De Sims 4 Studentenleven krijgt je terug de schoolbanken in
Gamer.nl
Reviews

De Sims 4 Studentenleven krijgt je terug de schoolbanken in

EA pompt er de laatste tijd veel Sims 4-content uit, en ons hoor je niet klagen. Na de Eilandleven-dlc is het eindelijk tijd voor de Studentenleven-uitbreiding, die recent verscheen. Het Studentenleven was ten tijde van Sims 3 razend populair en spelers wachtten met smart op de Sims 4-versie. De vreugde was daarom uiteraard groot toen bekendgemaakt werd dat je Sim weer terug de schoolbanken in kan, maar is het pakket ook de moeite waard?

In het kort biedt Studentenleven nieuwe gameplay-opties die passen bij het leven van een student, zoals het volgen van lessen en buitenschoolse activiteiten doen. Ook kunnen spelers nu een robot creëren, met hun sims rondfietsen en zijn er zoals gewoonlijk veel bouw- en creëer-een-sim items toegevoegd.

©GMRimport

Bouw- en creëer-een-sim-items

Om te beginnen zijn de bouwitems in dit pakket fantastisch. Ze bieden de mogelijkheid om het Engelse stads- en plattelandsleven naar de Sims 4 te brengen, met prachtige ramen, deuren en meubels. Qua planten, vloeren en muren had het wat uitgebreider gekund, maar anderzijds is dat niet de focus van deze uitbreiding. Ook de nieuwe items in creëer-een-sim zijn vernieuwend en vrij hip. De kledingkeuze is bijvoorbeeld vrij modern en biedt meer opties om je jongvolwassen sim aan te kleden.

Een huis te creëren met zoveel mogelijk voorwerpen uit de basisgame en deze uitbreiding is bijzonder eenvoudig, en dat zegt wat over het aanbod van Studentenleven. Weliswaar zit je een beetje vast aan de oud-Engelse stijl, maar als dat je smaak is, zit je hier helemaal goed. De twee universiteiten waaruit je kunt kiezen zijn compleet tegenovergesteld: Britechester oogt klassiek en Foxbury juist modern en nieuw. Dit zie je ook terug in de bouwvoorwerpen, alleen heeft klassiek behoorlijk de overhand. Dat is op zich geen probleem, omdat moderne voorwerpen onderdeel uitmaken van veel andere pakketten, maar als je alleen de basisgame hebt, dan is Studentenleven een beetje uit balans.

De bouwterreinen hadden verder beter gekund, al is het een grote stap vooruit in vergelijking met de Sims 3. Er zijn meer aanpassingsopties voor studentenkamers en je sim heeft nu ook de optie om een huis te huren, dat de speler volledig zelf kan bouwen als hij/zij dat wil. Het enige wat ietwat frustrerend is voor iemand die graag bouwt, is dat die mogelijkheid er tijdens gameplay niet. Je sim kan dus bepaalde voorwerpen kopen om de kamer mee te decoreren, maar de bouwoptie is niet aanwezig. Gelukkig is er wel de mogelijkheid tot het gebruiken van de in-game ‘cheats’ om alsnog te kunnen bouwen in de gameplay-modus, dus het is niet onmogelijk.

Je eet maar wat van die grote hoeveelheden eten die je huisgenoten overal en nergens achterlaten

-

©GMRimport

Onrealistische prijzen

De prijzen van spullen zijn niet bepaald realistisch in Studentenleven. Nu is dat in games niet per se van belang, maar de duurste objecten komen nog niet boven de 2000 euro uit - dat is inclusief kamerhuur en collegegeld. Deze kosten zouden voor de uitdaging wat hoger mogen zijn, want de beurzen en leningen hebben op namelijk weinig nut als je het standaard startbedrag van 20.000 simoleons krijgt bij het creëren van een nieuw huishouden. Bovendien is het echte studentenleven niet bepaald goedkoop.

Daarnaast - ik spreek even uit eigen ervaring - werken een hoop studenten naast hun studie en hebben ze ook nog buitenschoolse activiteiten, zoals voetbal (voetbal is dan weer niet uit eigen ervaring). Studentenleven biedt beide opties, maar je kan ze niet tegelijkertijd doen. Als je een bijbaantje nodig hebt om de studie van je sim te betalen, dan kan je Sim bijvoorbeeld niet meer bij de voetbalclub. Terwijl deze buitenschoolse activiteiten juist het plezier van een studentenleven zijn – voor sommigen dan. Andersom is het helemaal vreemd: als je Sim bij een club hoort, dan mag hij of zij niet extra werken. Jammer dus als je blut bent. Je eet maar wat van die grote hoeveelheden eten die je huisgenoten overal en nergens achterlaten.

©GMRimport

Het schoolleven is overweldigend

Voor iemand die Studentenleven voor het eerst gaat spelen hebben we een gouden tip: doe niet vier klassen tegelijkertijd. Om uiteindelijk te slagen moet je sim twaalf vakken voltooid hebben. Aan het begin van een semester kan je kiezen hoeveel klassen, met een maximum van vier in totaal (dat is inclusief de extra klas). In theorie kan je er dus vier tegelijkertijd volgen, maar dat betekent dat je sim echt alleen tijd heeft om te studeren en naar de lessen te gaan. Misschien dat je tussendoor tijd vindt om even te slapen, maar naast het schrijven van verslagen, huiswerk maken en presentaties voorbereiden blijft daar ook weinig tijd voor over.

Als je naast je studie ook nog wat plezier wil hebben, zoals naar een club gaan, dan kan je beter voor een maximum van drie vakken gaan. Dit betekent dat je sim een extra semester moet volgen, maar dat de speelervaring daar waarschijnlijk wel door verbetert. Ga je voor realisme, dan kan je beter kiezen voor vier vakken. Dat gaat gepaard met slaaptekort, stress en heel veel koffie voor je sim.

Helaas worden lessen niet in beeld gebracht: je sim gaat ernaartoe, maar de speler ziet er verder niks van. Dit is ook zo voor de meeste banen in de Sims 4. EA laat daarmee een stukje vernieuwing aan zich voorbijgaan, maar anderzijds had het qua gameplay waarschijnlijk weinig uitgemaakt. Want hoewel je bij de speelbare banen je sim kan helpen met werken, is er in de schoolbanken niet veel anders te doen dan leren. Maar goed, dat hoort ook bij studeren.

De Sims 4 Studentenleven is reeds beschikbaar voor pc en komt op 17 december uit voor PlayStation 4 en Xbox One.

Uitstekend
Conclusie

De Sims 4 Studentenleven is voor de ervaren en beginnende Simmer een must-have. Het pakket voegt een realistisch aspect, meer gameplayopties en meer groeimogelijkheden voor je sim toe aan de game. Ook de bouw- en creëer-een-sim-items zijn een leuke toevoeging aan de basisgame. Wel is het verstandig om op te zoeken wat voor voorwerpen de game toevoegt, want die zullen niet bij iedereen in de smaak vallen.

Plus- en minpunten
  • Veel nieuwe gameplayopties, mooie bouwitems, een hele nieuwe stijl gebouwen, nieuwe banen en toekomstmogelijkheden, prachtige map met genoeg bouwmogelijkheden
  • Financiën zijn onrealistisch, lessen worden niet in beeld gebracht, campussen kunnen niet vanaf scratch gemaakt worden

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
The Elder Scrolls 4: Oblivion Remastered aangekondigd en uitgekomen
Gamer.nl
Nieuws

The Elder Scrolls 4: Oblivion Remastered aangekondigd en uitgekomen

De game werd vanmiddag officieel uit de doeken gedaan

The Elder Scrolls 4: Oblivion Remastered is vandaag officieel aangekondigd middels een livestream. De game is meteen beschikbaar.

In de aankondigingsvideo praatten Bethesda's Todd Howard en Matt Carofano over de nieuwe editie van de game. In eerste instantie werden beelden van het origineel getoond, dat in 2006 op Xbox 360 en pc en in 2007 op PlayStation 3 uitkwam. Er werd gekeken naar het belang van de release van dit origineel, dat openwereld-rpg's naar een hoger niveau tilde.

Vervolgens toonde de livestream beelden van de nieuwe versie van het spel. Daarbij lag er veel nadruk op de grafische verbeteringen van de game, die mogelijk worden gemaakt door Unreal Engine 5. Door de toename van details moeten spelers zich nog meer onderdeel van de spelwereld voelen.

Gameplay is ook op de schop gegaan. Hoewel de game trouw aan het origineel blijft, zijn gameplaysystemen verbeterd. Ook animaties van personages en vijanden zijn verbeterd. Tijdens gevechten vliegen de vonken en bloedspetters van het gevecht af. Hoewel de game door de meesten met een eerstepersoonsperspectief wordt gespeeld, is er ook een derdepersoonsperspectief, die in deze versie beter moet werken. Dialogen klinken natuurlijker, maar de soms opmerkelijke gesprekken die het spel zijn charme geven zijn behouden.

Oblivion Remastered wordt gezien als "de meest complete versie van Oblivion". Alle dlc - waaronder de verhalende uitbreidingen - zitten ook bij het spel inbegrepen. De game is nu verkrijgbaar op Xbox Series-consoles, Steam en PlayStation 5, en staat ook op Game Pass. De game kost 54,99 euro, al is er ook een Deluxe-uitvoering van 64,99 euro, inclusief de befaamde horse armor.

Er gingen al geruime tijd geruchten dat er een remake of remaster van The Elder Scrolls 4: Oblivion in ontwikkeling was. Er waren zelfs screenshots uitgelekt. Volgens die geruchten werkt Virtuos aan de remake, en dat blijkt nu ook te kloppen. De studio is ook bekend van de aankomende remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Batterijduur Switch 2 Pro Controller gelijk aan vorige versie
Gamer.nl
Nieuws

Batterijduur Switch 2 Pro Controller gelijk aan vorige versie

Maar hij laadt wel sneller op

De batterijduur van de Nintendo Switch 2 Pro Controller is gelijk aan die van de Pro Controller van de eerste Switch, terwijl hij wel sneller oplaadt.

Dat spotte Nintendo Life op de officiële website van Nintendo. Net zoals de Pro Controller voor de eerste Switch, gaat de Pro Controller voor de Switch 2 ongeveer veertig uur mee voordat hij weer opgeladen moet worden. De Switch 2 Pro Controller doet er echter ongeveer 3,5 uur over om zich volledig op te laden, terwijl dit met de eerste Pro Controller zo'n 6 uur duurde.

We wisten al dat de Switch 2 Pro Controller diverse toevoegingen heeft. Zo zitten er aan de achterkant twee nieuwe knoppen - de GL- en GR-knoppen - en is er net als op de nieuwe Joy-Cons een C-knop aanwezig waarmee GameChat opgestart kan worden. De controller heeft ook HD Rumble 2, wat voor nog gedetailleerdere force feedback moet zorgen.

Het was al bekend dat huidige Pro Controllers en Joy-Cons ook gebruikt kunnen worden op de Switch 2. Het is alleen niet mogelijk om met de huidige controllers de Switch 2 uit slaapstand te halen. De Switch 2 - alsmede de Switch 2 Pro Controller - verschijnt op 5 juni.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!