SingStar '90s | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

SingStar is razend populair in Europa. De PlayStation 3-game ligt binnenkort in de winkels en die versie heeft downloadbare liedjes en een online pagina waar op je scores komen te staan en je toffe zangfilmpjes kunt uploaden. Gelukkig voor diegene die geen PS3 thuis hebben staan, blijft Sony de SingStar-titels ook nog steeds uitbrengen voor de PlayStation 2.

De afgelopen edities van Singstar voor de PlayStation 2 zijn op zijn minst gezegd jammer. In Legends, Pop Hits en Anthems zitten maar een aantal bekende en leuk mee te zingen nummers, maar van de rest heb je nooit gehoord, of vallen enorm tegen als je ze probeert mee te zingen. Ik denk dat Sony geleerd heeft van de kritiek, want SingStar '90s heeft weer een hele rij aan nummers die wel bekend en ook nog eens heerlijk meezingbaar zijn.

Het voordeel van het nemen van een tijdsperiode als de '90s is dat je de beste nummers uit die hele periode kunt nemen en dat een groot publiek ze kent. Met actuele nummers weet je nooit of het in andere landen ook een succes is, want wat in Engeland populair is kunnen we hier nooit van gehoord hebben. Teven is de kans groot dat je de nummers niet kent als je zelden radio luistert of MTV kijkt. SingStar '90s is daardoor voor veel meer mensen een feest van herkenning.

Over welke lekker meezingbare nummers hebben we het dan? Wat dacht je van Creep van Radiohead, Two Princes van Spin Doctors, Torn van Natalie Imbruglia, Bitch van Meredith Brooks en het heerlijke Zombie van The Cranberries. En dan heb je nog Ki From a Rose van Seal, Lovefool van The Cardigans, Wannabe van de Spice Girls en (ja, je kent hem stiekem wel uit je hoofd) Barbie Girl van Aqua. Typisch is wel dat laatste een duet is, en als Ken kun je haast niets zingen.

Ook zijn er weer een aantal nummers die iedereen kent en in theorie ook mee moeten kunnen zingen, maar dat je er al snel achter komt dat niemand meer dan het refrein kent. Bijvoorbeeld You Can't Touch This van MC Hammer en Baby Got Back van Sir-Mix-a-lot (I like big butts and I cannot lie!). Het zijn twee rapnummers, en rappen werkt nog steeds niet lekker met SingStar. Maar ook Love Shack van B-52's en Pump Up the Jam van Technotronic feat. Felly. We kennen allemaal de refreinen, maar verder?

En dan zijn er natuurlijk ook nog de nummers waar maar weinig mensen in Nederland van gehoord zou hebben. Nummers die je standaard doorskipt tijdens het spelen, omdat je ze toch niet kent. Deze blijven dit keer beperkt tot zo'n negen nummers, maar ook dat is nog een behoorlijk aantal. Dit zou beperkt kunnen worden door wat Nederlandse hits in het spel te stoppen, net zoals dat bij Singstar '80s is gebeurd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou