De Asus ROG Flow X16 is een krachtige, convertible gaminglaptop
Gamer.nl
Reviews

De Asus ROG Flow X16 is een krachtige, convertible gaminglaptop

De Asus ROG Flow X16 is een 2-in-1-laptop bedoeld voor gaming en multimedia. Daar heeft het apparaat alle specs voor in huis, waardoor je niet extra hoeft te investeren in de XG Mobile (een externe grafische kaart en dockingstation). Je betaalt er wel flink voor: minimaal 2.299 euro.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op ComputerTotaal.

Haalde je eerder de X13 of Z13 in huis van Asus, dan kon je niet om die XG Mobile heen wanneer je wilde gamen. Maar met de Asus ROG Flow X16 pakt het bedrijf het dus anders aan. Deze convertible heeft een 16”-scherm en biedt opties aan als de AMD Ryzen 9 6900HS en Nvidia RTX 3070 Ti (100 watt TDP). Daarnaast ondersteunt de laptop maximaal 64 GB aan werkgeheugen, van het ddr5-type, geklokt op 4,8 Ghz.

Je kunt dit monster tevens uitrusten met een mini-led-touchscreen die een glazen cover heeft, evenals een maximale helderheid van 1.100 nits, 100 procent van het DCI-P3-kleurenspectrum en ondersteuning voor de DisplayHDR 1000-standaard. De resolutie is maximaal qhd en de verversingssnelheid bereikt 165 Hertz. Ook zijn er nog 512 dimbare zones. De beeldverhouding is 16:10 en de schermranden zijn behoorlijk dun, maar bieden desondanks ruimte voor een 1080p-webcam met Windows Hello.

©GMRimport

Asus ROG Flow X16 met een kantelbaar scherm

Het scherm van de Asus ROG Flow X16 is helemaal naar achteren te kantelen, waardoor je de laptop ook als een – ietwat dikke – tablet kunt gebruiken. Bovendien is er ondersteuning voor een stylus. Qua poort zit het ook wel goed met dit model, dat nog geen twee kilo weegt. In de randen treffen we een usb-type-c-poort (4.0), twee usb-a-poorten (3.2 Gen 2), een hdmi 2.1-poort, een koptelefoonaansluiting en een micro-sd-kaartsleuf aan.

Verder is er ondersteuning voor de eerdergenoemde XG Mobile eGPU-dock, voor wanneer je nog eens honderden euro’s uit wil geven aan een draagbare versie van de grafische kaarten RTX 3080 of the Radeon 6850M XT. Daarmee ga je aan het doel van een draagbaar apparaat voorbij, maar dan nog is het een handige optie om achter de hand te hebben.

Prijzen voor de modellen

Aangezien de Asus ROG Flow X16 in verschillende configuraties beschikbaar is, zijn er ook verschillende prijzen. De versie met de AMD Ryzen 9 6900HS, RTX 3070 Ti en 32 GB aan werkgeheugen kost je 3.199 euro. Koop je het model een AMD Ryzen 6800HS, RTX 3060 en 16 GB aan werkgeheugen, dan ben je 2.499 euro kwijt. Het goedkoopste model, van 2.299 euro, biedt de AMD Ryzen 6800HS, RTX 3050 Ti en 16 GB aan werkgeheugen aan. Alle modellen komen met een ssd van 1 TB.

Conclusie

Plus- en minpunten

      Aanbevolen voor jou

      Reacties

      Login of maak een account en praat mee!
      ▼ Volgende artikel
      Fire Emblem: The Sacred Stones aan Nintendo Switch Online toegevoegd
      Gamer.nl
      Nieuws

      Fire Emblem: The Sacred Stones aan Nintendo Switch Online toegevoegd

      Abonnement op uitbreidingspakket is ook vereist

      De klassieke rpg Fire Emblem: The Sacred Stones is nu speelbaar via Nintendo Switch Online.

      Fire Emblem: The Sacred Stones kwam in 2004 uit in Japan en het jaar erop in Europa en de Verenigde Staten. In de game ligt het koninkrijk Renais in puin na de plotselinge invasie van een voormalige bondgenoot.

      De koninklijke erfgenamen Eirika en Ephraim gaan er op uit om Renais opnieuw op te bouwen en het duistere geheim achter de oorlog in hun thuisland te achterhalen. Het betreft het achtste deel in de Fire Emblem-reeks en het tweede deel dat ook buiten Japan uitkwam.

      Het gaat om een Game Boy Advance-game, en het spel verschijnt dan ook in de GBA-app op Nintendo Switch Online. Daar is dus niet alleen een abonnement op de online dienst voor nodig, maar ook op het uitbreidingspakket.

      Watch on YouTube

      Aanbevolen voor jou

      Reacties

      Login of maak een account en praat mee!
      ▼ Volgende artikel
      Palworld-maker haalt Ark en Fallout aan rondom Pokémon-rechtszaak
      Gamer.nl
      Nieuws

      Palworld-maker haalt Ark en Fallout aan rondom Pokémon-rechtszaak

      Nintendo registreerde verschillende patenten na de release van Palworld

      Palworld-ontwikkelaar Pocketpair claimt dat het bestaan van gamefranchises als Fallout, Ark: Survival Evolved en Tomb Raider aan om aan te geven dat de aanklacht van Nintendo ongeldig is.

      Afgelopen september bleek dat Nintendo en The Pokémon Company Pocketpair voor de rechter sleept. Palworld wordt sinds release vaak vergeleken met Pokémon. Afgelopen november bleek dat de aanklacht gebaseerd is op geschonden patenten die Nintendo na de release van Palworld heeft aangemaakt.

      Pocketpair heeft in een reeks reacties op de aanklacht (via VGC) gemeld dat die patenten nooit aangemaakt hadden mogen worden, aangezien er al allerlei games bestonden die de gameplaymechanismen die door deze patenten worden omschreven bevatten. Volgens Pocketpair hebben games als Ark: Survival Evolved, Octopath Traveler, Pikmin 3, Far Cry 5, Titanfall 2 en Tomb Raider dergelijke mechanismen.

      Volgens Pocketpair was het voorheen in games als Pikmin 3, Far Cry 5 en Tomb Raider al mogelijk om allerlei objecten te gooien - net zoals het gooien van een bal in Pokémon en een Pal Sphere in Palworld. In games als Titanfall 2 en Rune Factory 5 is het daarnaast mogelijk om een monster te vangen en ze weer vrij te laten. Daarbij zou het in games als Octopath Traveler, Monster Super League en de Nukamon-mod voor Fallout mogelijk zijn om personages te 'vangen'.

      Hoewel bovenstaande voorbeelden natuurlijk niet precies hetzelfde zijn als in Palworld en Pokémon, hoopt Pocketpair hiermee de door Nintendo aangemaakte patenten ongeldig te laten verklaren, of in ieder geval aan de rechter aan te tonen dat de patenten niet volstaan om Nintendo en The Pokémon Company te laten winnen.

      Aanbevolen voor jou

      Reacties

      Login of maak een account en praat mee!