Undercover: Operation Wintersun | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Point and click-adventures zijn schaars en goede point andclick-adventures zijn tegenwoordig helemaal een zeldzaam fenomeen.Ontwikkelaar Sproing Entertainment doet een poging met Undercover:Operation Wintersum. Qua originele setting hoef je niets te verwachten,want het spel speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het verhaal gaat dat de Duitsers een heel sterke bom in ontwikkelinghebben die koste wat het kost gestopt moet worden. De profe or JohnRu el wordt door de Britse MI6 gevraagd om naar Duitsland af te reizenom te helpen met het zoeken, identificeren en stoppen van de bom. Johnziet het eerst niet zo zitten, maar na wat gepraat over het dienen vanhet vaderland moet hij toch toegeven. Hij wordt in zijn avontuurgeholpen door de spion Peter en de mooie agente Anna.

Undercover is een typische point and click-adventure, en het doet ookniets nieuws om het genre verder te helpen. Je klikt op de plek waar jeheen wil lopen en je klikt op objecten om ze op te pakken. Dit betekentdat je moet gaan pixelneuken om elk object kunt vinden. Alle voorwerpenkomen vervolgens in een inventory waar je ze met elkaar kuntcombineren. Vervolgens moet je door logisch na te denken dezecombinaties gebruiken in de omgeving. Tu endoor krijg je nog eenaantal puzzels en de gebruikelijke plottwists zijn ook niet afwezig.

Het klinkt allemaal erg bekend, en dat kan kloppen. Negen van de tiengames in het genre werkt op deze manier. En hoewel dat niet heel ergis, moet het verhaal en de rest van het spel wel erg origineel enmeeslepend zijn om het boeiend te houden. Dit valt bij Undercover ergtegen. Het verhaal is matig, de personages flauw en de voice-actingemotieloos en saai. Grafisch doet het spel erg oud aan, dus ook daarmoet je niet teveel van verwachten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou