Nieuws

Sneller bouwen door gloednieuwe update in Fortnite: Battle Royale

Nu te downloaden voor PlayStation 4, Xbox One en pc

Geschreven door Bob van der Laan op
De Season 3-update die vandaag uit is gekomen zal verbeteringen toevoegen aan het bouwen in de Battle Royale-modus van Fortnite. Dit heeft Epic Games bekendgemaakt.

Een van de features die de bouw-optie tijdens het spelen van Fortnite: Battle Royale is het ‘Turbo Building'. Dit laat spelers doorlopend objecten plaatsen door de bouwknop ingedrukt te houden. Dit komt goed van pas als spelers bijvoorbeeld een trap willen maken en gelijktijdig willen sprinten of bij het bouwen voor verdediging tegen vijanden.

De andere feature die met de update komt is de ‘Auto Change Materials’-optie. Hiermee hoeven spelers niet meer zelf te wisselen van bouwmaterialen wanneer deze op zijn, maar wisselt het dankzij de feature bijvoorbeeld snel van naar steen wanneer er niet genoeg hout meer is. Spelers kunnen beide opties inschakelen via het opties-menu, zoals in de onderstaande gif te zien is.

Soms kan er niet gebouwd worden doordat er bijvoorbeeld een boom of steen in de weg zit. Dankzij de 3.0.0-update kan hier doorheen gebouwd worden. Dit betekent dat spelers nu bijna altijd en overal kunnen bouwen. Epic laat wel weten dat wanneer spelers bijvoorbeeld een hoge trap maken en deze vast zit aan een boom, deze evengoed zal instorten wanneer de onderste laag vernietigd wordt.

De 3.0.0-update is onderdeel van Season 3 van Fortnite: Battle Royale die vandaag, 22 februari, van start zal gaan. Tijdens de overgang van het tweede naar het derde seizoen is er een grote kans dat de servers van de Battle Royale-modus voor een tijdje compleet offline kunnen gaan.

De volledige details van Season 3 en de Battle Pass, die overigens aangeschaft kunnen worden met V-Bucks, zijn te vinden in ons artikel over het derde seizoen van Fortnite: Battle Royale. Een van de nieuwe items die met de 3.0.0-update komt is de Hand Cannon Pistol. Deze zal Heavy Bullets gebruiken en komt over van de Save The World-modus.

Verder heeft Epic laten weten dat de zogeheten Back Blings die met Season 3 naar Fortnite: Battle Royale komen, gedragen kunnen worden door alle personages uit de modus. Back Bling is een gloednieuw cosmetisch items dat spelers kunnen gebruiken voor de uitstraling van hun personage. Hierbij kunnen spelers onder andere de vleugels van de Love Ranger aanschaffen.

Bron: Epic Games

Dit artikel delen:

Lees meer

‘Super Smash Bros. dit jaar nog naar Nintendo Switch’ Voorspel: Strange Flesh is een pornogame met diepgang
1

Reacties op: Sneller bouwen door gloednieuwe update in Fortnite: Battle Royale

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    JaapGoose

    • 22 februari 2018 11:48
    Gisteravond eerste potje Fortnite gespeeld.. kwam nog niet zo bar ver :P vanochtend 3 rondjes gedaan, ging al iets beter maar die auto-switch van materialen vind ik nú al handig. Vreemd dat het er voorheen kennelijk nog niet in zat..

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.