Alle Star Wars-games die in ontwikkeling zijn

Alle Star Wars-games die in ontwikkeling zijn

KotoR, Star Wars Eclipse en meer

Er zijn behoorlijk wat Star Wars-games in ontwikkeling, zo blijkt uit diverse aankondigingen. Hieronder zetten we alle aangekondigde Star Wars-games op een rijtje.

Star Wars: Knights of the Old Republic-remake

De klassieke rpg Knights of the Old Republic is inmiddels al op verschillende systemen verschenen, maar er is ook een volledige remake in de maak. De klassieke rpg van Mass Effect-ontwikkelaar Bioware speelt zich ver voor de gebeurtenissen van de films af.

Bioware is zelf niet betrokken bij de remake, oorspronkelijk was Aspyr, dat Knights of the Old Republic en het vervolg eerder al naar iOS, Android en Mac bracht,  verantwoordelijk. Maar in augustus kwam naar buiten dat Saber Interactive het project heeft overgenomen. Er is nog geen releasedatum bekend van de game. De remake zou uitkomen op PlayStation 5 en pc. 

Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars: Eclipse

Star Wars: Eclipse speelt zich af in het High Republic-tijdperk, ongeveer tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen van de Star Wars-films. Toen was de Jedi-orde nog op hun machtigst. Doordat dit tijdperk zich zo ver in het verleden afspeelt, zullen we ook maar weinig personages uit de films herkennen. Het enige filmpersonage dat op dit moment leefde in het Star Wars-universum was Yoda: in het High Republic-tijdperk had hij zelf een Padawan.

De game wordt ontwikkeld door Quantic Dream. Die studio is bekdend van filmische games als Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human. Zoals we van de studio gewend zijn, richt deze game zich dan ook op het verhaal en kan de speler hier invloedrijke keuzes in maken. Quantic Dream lijkt echter ook iets nieuws te doen, want volgens uitgelekte informatie wordt dit de eerste game van de studio met een open spelwereld.

Star Wars Eclipse moet volgens de studio de belangrijkste elementen uit andere Quantic Dream-games behouden, zoals sterke personages en meerdere speelbare personages. De game bevat mogelijk ook een nieuw ras waar een van de hoofdpersonages ook deel van uitmaakt. 

Watch on YouTube

Een strategiegame van de makers van Xcom

In een fictief universum waar het woordje ‘oorlog’ in letterlijk iedere titel zit, kan een strategiegame natuurlijk niet ontbreken. In samenwerking met Respawn Entertainment gaat de kersverse studio Bit Reactor – opgericht door de ontwikkelaars van de Xcom-games – die strategiegame ontwikkelen. Waar de game over gaat of in welk tijdperk het zich afspeelt is nog niet bekend. 

Een first-person shooter van Respawn Entertainment

Naast Star Wars Jedi 2 en de strategiegame met Bit Reactor, is Respawn Entertainment bezig met nóg een Star Wars-game. Er is nog maar weinig bekend over de game, behalve dat het een first-person shooter wordt. Gelukkig heeft Respawn veel ervaring met dit genre, kijkend naar games als Titanfall 2 en Apex Legends. Hopelijk kan de studio die ervaring gebruiken om een indrukwekkende Star Wars-shooter te maken.

Star Wars: Hunters

In Star Wars: Hunters kunnen spelers meevechten in grote arena’s. De game draait om multiplayergevechten in teams van vier tegen vier, waarin men als verschillende personages kan vechten. De gameis begin dit jaar aangekondigd en wordt free-to-play. Hunters komt uit op Nintendo Switch en mobiele apparaten. In de gameplaytrailer is te zien hoe arenagevechten eruitzien. Star Wars: Hunters werd onlangs uitgesteld naar 2023. 

Watch on YouTube

Een actie-adventuregame van de studio van Amy Hennig

Recentelijk werd officieel aangekondigd dat de studio Skydance New Media aan een actie-adventuregame werkt in het Star Wars-universum. Het lijkt misschien de zoveelste actie-adventuregame die zich afspeelt in het Star Wars-universum, maar deze game heeft een unieke eigenschap: aan het roer staat Amy Hennig, die voorheen bij Naughty Dog de creative director van de Uncharted-games was. Met zo’n reputatie belooft deze Star Wars-game dan ook veel goeds. 

Een openwereldgame van de maker van The Division

Tot slot is er een openwereldgame met een grote focus op het narratief aangekondigd door Ubisoft Massive Entertainment. De game wordt geregisseerd door Julian Gerighty, bekend van The Division 2 en The Crew, en wordt ontwikkeld in Ubisofts eigen Snowdrop Engine. Het bleef lang stil rond deze game, tot dat Massive Entertainment eind 2022 vroeg om speeltesters voor de nieuwe game. Ook refereert een tweet die Ubisoft maakte in begin 2023 naar Star Wars-projecten.

the division

Hoewel er over veel van de aangekondigde games nog maar weinig bekend is en ook releasedata in de meeste gevallen nog ontbreken, zitten er veel bekende namen aan de games gekoppeld. Er is dus genoeg om naar uit te kijken, al hebben fans engelengeduld nodig om met veel van deze titels aan de slag te gaan. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@coola ik wil KoToR op mijn Xbox... =/

0
test

@ToMaX99 maakt mij niet uit waar ik kotor op speel als ik maar een versie in deze tijd speel.

0

Mooie games, maar die van ubisoft sla ik over,hoef geen assasins of star wars, mooie maar lege werelden Ben er helemaal klaar mee.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Tyranus Ik ben daar juist wel benieuwd naar, The Division is een van die Ubi games die ik wel graag speel. Ze hebben er best wat fouten mee gemaakt met die franchise maar het speelt best lekker. En de Snow Drop engine is niet de beste engine, het ziet er in trailers altijd heel mooi uit, maar zodra je echt speelt haalt het de beelden niet uit de trailer. Maar verder mooi zat.

0

@Ziminar Division vind ik een ontzettende ripoff van destiny De wereld is mooi maar zoals ik al zei saai en leeg weinig verschil in enemies en gear Niet mijn game en ubisoft kennende word het gewoon een clone met een star wars sausje

0

Aanbevolen voor jou