Transformers: The Game | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De Transformers zijn weer helemaal hip, en de reden daarvoor is de nieuwste actiefilm van regi eur Michael Bay. De robots staan weer voorop in de schappen van de speelgoedwinkels en iedereen weet weer wie Optimus Prime, Megatron, Bumblebee en de andere Transformers zijn. Helaas is er bij de film ook weer een game uitgekomen.

De Transformers bestaan uit twee groepen robots. De good-guys onder leiding van Optimus Prime, en de bad-guys onder leiding van Megatron. Respectievelijk de Autobots en de Decepticons. De Autobots zijn voornamelijk, de naam zegt het al, auto's, terwijl de Decepticons grotendeels vliegen. Leuk voor de fans is dat je in dit spel ook eens aan de zijde van de Decepticons kunt staan, en het einde van het verhaal compleet kunt veranderen.

Er zijn twee campagnes: één van de Autobots en één van de Decepticons. Beide campagnes lijken echter verdacht veel op elkaar. Niet alleen qua gameplay, maar zelfs de filmpjes zijn exact hetzelfde. Groot verschil is dat je met de Autobots vooral bezig bent met het stoppen van de Decepticons, en als Decepticons meer bezig bent met vernietiging van de omgeving en vervolgens het stoppen van de Autobots. Klinkt aanlokkelijk, maar de gameplay is over het algemeen vrij saai.

Als Transformer ben je een groot log geval dat dingen vernietigt. Allereerst de drones, die op mini-transformers lijken en met een paar klappen uit elkaar vliegen. Spannender zouden de gevechten tu en Autobots en Decepticons moeten zijn. In de reclame worden ons epische gevechten beloofd, maar het resultaat is een serie aan vervelende stukjes gameplay. De gevechten stellen zelf weinig meer voor dan slaan met de aanvalsknop en soms een voorwerp gooien zodat je tegenstander even versuft is. Om hier nog wat van te maken worden de gevechten constant afgebroken met stukjes racen of een stapel vervelende drones. Zelfs het eindgevecht tu en Megatron en Optimus Prime wordt hierdoor saai. Je vecht een paar seconden, waarna je het weer tegen drones op moet nemen. Dan kun je weer een paar seconden vechten, en dan komen de drones weer om de hoek kijken.

De mi ies komen er verder op neer dat je of dingen moet vernietigen, of op tijd bij een punt moet zien te komen. Enig balans in de mi ies is compleet verdwenen, want het gros is namelijk belachelijk makkelijk, terwijl de moeilijkere mi ies weer frustrerend moeilijk zijn. Qua afwi eling is er ook nog een verzamelelement ingevoegd in de stijl van Crackdown. Je kunt tu en de mi ies door over de daken springen om kubusjes te verzamelen. Met deze objecten speel je filmpjes, skins en plaatjes vrij. De drang om daadwerkelijk gaan te verzamelen is extreem laag, omdat je als Transformer erg log door de gebieden beweegt en het klimmen op gebouwen verschrikkelijk langzaam gaat.

Qua gebieden lijkt het overigens heel wat in Transfromers. Zo lijkt één van de omgevingen net een grote stad. Deze 'stad' blijkt echter bijzonder beperkt te zijn, terwijl de mi ies proberen de grootheidsillusie hoog te houden. Op een gegeven moment wordt Bublebee ontvoerd door een helikopter en als Optimus Prime ga je er achteraan. In plaats van dat de helikopter weg kan vliegen, wordt hij door de beperkingen gedwongen om rondjes door de stad te vliegen.

Om je dicht bij je doel te houden, moet je ook nog eens tijdens je mi ies in een bepaald gebied blijven. Dit werkt meestal prima, maar niet altijd. Als Bumblebee moet je bijvoorbeeld de Allspark zien te grijpen terwijl Megatron en allerlei kleine robotjes je onder vuur nemen. Word je een keer door Megatrons krachtige aanval geraakt, en vlieg je uit het gebied, dan kun je net zo goed stoppen, want het is onmogelijk om weer terug te komen binnen de tijd. Klinkt als spannende gameplay, maar is niets meer dan slechte afwerking. Het spel zit er vol mee. Zo blijven robots regelmatig steken achter objecten of rennen ze minuten lang tegen een muur aan. De physics zijn bizar, want huizen storten al in als je er alleen al naar kijkt, en bu en en tanks vliegen weg alsof ze van piepschuim zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de belabberde camera, slechte besturing en constante herhaling van de gameplay.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou