Achtergrond

Nieuws van de dag: interviews en releasedata

De restjes van de stormvloed

Geschreven door Jacco Peek op
Tijdens de E3 verschijnt er een hoop nieuws buiten de persconferentie om, dus hebben we de belangrijkste hieronder op een rijtje gezet. Hou de site in de gaten voor meer samenvattingen en round-ups!

Destiny 2-bèta begin in juli, releasedatum pc bekend

Bungie heeft bekendgemaakt dat Destiny 2 op 24 oktober voor de pc verschijnt. De consoleversie, waarvan de bèta in juli van start gaat, komt twee dagen eerder uit dan de oorspronkelijke datum.

Destiny 2 zou oorspronkelijk op 8 september uitkomen, maar aan het einde van de trailer was plotseling 6 september te zien. De ontwikkelaar bevestigt dat dit de nieuwe releasedatum is. Iedereen die van plan is Destiny 2 op PC te spelen, moet helaas nog tot 24 oktober wachten.

De console-bèta van Destiny 2 heeft ook eindelijk een startdatum gekregen. De bètaperiode is van 18 tot 23 juli, maar slechts alle dagen speelbaar bij een pre-order van de PlayStation 4-versie. Hieronder is een schema te vinden van de startdata per platform. In de bèta kunnen spelers de eerste missie spelen, de Inverted Spire strike, de Countdown multiplayer-modus en 'iets wat geheim blijft'.

Ook werd bekend dat Destiny 2 op de Xbox One X in 30 fps op native 4k gaat draaien, in plaats van 60fps.

  • 18 juli - PlayStation pre-orders Destiny 2
  • 19 juli - Xbox pre-orders Destiny 2
  • 21 juli - Open bèta voor iedereen
  • 23 juli - Einde bèta
  • Augustus - pc-bèta


Destiny 2 verschijnt op 6 september voor de PlayStation 4 en Xbox One, en op 24 oktober voor de pc. Bekijk hier de nieuwe trailer van de game.

Verhaaltrailer en gameplay van Ni No Kuni 2 verschenen

Ontwikkelaar Level-5 en Bandai Namco hebben nieuwe beelden van Ni No Kuni 2 uitgebracht. De trailer onthult meer over het verhaal en de gameplay toont het actieve gevechtssysteem van de game.

Ni No Kuni 2 draait om de jonge koning van Ding Dong Dell, Evan, die zijn troon moet heroveren. Nieuw zijn onder andere de Higgledies, kleine Pikmin-achtige wezens die gebruikt worden in gevechten en puzzels.

Ni No Kuni 2 verschijnt 10 november voor PlayStation 4 en pc.

Assassin's Creed: Origins krijgt speciale editie van 800 euro

Assassin's Creed: Origins krijgt bij de lancering een Dawn of the Creed Legendary Edition die 800 dollar zal kosten. De uitgebreide versie bevat onder andere een standbeeld en een handgetekende wereldkaart.

Behalve de kaart bevat de Legendary Edition ook de Gold-editie van de game met een season pass, de soundtrack, een artbook, Bayeks adelaarsschedelamulet van kunsthars, Twee originele art-kaarten, een steelbook, 4 grote lithografieën en een Bayek en Senu-actiefiguur van 73 centimeter.

De editie is exclusief verkrijgbaar de op de website van Ubisoft. Hier zijn ook de goedkopere versies te vinden met kleinere actiefiguren en andere extra's.

Assassin's Creed Origins verschijnt op 27 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Kijk hier de nieuwe trailer van de game.

Meer dan 60 miljoen stuks van PlayStation 4 verkocht

Sony heeft tijdens E3 2017 aangekondigd dat er meer dan 60 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 zijn verkocht.

Ook heeft Sony bekendgemaakt dat er zowel digitaal als fysiek meer dan 487.8 miljoen games verkocht zijn op de PlayStation 4. Bovendien is het aantal maandelijkse actieve gebruikers op verschillende PlayStation-systemen toegenomen.

Maandelijks loggen zeventig miljoen PlayStation-gebruikers in op hun PlayStation-apparaten. Deze toename hangt hoogstwaarschijnlijk samen met het groeiende aantal PlayStation 4-bezitters. Het aantal PlayStation Plus-abonnees is toegenomen tot 26,4 miljoen gebruikers.

Sony hield vannacht zijn persconferentie op E3 2017. De stream is hier terug te zien.

Phil Spencer: 'PlayStation 4 Pro is een Xbox One S-concurrent'

Phil Spencer heeft in een interview met Eurogamer over de Xbox One X aangegeven dat hij de PlayStation 4 Pro niet ziet als een concurrent voor de Xbox One X. In plaats daarvan zou de console concurreren met de goedkopere One S.

"Ik kijk meer naar de Pro als een concurrent van de Xbox One S, dan van de One X. Dit is een echte 4k-console. Als je gewoon naar de specs van het apparaat kijkt, dan is het geen partij voor elke andere console op de markt."

Ondanks het uitbrengen van de One X, denk Spencer dat de Xbox One S het meest gaat verkopen in 2018. De Xbox One S heeft een adviesprijs van 249 euro, terwijl de Xbox One X 499 euro gaat kosten.

Ook wijdde Spencer zich uit over de first-party-aankondigingen van Microsoft. Spencer noemt Forza Motorsport 7, Ori and the Will of the Wisps en Sea of Thieves als waardevolle aankondigingen, maar geeft toe dat het bedrijf nog kan groeien op dit gebied. Voor de nieuwe Halo en Gears of War was het volgens Spencer nog te vroeg, net als een aantal andere games.

Microsoft kondigde maandag de Xbox One X aan. Lees hier meer over de afmetingen van de console ten opzichte van de PS4 Pro.

The Elder Scrolls 6 is niet in ontwikkeling

Vicevoorzitter van pr en marketing van Bethesda, Pete Hines, heeft in een livestream bekendgemaakt dat The Elder Scrolls 6 niet in ontwikkeling is.

Tijdens het interview gaf Pete Hines aan dat ontwikkelaar Bethesda Game Studios momenteel werkt aan twee andere grote titels die meer prioriteit hebben dan The Elder Scrolls 6.

Volgens Hines zal de game nog niet in ontwikkeling gaan voordat die andere twee titels af zijn. Ook gaf hij aan dat de studio bezig is met andere dingen, zoals The Elder Scrolls 5: Skyrim op de Nintendo Switch.

Naast Skyrim op de Nintendo Switch werkt Bethesda ook aan Skyrim VR. Lees hier onze analyse van de Bethesda-persconferentie.

Dit artikel delen:

Lees meer

Phil Spencer: 'PlayStation 4 Pro is een Xbox One S-concurrent' Halo Wars 2 Awakening the Nightmare-dlc aangekondigd
0

Reacties op: Nieuws van de dag: interviews en releasedata

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.