Nieuws
Guided Missile in Fortnite: Battle Royale

Epic haalt Guided Missile uit Fortnite: Battle Royale

En spelers willen door hekken kunnen bouwen

Geschreven door Bob van der Laan op
Epic Games heeft aangekondigd dat het de Guided Missile uit de Battle Royale-modus van Fortnite verwijdert.

Via Reddit laat de ontwikkelaar weten dat het veel klachten binnen heeft gehad over de raketwerper. Spelers twijfelen over de kracht van het wapen en of het wel eerlijk is dat spelers een lange tijd rond kunnen vliegen en tegenstanders kunnen opsporen. Met de Guided Missile konden spelers zich snel en gemakkelijk over de map rond bewegen door op een afgevuurde raket te springen.

Vanwege deze problemen heeft Epic besloten om de Guided Missile in de zogenoemde 'vault' te plaatsen. Eerder gebeurde dit bijvoorbeeld al met Smoke Grenades en de normale variant van de Submachine Gun. In het statement laat de ontwikkelaar weten dat het nu gaat kijken naar de toekomst van het wapen. Het is dus zomaar mogelijk dat de Guided Missile op een later datum in een aangepaste vorm terugkeert in Fortnite: Battle Royale.

Verder laat Epic in het statement weten dat het het switchen van wapens nog strenger gaat aanpakken. Afgelopen week pakte de ontwikkelaar dit al aan door een korte vertraging toe te voegen wanneer er van wapen wordt gewisseld.

Voorheen konden spelers door snel te wisselen van wapen meer damage doen aan tegenstanders, zoals met de 'Double Pump'-tactiek. In een toekomstige update worden de animaties verbeterd, zodat er geen bugs ontstaan.

De Double Pump in Fortnite: Battle Royale

Naast de bovenstaande problemen kampen Fortnite: Battle Royale-speler met nog een groot probleem. Zo is het in de spelmodus niet mogelijk om iets te bouwen als er een hek in de weg staat.

In de 3.0.0-update die in februari van dit jaar kreeg Fortnite: Battle Royale de optie om door objecten als bomen of muren te bouwen. Dit betekenende dat spelers bijna altijd en overal konden bouwen, maar dat blijkt dus niet het geval. Wanneer spelers bijvoorbeeld een trap of muur willen bouwen op de plek van een hek, blokkeert dit de mogelijkheid tot bouwen. Op Reddit deelde een speler een video waarin duidelijk te zien is wat er precies gebeurt. Epic heeft beloofd het probleem aan te pakken in 3.6.0-update.

Dit artikel delen:

Lees meer

Fifa 18 krijgt mogelijke WK-uitbreiding Drie nieuwe voertuigen naar GTA Online dankzij update
2

Reacties op: Epic haalt Guided Missile uit Fortnite: Battle Royale

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  poklaan

  • 18 april 2018 15:36
  Godzijdank, wat was dit ding irritant zeg. In Solo was het wel oké omdat je als je dat ding gebruikte natuurlijk geen dekking van een teamgenoot had, maar in Duos en Squads was het gewoon zwaar irritant.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fambank

  • 18 april 2018 22:09
  Zoiets was er ook voor Quake II, geweldig !
  Maar alleen in SP gebruikt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.