Soltrio Solitaire (XBLA) | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Op Xbox Live Arcade verschijnt een rijke variatie aan games. Gek genoeg zijn de meest populaire games geen shooters, maar kaartspellen. De simpele spelletjes zoals UNO en Texas Hold 'm hebben gretig aftrek op het Xbox Live netwerk, en het kon dan ook niet lang duren dat het meest gespeelde kaartspel, Solitaire, ook op Xbox Live Arcade zou verschijnen.

Wat doe je als je je verveelt en achter een computer zit? Je grijpt toch al snel naar een simpel kort spelletje om je tijd te verdoen. Iets als mijnenveger of patience (solitaire) wordt door jong en oud gespeeld. Het spelletje staat op elke Windows PC, en een multiplayer variant kan op Windows Live Me enger gespeeld worden. Waarom zou je dan nog 800 punten voor een Xbox Live Arcade-versie uitgeven?

Allereerst is Soltrio Solitaire een ontzettend uitgebreid spel, met wel 18 verschillende solitaire-spelletjes. Van het alleroude patience, tot spider, freecell en zelfs memory. Daarnaast zijn er  nog 15 variaties op die spellen. Dan rijst natuurlijk de vraag: waarom zou je die, normaal gratis, spelletjes in je eentje op de Xbox 360 spelen?

Of je aast op de Achievements, of je houdt van afwi eling of je houdt van een grafisch sausje over een anders leeg spel. Hoewel je er op het audiovisuele vlak niet veel van moet verwachten, zijn er de nodige lichteffecten en verschillende achtergronden. Qua muziek moet je het doen met een slaapverwekkend muziekje.

Leuk is dat Soltrio Solitaire ook een multiplayermode biedt. Deze is te vergelijken met de multiplayer solitaire op Windows  Live Me enger. De spelers spelen tegen elkaar het spelletje en ze delen de stapels in het midden van aas naar koning. De eerste die zijn extra stapeltje heeft leeg gespeeld is de winnaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou