Bust-A-Move (Wii) | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De Bust-a-Move serie (of Puzzle Bobble) kent een lange traditie, er is haast op elk platform wel een deel uitgekomen. Het meest bekend zal Bust-a-Move echter zijn van de arcadehallen. De twee dinosaurus gebroeders Bub en Bob zijn weer terug met hun doldwaze puzzelavonturen in Bust-a-Move voor de Wii. Waarom het spel verschenen is op Nintendo's nieuwste paradepaardje blijft een raadsel, voor de motion-controls hoef je het in ieder geval niet te doen.

Voor degenen die toch geen idee waar het stukje hiervoor over ging, zal ik het doel van de Bust-a-Move spellen uitleggen. Met je controller bestuur je een soort kanon waarmee je ballen van allerlei kleuren omhoog moet schieten. Boven je bevinden zich namelijk heel veel gekleurde ballen, die jij weg moet werken. Dit doe je door een reeks van drie of meer van dezelfde kleur te maken. Zorg er wel voor dat je de langzaam dalende ballen boven een aangegeven lijn houdt, anders leg je het loodje.

 

Voor Bust-a-Move op de Wii is er weinig verandert. Je kiest één van de negen beschikbare karakters (niet dat het enig verschil maakt welke je kiest) en je kunt beginnen met ballen knallen. De Puzzle mode is de 'traditionele single player', waar niet minder dan 500 verschillende puzzels op je liggen te wachten. De levels zijn verdeeld in gebieden van 50 puzzels. Het vreemde is, dat wanneer je een gebied gekozen hebt je niet kunt stoppen totdat je het gehaald hebt of je af gaat. Verder vliegen er af en toe items in kleine UFO's voorbij, zoals een bowlingbal die alles op zijn pad vernietigt. Hoewel 500 verschillende puzzels veel is, heb je het na 50 puzzels al eigenlijk gezien. Heb je genoeg van alle lo e levels, dan kun je de Endle mode spelen, de naam zegt het al: ballen blijven komen totdat je af bent. Om een verschil in moeilijkheid te creëren, kun je kiezen uit 6, 7 of 8 verschillende kleuren.

 

Niet alles is echter hetzelfde gebleven. Waar Bust-a-Move bekend stond om de splitscreen multiplayer, speelt in deze Wii-versie iedereen in één scherm. Bovendien kun je met een maximum van 8 spelers tegelijkertijd tegen elkaar spelen. Mooi is dat je hiervoor niet 8 Wii-motes hoeft te hebben; een Nunchuck of Cla ic controller tellen ook als een controller. Je hoeft dus 'maar' bijvoorbeeld vier Wii-motes met Nunchucks bij elkaar te krijgen voor acht man plezier. Helaas pakt deze nieuwe multiplayer niet goed uit. Al snel vergeet je alle tactiek en geldt voor ieder zo veel mogelijk schieten voor de overwinning. Helemaal door het grote aantal items dat voorbij komt vliegen, wordt het één grote chaotische bende van vliegende en verdwijnende ballen, waar geen enkel speloverzicht bij komt kijken. Een schande voor het puzzelelement! Het is verder heel raar dat je alleen in deze mode de Cla ic controller kunt gebruiken.

 

Bust-a-Move komt uit op de Wii, dus natuurlijk is ook de besturing verandert. Vergeet de D-pad besturing, we hebben motion-controls. Het spel biedt drie verschillende besturingsmogelijkheden en elk heeft zo zijn gebreken. In alle drie de standen schiet je met de A- of B-knop. In de Gun stand richt je de Wii-mote op het scherm, door naar links en rechts te bewegen gaat het kanon ook naar links of rechts. Het probleem is echter dat dit nogal gevoelig werkt, je bent als snel van de ene naar de andere kant met een lichte beweging. Hierdoor schiet je meer dan eens de bal niet naar de gwenste plek. Beter is het dan om de Gun (easy) stand te kiezen. Nu heb je een soort laserstraal, die aangeeft waar jouw geschoten bal terecht zal komen. Dit werkt wel beter, aangezien je weet waar de bal eindigt. Het 'nadeel' hiervan is, dat het spel wel heel makkelijk wordt. Als laatste is er de zogenaamde Baton stand. Het is de bedoeling dat je het kanon nabootst door de Wii-mote verticaal te houden en van links naar rechts te bewegen. Een leuk idee, maar helaas is de uitvoer minder, veel minder. De beweging hapert, waardoor het kanon schokkend van links naar rechts gaat en in deze stand eigenlijk niet te spelen is.

 

In principe is Bust-a-Move op de Wii gewoon een vermakelijke Bust-a-Move game. Met een groot scala van 500 puzzels zou je best wat plezier kunnen hebben. Helaas zorgt de besturing echter vaak voor frustrerende momenten of maakt het de levels juist erg makkelijk. Ook de veranderde multiplayer pakt niet goed uit. Hoewel (of eigenlijk doordat) je met maar liefst acht man tegelijk kunt spelen, komt het neer op ondoordacht je ballen de lucht in schieten, waardoor het een chaotische bende wordt. Door dit alles voelt Bust-a-Move aan als een spel dat snel snel in elkaar is geflanst met wat ideeën die leuk voor de Wii-besturing zouden kunnen zijn ,maar helaas niet goed uitpakken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou