Nieuws

Fortnite: Battle Royale 2.5.0-update brengt nieuwe granaat en nieuwe tijdelijke modi

Droppen maar!

Geschreven door Bob van der Laan op
Vandaag is er een een update uitgekomen voor Fortnite: Battle Royale die onder andere het Chinese Nieuwjaar viert en een nieuwe granaat toevoegt aan de modus.

Om het Chinese Nieuwjaar te vieren zijn er over de gehele map speciale shrines geplaatst waar spelers chests en andere loot kunnen vinden. Een shrine is een plaats die traditioneel gebruikt wordt voor het bewaren van kostbare zaken.

Naast de nieuwe locaties om loot te vinden is er ook een nieuwe granaat beschikbaar in de Battle Royale-modus, de Impulse Grenade. Dit wapen heeft een blauwe zeldzaamheid en is alleen verkrijgbaar in chests of supply drops. In de onderstaande teaser is te zien dat de granaat blijft plakken op de plek waar ie landt en de spelers die erom heen staan worden weggeblazen wanneer die ontploft.

Verder hebben een aantal wapens aanpassingen gekregen door de nieuwe update. Zo is de schade van de Scoped Assault Rifle bij een headshot van 250% naar 200% verlaagd, gebruikt de Revolver nu Medium ammo in plaats van Light, is het magazijn van de Tactical Submachine Gun verhoogd van 30 naar 35 en heeft het wapen een langere Firing rate die verhoogd is van 10 naar 13.

Ook zijn van een aantal items en wapens die onlangs naar het spel kwam de drop kansen verlaagd. Zo is de kans om de Crossbow die eerder deze maand nog naar de modus kwam, tegen te komen met 20% verlaagd, de Minigun met 12.5% verlaagd en de Chug Jug Potion, waarbij spelers met het innemen binnen 15 seconden maximale Health en Shield krijgen, met 15% verlaagd.

Tot slot heeft Epic Games laten weten dat de normale variant van de Submachine Gun na de 2.5.0-update voor een onbepaalde tijd uit de Battle Royale-modus zal verdwijnen. De reden van deze actie is dat het wapen plaats moet maken voor nieuwe wapens en items die naar de modus zullen gaan komen. De ontwikkelaar laat wel weten dat spelers de Tactical en de Surpressed SMG nog steeds kunnen vinden.

Ook kwam er donderdag een nieuwe glider beschikbaar voor de Battle Royale-modus; de Bear Force One, dat 1500 V-Bucks kost. Bovenop de glider zit een grote teddybeer dat een hartje vasthoudt.

Bekijk hier de volledige patchnotes van de 2.5.0-update voor Fortnite: Battle Royale.

Naast het nieuws over de 2.5.0-update heeft Epic laten weten dat het komt met nieuwe tijdelijke modi voor de Battle Royale-modus. Het zou hier gaan om de zogenaamde ‘Drop into the first circle’, ‘Generally less time between circles’, ‘Team sizes in between 50v50 and squads’, ‘Blitz Mode’, waarbij potjes korter duren, en ‘50v50 v2’, wat de tweede versie moet gaan worden van de 50v50-modus die in december 2017 naar de game kwam.

Hierbij nemen twee teams van vijftig spelers het tegen elkaar opneemt totdat de tegenstander volledig is uitgeschakeld. In de nieuwe modus kunnen verschillende squads zich toevoegen aan één groot team bestaande uit vijftig spelers. In de tweede versie van de modus is het de bedoeling dat het meer op de trailer moet gaan lijken, de teams aan het begin van een potje opgesplitst worden, beide teams een eigen Battlebus krijgen, spelers al hun teamgenoten op de map kunnen zien en dat er meer supply drops moeten komen.

Fortnite: Battle Royale is nu gratis beschikbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Bron: Epic Games

Dit artikel delen:

Lees meer

Farming Simulator 19 aangekondigd Win een exclusieve Music Box van de Secret of Mana-remake
2

Reacties op: Fortnite: Battle Royale 2.5.0-update brengt nieuwe granaat en nieuwe tijdelijke modi

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheDeeGee

  • 15 februari 2018 15:52
  Fijn dat jullie Save the World ook aandacht geven…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ricje

  • 15 februari 2018 17:12
  @TheDeeGee Bestaat dat nog dan? In september gestopt.. Buiten die evenementen waren er weinig content/balance updates. is Canny Valley al afgemaakt ondertussen? En Twine?

  Ze kunnen me een hoop vertellen over 2 dev teams (1 voor STW en 1 voor BR) maar ik merkte vrij weinig van STW.
  Zoals ik al aangaf ben ik in september gestopt met de hoop dat het "na een paar maanden beter zou zijn en het waard zou zijn om meer tijd in te stoppen" maar helaas niets.
  Leuk dat ze met evenementen komen maar als de kern van het spel daardoor enorm vertraagd wordt daardoor (pasgeleden op Reddit e.d. gelezen dat de content al ruim een jaar hetzelfde is en dat het in de closed beta of alpha (1 van de 2) ook al zo ver was) moeten ze hun prioriteiten aanpassen.
  Op dit moment lijkt het, spijtig genoeg, echter dat ze STW laten doodbloeden om de PUBG/battle royale mode hypetrain te volgen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.