Weekoverzicht
GTA 6

Nieuws van de Week: cv van vermeend GTA 6-acteur blijkt nep

En ook: Nintendo Switch 47 miljoen keer verkocht, 13 minuten gameplay van Uncharted: The Lost Legacy onthuld en verhoogde abonnementsprijzen voor PlayStation Plus

Geschreven door Bart Vermeulen op
Het cv van Tim Neff, waarop stond dat hij aan GTA 6 zou hebben meegewerkt, bleek nep, waarmee de productie van de game onbevestigd blijft. Verder hebben we kersverse gameplaybeelden van Uncharted: The Lost Legacy, kwartaalcijfers van Nintendo en uitlichtingen van verscheiden spelontwikkelaars.

Motion capture-acteur: 'GTA 6-cv is nep'

Acteur Tim Neff werkt niet aan motion capture-werk voor GTA 6. Het cv waar dat op stond, blijkt gefabriceerd. Dat meldt Neff tegenover nieuwssite PCGamesN.

"Het is niet mijn pagina, account of cv. Ik ken die website niet eens," aldus Neff. "Ik heb een tijd geleden aan GTA 5 gewerkt en sindsdien niets meer gedaan. Sorry voor de verwarring. Het lijkt erop dat ik ontzettend getrolld word online."

Het cv vermeldde dat Neff zowel aan GTA 6 als Red Dead Redemption 2 werkte. Het lijkt erop dat het cv Inmiddels is aangepast, de twee games staan niet meer vermeld. Neffs IMDb- en LinkedIn-profiel vermelden geen van beide.

Rockstar bracht GTA 5 uit in 2013. De uitgever werkt momenteel aan een vervolg op Red Dead Redemption uit 2010. Of GTA 6 in ontwikkeling is, heeft het bedrijf niet bevestigd.

Nintendo Switch 4,7 miljoen keer verkocht

Nintendo heeft in totaal 4,7 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verkocht.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in zijn meest recente kwartaalcijfers (pdf).

Zo’n 1,12 miljoen van de spelcomputers werden in Japan verkocht. Dat waren er in de Verenigde Staten 1,95 miljoen. De overige 1,63 miljoen Switch-consoles werd in andere regio’s verkocht, waaronder Europa.

Eind maart zei het bedrijf dat er 2,74 miljoen Switch-consoles over de toonbank waren gegaan. Dat betekent dat er in de afgelopen drie maanden 2 miljoen exemplaren zijn verkocht.

De Switch is sinds zijn introductie beperkt beschikbaar. Analisten denken daarom dat er ook minder exemplaren zijn verkocht dan dat er mogelijk was.

Mario Kart

Volgens Nintendo is The Legend of Zelda: Breath of the Wild nog steeds de bestverkochte Switch-game, met 3,92 miljoen verkochte exemplaren.

Het recentere Mario Kart 8 Deluxe is inmiddels 3,54 miljoen keer verkocht. De games 1-2-Switch en ARMS gingen respectievelijk 1,22 miljoen en 1,18 miljoen keer over de toonbank.

Nettowinst

Nintendo heeft in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 21,8 miljard yen gemaakt, omgerekend 168 miljoen euro. Een groot verschil met een jaar eerder, toen er een verlies van 24,53 miljoen yen werd geboekt.

Vorige week lanceerde de online app van de console.

Bron: Nu.nl

Dertien minuten nieuwe gameplay Uncharted: The Lost legacy verschenen

Naughty Dog heeft dertien minuten aan nieuwe gameplay uitgebracht van Uncharted: the Lost legacy.

In de demo zijn de West-Ghats te zien, een bergketen aan de rand van India. Het level betreft de grootste omgeving in een Uncharted-game tot nu toe. Spelers kunnen moet protagonisten Chloe en Nadine de omgeving vrij ontdekken en drie tempels in willekeurig volgorde bezoeken.

Lees hier meer over onze speelsessie met de game. Ook sprak Gamer.nl Communications Manager Scott Lowe over de dilemma's bij de ontwikkeling van de game.

Uncharted: The Lost Legacy verschijnt op 23 augustus voor PlayStation 4.

Sony verhoogt prijzen van Playstation Plus per 31 augustus

Sony heeft een prijsverhoging aangekondigd voor het Playstation Plus-abonnement dat vanaf 31 augustus ingaat.

Abonnee's van PlayStation Plus hebben hierover een email ontvangen van Sony. Degenen die na 31 augustus een jaarabonnement afsluiten, zullen 59,99 euro betalen in plaats van het eerdere 49,99 euro. Per kwartaal gaat de prijs omhoog van 19,99 euro naar 24,99 euro en gebruikers die per maand betalen gaan 7,99 euro in plaats van 6,99 euro betalen.

Het annuleren van een PlayStation Plus-lidmaatschap moet 48 uur voor de volgende betaling plaatsvinden en kan geregeld worden via PlayStation.com.

Om de prijsverhoging voor te zijn kunnen PlayStation-gebruikers die de dienst willen blijven gebruiken nu nog een abonnement afsluiten of verlengen voor de huidige prijs.

De prijzen zijn vooralsnog alleen in Europa en Australië verhoogd. Het is nog onduidelijk of dit ook in andere regio's gaat gebeuren.

Ghost Recon: Wildlands krijgt PvP-modus deze herfst

Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands krijgt een modus waarin spelers het tegen elkaar kunnen opnemen, genaamd Ghost War.

Het is de bedoeling dat de modus deze herfst beschikbaar komt voor de game, maar deze zomer wordt al wel een bèta gehouden.

In de modus vormen zich twee teams van vier spelers, die het vervolgens tegen elkaar opnemen. De gevechten spelen zich op grote, open maps af en spelers moeten militaire strategieën gebruiken om het gevecht te beslechten.

De open bèta komt op PS4, Xbox One en pc beschikbaar. De modus komt voor iedereen gratis beschikbaar. Een precieze releasedatum is er nog niet.

Phil Spencer: 'Het duurt niet lang meer voordat Xbox One X te pre-orderen is'

Phil Spencer heeft op Twitter gezegd dat het niet lang meer duurt voordat de Xbox One X te pre-orderen is.

Op Twitter werd hem gevraagd of de pre-orders binnenkort beschikbaar worden, aangezien die sinds de aankondiging van de console nog niet beschikbaar zijn gemaakt.

"Ons plan hiervoor is klaar. Alle goedkeuringen zijn nu binnen, dus nu is het een kwestie van de aankondiging doen met alle info. Het duurt niet lang meer."

Ook zegt hij dat het waarschijnlijk is dat de console net als Xbox One S gebundeld zal worden met een 4K-televisie, maar met welke fabrikant is nog niet bekend.

Xbox One X verschijnt op 7 oktober in de winkels. Bekijk hier een vergelijking van gpu-benchmarks tussen Xbox One en Xbox One X.

Michel Ancel geeft meer Beyond Good and Evil 2-details prijs

Er is een video verschenen waarin creative director Michel Ancel meer commentaar geeft op de E3-trailer van Beyond Good and Evil 2.

Tijdens de E3 in juni gaf Ancel al commentaar op de trailer, maar nu reageert de Rayman-bedenker ook op het ontvangst van de fans. Op het YouTube-kanaal van MTV International bespreekt hij onder andere hybride-personages, slavernij, het gebruik van scheldwoorden en de muziek in het vervolg.

Het is nog niet bekend wanneer de game uitkomt of voor welke systemen het in ontwikkeling is. Lees hier meer informatie over de game.

Bekijk hieronder de nieuwe video met commentaar van Michel Ancel.

Ubisoft legt uit waarom Skull and Bones geen Assassin's Creed-game is

In een interview met GameSpot heeft Ubisoft Singapore gezegd waarom Skull and Bones geen Assassin's Creed spin-off is.

Director Olivier de Rotalier zegt dat ze na Assassin's Creed 4: Black Flag in de piratensfeer wilden blijven en deze wilden uitbreiden. Het prototype van Skull and Bones was een een-tegen-een zeeslaggame, iets wat volgens de Rotalier niet echt paste bij wat Assassin's Creed was op dat moment.

Ook gaf een nieuwe IP de studio meer vrijheid. "We wilden geen beperkingen, een nieuwe IP geeft je een kans om te doen wat je wilt. Het is een manier om meer vrijheid te krijgen."

Tot slot zegt de ontwikkelaar dat Ubisoft Skull and Bones tien tot vijftien jaar wil ondersteunen. De game is volgens hen goed genoeg om jaren leuk te blijven.

Nintendo registreert Pokémon voor Nintendo Switch als '2018 of later'

Nintendo heeft de Pokémon-rpg voor Nintendo Switch geregistreerd als '2018 of later'.

Bij de aankondiging van de game tijdens E3 2017, meldde Tsunekazu Ishihara van The Pokémon Company dat de game waarschijnlijk "niet binnen een jaar zou uitkomen", maar nu is de releaseperiode officieel vastgelegd voor '2018 of later'.

Ook valt op The Elder Scrolls 5: Skyrim en Steep ontbreken bij de third-partygames die na juli 2017 moeten verschijnen. De line-up van aankomende games is te vinden in de laatste kwartaalcijfers van Nintendo.

Dit jaar verschijnen Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon voor Nintendo 3DS. Ook brengt Nintendo Gold en Silver naar Virtual Console en verschijnt Pokkén Tournament DX voor Nintendo Switch.

De Sims 4 bevestigd voor PS4 en Xbox One

De Sims 4 komt op 17 november naar PlayStation 4 en Xbox One, zo heeft Electronic Arts aangekondigd.

Vanaf 9 november kunnen EA Access-leden op Xbox One zelfs al met een trialversie van de game aan de slag. De uitgever heeft ook een trailer van de consoleversie uitgebracht, die hieronder te zien is.

Eerder deze week bleek dat er een Xbox One-versie van De Sims 4 werd genoemd op Microsoft's webwinkel. Daarmee leek het al waarschijnlijk dat de game, die in 2014 op pc verscheen en later ook op Mac, naar consoles zou komen. Voorgaande Sims-games zijn ook naar consoles overgezet.

De Sims 4

Dit artikel delen:

Lees meer

Gamer.nl speelt PlayerUnknown's Battlegrounds - deel 8 Dr. Kawashima’s Devilish Brain Training: Can You Stay Focused?
1

Reacties op: Nieuws van de Week: cv van vermeend GTA 6-acteur blijkt nep

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Metaboss

  • 29 juli 2017 11:54
  >En ook: Nintendo Switch 47 miljoen keer verkocht, 13 minuten gameplay van Uncharted: The Lost Legacy onthuld en verhoogde abonnementsprijzen voor PlayStation Plus
  >Nintendo Switch 47 miljoen keer verkocht
  Ik denk dat er een komma onbreekt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.