de slagen van tegenstanders, om zo te weten waar de tennisbal naartoe gaat. Een precieze releasedatum is nog niet bekend, maar de game moet ergens deze lente op de Switch verschijnen.

Hieronder is de Nintendo Direct te zien met daarin Mario Tennis Aces, wanneer de losse trailer uitgegeven wordt, komt hij in dit nieuwsbericht te staan.

Pokémon Go stopt binnenkort ondersteuning iPhone 5

Niantic laat weten dat Pokémon Go binnenkort niet meer te spelen is op iPhone 5 of oudere iPhones.

De komende update zal er namelijk voor zorgen dat alleen iOS-apparaten die iOS op iOS 11 kunnen draaien. "We stoppen met het ondersteuning van Pokémon Go voor iPhone 5-apparaten en oudere modellen. Deze verandering is een gevolg van verbeteringen aan het spel die ervoor zorgen dat Pokémon Go niet meer te spelen is op oudere besturingssystemen," laat Niantic weten in een bericht op de Pokémon Go-website.

Dit betekent dat sommige spelers vanaf 28 februari geen Pokémon Go meer op hun huidige toestel kunnen spelen. Sommige gebruikers van deze oudere iPhones zullen alleen merken dat ze geen PokéCoins meer kunnen gebruiken en niet meer bij hun items kunnen.

Pokemon

CES: De eerste 8K-tv van Samsung en Sennheiser-koptelefoon van 2399 euro

Sennheiser gaat een nieuwe flagship-koptelefoon uitbrengen, Intel claimt de allerkleinste vr-pc te hebben en Samsung lanceert zijn eerste 8K-tv. De jaarlijkse CES, de grootste technologiebeurs ter wereld, is afgelopen weekend weer van start gegaan in Las Vegas, met al het grote nieuws van dien.

Het grootste nieuws van vandaag was waarschijnlijk de verschillende aankondigingen van Nvidia, die onder andere een gaming monitor van 65” aankondigde en extra functionaliteit voor hun eigen software, GeForce Experience. Nvidia was echter niet het enige bedrijf dat iets heeft onthuld op de beurs. Hieronder vind je een overzicht van het grootste nieuws van de eerste dag CES.

Sennheiser onthult nieuwe flagship-koptelefoon

De komst van een nieuwe premium koptelefoon van Sennheiser was al een tijdje geleden gelekt, maar is nu door het bedrijf zelf bevestigd: de HD 820 komt eraan. Het opvallende aan de HD 820, die voor 2399 euro in de winkels komt te liggen, is dat hij een zogenaamde closed back-ontwerp heeft. Bij dit type koptelefoons is de oorschelp volledig afgesloten van de buitenwereld, zodat het geluid niet ontsnapt en mensen in de buurt niet kan storen. Het alternatief zijn open back-koptelefoons, die doorgaans beter geluid geven, maar wel geluid lekken dat hinderlijk kan zijn voor andere mensen.

Sennheiser

De open back-flagship van Sennheiser, de HD 800 S, wordt al sinds jaar en dag beschouwd als een van de beste (zo niet dé beste) koptelefoons op de markt. De HD 820 is dan ook feitelijk een closed-back versie van de HD 800 S.

Om de flinke drivers van de HD 820 adequaat af te kunnen sluiten is de binnenkant van de oorschelp bekleed met een mix van kunstleer en microvezelstof, een combinatie die volgens Sennheiser de best mogelijke isolatie biedt. De buitenkant is opgebouwd uit hard plastic, met als opvallend accent een glazen plaat die de drivers afdekt, maar ze wel zichtbaar laat.

Nieuwe generatie Intel NUC’s zijn allerkleinste vr-pc’s tot nu toe

Intel brengt al een aantal jaren de zogenaamde NUC's (Next Unit of Computing) uit: zeer compacte pc’s die beschikken over een speciale processor met laag stroomverbruik, maar die toch geschikt is voor het draaien van games. Nu blijkt daar een nieuwe generatie NUC's bij te komen.

De achtste én nieuwste generatie NUC’s beschikken allemaal over een Kaby Lage-G CPU, met een buitengewoon opvallende GPU: een AMD RX Vega-videochip. De samenwerking tussen AMD en Intel bij het maken van de chip is opvallend, omdat de bedrijven een hevige concurrentiestrijd aan het voeren zijn om marktaandeel in de CPU-markt.

GPU

Vooralsnog komen er twee NUC’s met de Kaby Lake/Vega combinatie: de NUC8i7HVK en de NUC8i7HNK; beide dragen de naam ‘Hades Canyon’. De HVK beschikt over een chip met een TDP van 100w, die zelfs de mogelijkheid biedt om overclocked te worden.

Dankzij de RX Vega M GH GPU is deze kleine machine krachtig genoeg om een vr-headset aan te sturen, aldus Intel. Met een totaal volume van 1,2 liter is het hiermee de kleinste vr-pc tot nu toe, die waarschijnlijk erg in trek zal zijn bij gamers die een vr-opstelling in hun woonkamer willen, maar geen ruimte hebben voor een grote kast (of dat gewoon niet zien zitten).

Samsung laat 8K QLED-tv zien

4K is inmiddels al enkele jaren de feitelijke standaardresolutie voor alle tv’s in het midden en topsegment – al lijkt Samsung daar nu verandering in te willen brengen. Zij hebben namelijk de Q9S onthuld, een 8K-televisie met een diagonaal van 85”. Het is de eerste 8K-tv van Samsung ooit, en is uitgerust met een QLED-paneel (niet te verwarren OLED; QLED is ‘gewoon’ LCD) die met behulp van een ingebouwde processor automatisch videobronnen kan opschalen van 1080p of 4K naar 8K.

Over de prijs is nog niks bekend, die wordt ongetwijfeld onthuld wanneer de lancering van de tv nadert, die overigens gepland staat voor de tweede helft van dit jaar.

Scherm

Grote veranderingen aan Eververse in Destiny 2

Bungie laat weten grote veranderingen te doen aan de in-game store van Destiny 2, Eververse.

Destiny 2-spelers laten zich al langere tijd uit over hun onvrede wat de Eververse betreft. Eververse is een plek in de game waar spelers veel content kunnen aanschaffen, ook in de vorm van lootboxes.

Spelers zijn ontevreden over de werking van Eververse, omdat op deze manier veel (end-game) content alleen te verkrijgen is door echt geld uit te geven. Op het Destiny 2-forum laten spelers weten het los kopen van items duur te vinden. Ook is niet alles los verkrijgbaar en geven lootboxes ook geen zekerheid dat de betaler de gewenste inhoud krijgt.

Nu laat Bungie in een blogpost weten dit aspect van de game te willen aanpassen: "Het was nooit de bedoeling dat Eververse de end-game content en beloningen zou vervangen."

Dit zijn de specifieke veranderingen die Bungie de komende seizoenen door zal voeren:

 • De nadruk voor het verkrijgen van content zal gaan liggen op gameplay, niet Bright Engrams. Dit houdt ook in dat Ghosts, Sparrows en schepen (content die tot nu toe alleen verkrijgbaar was met Bright Engrams) toegevoegd worden aan de achievement reward pool.

 • Bungie zal ervoor zorgen dat Bright Engrams in de toekomst op meer manieren verdiend kunnen worden via gameplay. Dit betekent dat Bright Engrams niet meer voornamelijk verkrijgbaar worden door deze aan te schaffen met geld.

 • Spelers krijgen de komende tijd meer mogelijkheden direct items aan te schaffen. Op deze manier krijgen ze vaker de items waar zij naar op zoek zijn.

Bungie is begonnen veranderingen door te voeren voor het Crimson Days-evenement op 13 februari. Zo verdienen spelers tijdens de Crimson Days dubbele Engrams wanneer zij levels krijgen: een Crimson Engram en een Illuminated Engram. Wanneer spelers bepaalde mijlpalen behalen tijdens het evenement krijgen zij verschillende beloningen, zoals een Legendary Emote.

Het bedrijf belooft dat meer veranderingen doorgevoerd worden tijdens seizoen 3. Specifieke datums zijn voor deze veranderingen verder niet genoemd.

Ook keert de 6v6-modus voor private matches terug in multiplayer, komt er een ranking systeem voor Crucible. Bungie laat ook weten dat alle seizoensevenementen beschikbaar blijven voor Destiny 2-spelers die geen Expansion Pass kopen.

Tot slot keert Faction Rallies terug naar Destiny 2 op 16 januari. Iron Banner zal op 30 januari van start gaan. Dit is de eerste Iron Banner waar alle Destiny 2-spelers aan deel kunnen nemen sinds de dlc Curse of Osiris is uitgebracht. In de blog zijn alle details te lezen over aankomende veranderingen in Destiny 2.

Destiny

Monster Hunter World krijgt laatste bèta op PS4

Vlak voor release krijgt de PlayStation 4-versie van Monster Hunter World nog een bèta.

De bèta is exclusief voor PlayStation 4 en loopt van 18 tot en met 22 januari. In de bèta kan men tegen Nergigante vechten, maar de monsters uit de vorige bèta's, waaronder Jagras en Barroth, zijn ook beschikbaar.

Monster Hunter World komt op 26 januari uit voor PlayStation 4 en Xbox One. Een pc-versie moet ergens in het najaar komen, zo liet Capcom afgelopen week weten. Het bedrijf is inmiddels bezig met het optimaliseren van deze pc-versie.

Monster Hunter World

Speelbare personages voor open bèta Dragon Ball FighterZ bekend

De personages die tijdens de open bèta van Dragon Ball FighterZ beschikbaar zijn, zijn bekendgemaakt.

Tijdens de open bèta van de aankomende Dragon Ball-game zullen elf personages te spelen zijn. De open bèta is voor iedereen gratis speelbaar vanaf 14 januari 03:00 tot 16 januari 03:00 Nederlandse tijd. Mensen die een pre-order hebben van de game kunnen al vanaf 13 januari om 03:00 aan de slag gaan met deze personages.

Hier is de lijst van speelbare fighters:

 • Gohan (Adult)
 • Beerus
 • Nappa
 • Vegeta
 • Goku
 • Kid Buu
 • Android 18
 • Piccolo
 • Krillin
 • Cell
 • Frieza

Dragon Ball FighterZ komt op 26 januari uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Bekijk hieronder de trailers van de pas aangekondigde personages Goku SSGSS en Vegeta SSGSS.

Street Fighter 5: Arcade Edition verschijnt op 19 januari

De PS4-versie van Street Fighter 5: Arcade Edition is vanaf 19 januari in Europa beschikbaar.

Dat laat Capcom via Twitter weten. Dat is drie dagen na de Amerikaanse release. De nieuwe versie van de vechtgame bevat alle tot nu toe verschenen content voor de game, alsmede nieuwe content zoals Arcade en Extra Battle.

Daarbij kunnen eigenaren van de originele Street Fighter 5 de Arcade Edition-patch vanaf 16 of 17 januari downloaden. De Steam-versie komt wereldwijd op 16 januari uit.

Dit artikel delen:

Lees meer

Waarom fighters niet toegankelijk zijn Reload: Dead Space
1

Reacties op: Nieuws van de week: Dark Souls en Rainway

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Sander999

  • 13 januari 2018 15:49
  Opvallend/raar dat Rainway in de titel van het artikel wordt genoemd, om vervolgens nergens in het artikel terug te komen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.