The Sims 2: Op Reis | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

The Sims 2: Op Reis is alweer de zesde volwaardige aanvulling voor the Sims 2 en blijkbaar is Maxis door de fri e ideeën voor nieuwe aanvullingen heen. Net als bij de uitbreidingen Nachtleven en Huisdieren, was er voor het originele The Sims ook al een aanvulling waarin vakantie centraal stond. Dit keer worden er weliswaar andere locaties en voorwerpen toegevoegd, maar het idee is hetzelfde. Niet dat we het erg vinden, want onze Sims waren hard toe aan een wat meer relaxte periode in hun virtuele leventje.

Op Reis bevat drie nieuwe locaties waar je naartoe kunt op vakantie. Afhankelijk van het type tourist dat je bent kun je cultuur snuiven in een Aziatische setting, lekker bakken aan een commercieel strand of actief op vakantie in de ruige bergen. Elk van de drie settings kent zo zijn eigen activiteiten die je Sims op vakantie kunnen ondernemen. Zo kun je op de actieve vakantie onder andere balanceren op boomstammen, boogschieten en in een kuuroord heerlijk badderen in een natuurlijk warmwaterbad.

Het probleem van de meeste activiteiten is echter wel dat je als speler niet meer kunt doen dan toekijken hoe je Sims zich ermee vermaken. En eenmaal je de animatie hebt gezien die bij de activiteit hoort, dan ken je het wel. Je Sims halen natuurlijk wel veel voldoening uit een lekkere ma age, de eigenschappen plezier, comfort en energie heb je zelden zo hard zien stijgen, maar op vakantie is het sowieso doodeenvoudig om je statistieken op peil te houden en je Sims een plezierige tijd te bezorgen. Er hoeft immers niet gewerkt te worden, dus je Sims zullen binnen de kortste keren in topconditie zijn. Dan zit er niet veel anders meer op dan alles wat er te doen is langs te lopen, tot je uit pure verveling je vakantie probeert te annuleren. Maar dat gaat helaas niet, eenmaal je een vakantie geboekt hebt en je naar het verre oord bent afgereisd, zul je hem ook volledig uit moeten zingen.

Om de verveling tegen te gaan op vakantie heeft men nog wat extra activiteiten verzonnen. Zo kun je de volledige omgeving afgraven op zoek naar schatten en zijn er speciale souvenirs te vinden op vakantie die je nergens anders aan zult treffen. De echte Sims-fanaten zullen zich mi chien vermaken met het verzamelen van al deze prullaria, maar omdat ze verder niet echt nut hebben zullen veel gamers de schatten en souvenirs vooral laten waar ze zijn.

Vakanties boeken doe je via de telefoon. Je kunt ervoor kiezen om gewoon in een hotel op vakantie te gaan, maar leuker is het om een stukje grond te kopen op de vakantielocatie om vervolgens daar je eigen vakantiehuis te bouwen. Dit kost wel aardig wat geld, maar gelukkig is Maxis zo vriendelijk geweest om een aantal families standaard te voorzien die al flink wat cash op zak hebben. Je hoeft dus niet eerst dagen te zwoegen voordat je het geld bijeen hebt om van een heerlijke vakantie te genieten.

The Sims 2: Op Reis is geen aanvulling die mensen die The Sims 2 al helemaal beu zijn, weer opnieuw naar deze game toe zal trekken. Dit is een eigenschap die eigenlijk alleen terug te vinden is in 'The Sims 2: Gaan het Maken'. Vakantie vieren met je Sims is een behoorlijk doelloze activiteit die vrijwel het hele managen van je behoeftes overbodig maakt, omdat je toch alleen maar leuke dingen hoeft te doen. Wat overblijft is kijken naar waar je Sims zich mee bezig houden, of je moet heel wanhopig een vakantieliefde willen scoren. Zoals altijd bij The Sims draait het om zelf je doelen uitstippelen, maar in op vakantie is daarin niet veel eer te behalen. De mensen (lees: kinderen) die het spel spelen als een poppenhuis, zullen zich met Op Reis wel weten te vermaken. Maar die doelgroep heeft deze aanvulling waarschijnlijk toch allang in huis gehaald.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou